Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Toki wo Kakeru Shoujo

#1
Tokio wo Kakeru Shoujo

Iniţial, nu ştiam unde să plasez acest topic pentru anime-ul acesta. Însă, m-am decis în cele din urmă. Este constituit dintr-o varietate de genuri, ceea ce face destul de grea plasarea sa într-o anumită categorie.


Tipul anime-ului: Film / Movie - 1 singur episod.
A apărut în anul 2006, pe 15 Iulie, produs de: Madhouse Studios, Kadokawa Shoten, Bandai, Bandai EntertainmentL, Kadokawa Pictures USAL.
Genuri: drama, slice of life, romance, sci-fi, adventure.
Durata: 1 hr. 37 min.

Toki wo Kakeru Shoujo, sau The girl who leapt through time ( în limba engleză ) este un anime ce are în centrul său puterea de a traversa prin timp. Acest lucru ar putea fi folosit pentru binele umanităţii, sau doar pentru dorinţe egoiste, un abuz egoist al unei singure persoane. Cât timp mulţi poate doar ar visa la un astfel de lucru, puterea de a traversa prin timp, o fată obţine această putere, din pură întâmplare, la început neînţelegând prea bine ceea ce se întâmplă.

Konno Makoto este o fată obişnuită, o elevă ce întârzie întotdeauna la şcoală şi nu ştie ce vrea pentru viitor.

După o întâmplare ce trebuia, pur şi simplu, să aibă loc, viaţa ei ia o întorsătură cu totul nouă, când îşi dă seama de puterea peste care a dat. Deşi la început îşi foloseşte " puterea" ca să "sară" în trecut, literalmente, şi schimbă unele lucruri ce nu îi sunt pe plac pentru a-şi face viaţa mai uşoară, ea trebuie - destul de repede - să înfrunte faptul că schimbarea trecutului, a unor momente ce au avut deja loc, poate avea grave consecinţe.

Părerea personală,

Mi-a plăcut foarte mult filmul ăsta, a fost pur şi simplu frumos. Deşi, desigur, s-ar fi putut face chiar o treabă şi mai bună cu el decât ce s-a făcut iniţial, mă gândesc la milioane de secvenţe posibile, însă... în orice caz, a fost şi aşa destul de satisfăcător. Povestea a fost pe atât de frumoasă cât şi interesantă, ideea mi s-a părut pur şi simplu genială, deşi poate nu sută la sută originală ( în ceea ce priveşte timpul ) - pur şi simplu m-a fascinat.

Personajele au fost şi ele pe placul meu, poate că nu au fost extraordinar de bine conturat - de fapt! ce spun eu, chiar au fost, fiecare personalitate a fost uşor de citit şi deşi nu a fost decât un anime de o oră, fără a fi întins pe nu ştiu câte episoade, s-au putut înţelege toate personajele cu oarecare rol, toate personajele care au apărut, pur şi simplu, pe acolo. Ceea ce este cu adevărat un lucru plăcut.

Povestea de dragoste prezentă a fost chiar profundă, într-un fel sau altul, poate şi pentru că sunt ( mă repet, nu ştiu unde am mai zis asta ) o pasionată nebună de dragoste, dar mi-a plăcut, a fost simplu şi onest şi... profund, într-un fel sau altul.

Grafica a fost mai mult decât doar " satisfăcătoare", a fost aproape perfectă, au fost câteva lucruri pe acolo caer m-au deranjat în ceea ce au privit imaginile, dar nu ceva atât de grav ( m-am gândit că au fost poate şi din cauza calităţii video ului, I'm not really sure ) în orice caz, mi-a plăcut şi asta este tot ceea ce contează. Constituţia personajelor, toată grafica, foarte bine lucrată, sau poate doar pe gustul meu. A fost pur şi simplu perfectă pentru tipul acesta de anime.

Ideea, cum deja am spus, este genială şi tot ce are legătură cu aceasta m-a fascinat. Mi-au plăcut mult momentele când arătau ora, it was so freaking awesome şi atmosfera pe tot parcursul anime ului a fost foarte frumoasă şi interesting şi catchy.

I-am dat un 10.

Voi ce părere aveţi?

#2
Si mie mi-a placut mult acest film!Mi-a placut totul la el:povestea,coloana sonora,grafica.Asadar si eu tot 10 i-am dat.Este un film cu adevarat imprevizibil,niciodata n-am stiut ce va urma,si cu siguranta nu m-as fi asteptat la sfarsitul ala Zuppy02.Ma rog,l-am vazut acum ceva timp,ar fi cazul sa-l revad pentru ca merita.

#3
Toki Wo Kakeru Shoujo...l-am vizionat acum 3-4 ani. Si mie mi-a lasat o impresie foarte buna.
Grafica e ok, nu prea am ce comenta aici.
Coloana sonora mi-a placut foarte mult.
Si acum cel mai important aspect: povestea. Ideea e foarte interesanta, mereu se intampla exact ceea ce nu ma asteptam, in special la final. Niciodata un anime sau un film de acest gen nu m-a surprins asa de mult (intr-un mod placut, desigur).
So, it's worth watching.
[Imagine: robin-1.jpg]

#4
Spre rusinea mea, nu l-am vazut decat vara asta, desi a aparut in 2006. Nu stiu ce am facut timp de 6 ani de nu m-am izbit de el... E unul dintre cele mai bune filme animate pe care le-am vazut so far.

Desi plot-ul pare simplu la prima vedere, el este de fapt foarte complex si bine gandit, personajele sunt bine conturate si par a fi reale (nu vorbesc despre grafica), iar mesajul este unul de impact. Toti avem momente cand gresim si cand ne-am dori sa dam timpul inapoi, sa schimbam ceva, dar nu ne gandim la consecintele pe care le-ar putea avea actiunile noastre daca ar fi sa o luam de la capat.

Timpul nu poate fi oprit. Ne este imposibil sa ramanem in prezent. Personajul principal, Konno Makoto, care vrea sa ramana intotdeauna aproape de cei mai buni prieteni ai ei, va invata intr-un final ca viitorul se apropie cu pasi repezi si ca nu are ce face in privinta asta; astfel, ea ajunge sa pretuiasca prezentul si sa se bucure de el.

Totul mi s-a parut extraordinar de bine realizat, grafica, coloana sonora, povestea, personajele. Nu am nimic de reprosat. Pentru ca ma emotionez destul de repede, pe parcursul filmului am inecat destul de multe servetele in lacrimi; it was worth every tear.

Planuiesc sa vad si Summer Wars curand, desi am auzit ca nu ar fi la fel de bun ca Toki wo Kakeru Shoujo. Oh well, I will draw my own conclusions AFTER I watch it.
[Imagine: sdfbnm.png]

Despite your best efforts, people are going to be hurt when it's time for them to be hurt.
~ Haruki Murakami~




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)