Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Inceperea unui nou Manga [idei,opini, teme, etc]

#1
Domo ne mina-san !
Pai m-am gandit sa deschid acest topic, sper ca nu este o problema si eu, din opinia mea cred ca ar fi de foarte mare ajutor acest nou topic.

Pai sunt sigura ca AnimeZup are multi artisti talentati si mai ales pasionati de a crea, desena manga, dar care inca nu sunt multumiti, hotarati asupra temelor pe care le-ar dorii imprima manga-ul lor.
De aici incolo apar eu cu acest topic. :'D
Nu e greu poate inca nu va-ti dat seama despre ce as vrea sa reflect.

*E foarte simplu: daca dotresti sa creezi un manga original, dar inca nu esti multumit de idea ta, dar tie iti place in mare partea idea care ti-a venit prima data in cap, sau iti plac atat de mult personajele pe care ti le-ai iamginat incat ar fi pacat sa renunti cand deja ai o inspiratie nemuritoare. De aceea tu/voi, vii aici si imi povestesti/ne povestesti cum ai vrea tu sa fie mangaul tau: ne spui numele (caci de acolo porneste totul, daca inca nu i un nume te pot/putem ajuta),ne spui genul (comedie, romance, fantezie, actiune, mister.. etc), prima idee, ce te-a inspirt ca sa-l creezi (daca te-a inspirat ceva anume).
Deci in mare parte ne spui/imi spui ideea, iar daca tu nu crezi ca este asa de interesanta, sau ar mai trebui sa adaugi cate ceva, alte idei, sau alte personaje etc ne anunti/ma anunti aici si noi/eu te ajutam.


Caci nu numai voi aveti probleme cu punerea la punct a inceputului, cuprinsului si a incheieri unui manga, pana si eu am cateva lucruri de lamurit.

Well acuma astept ceva posturi, sa vad daca sunteti interesati in acest topic.

A si nu conteaza daca mangaul este one-shot sau contine mai mult decat un singur capitol, dar asta inseamna sa imi/ne spuneti.

#2
@K.OG
Esti putin confuza in exprimare dar voi incerca sa sintetizez (sper ca am inteles bine)

Topicul se adreseaza
+ Celor care au o idee vaga de poveste dar nu stiu cum sa o scrie/compuna
+ Celor care au niste personaje originale (OCs - original characters) la care tin dar care nu au o poveste inchegata in jurul lor care sa poata fi pusa intr-o manga
+ Celor care au o idee mai mult sau mai putin vaga de poveste dar nu au un titlu atragator/ de impact
+ Celor care au o poveste dar care este prea stufoasa si are nevoie de adaptare pe ici pe colo
+ Celor care au o poveste dar careia ii lipsesc niste personaje bine conturate, individualizate
+ Celor care au si poveste, si personaje dar carora le lipseste increderea in sine si vor o parere, critica.
+ Celor care vor sa faca o manga (sunt desenatori in principiu), stiu din ce gen sa fie, au o idee vaga, fie de personaje sau de poveste, dar n-au inspiratie sa o duca pana la capat
+ Celor care n-au nimic, doar poate initiativa de a crea, si vor sa se inspire din ideile altora
+ Celor care vor sa critice/indrume pe altii.

Se va/vor discuta...
+ pe format text? (script - aka ca o piesa de teatru, text literar - aka ce se posteaza la fanfiction, rezumat sau fiecare cum il taie capul?)
+ impartirea actiunii astfel incat sa intre intr-un numar de X pagini?
+ ce trebuie sa adaugi/tai de la poveste astfel incat sa aiba sens?
+ greseli logice?
+ character design?
+ tehnici narative (de a crea suspans, de a reda amintirile, etc)?

Completari/Taieri de pe lista de mai sus sunt admise si chiar incurajate.

#3
Raluca-z : deci prima parte e bine, ai inteles despre ce este forba ianfara de partea cu criticatul.. e sa spunem ca tu ai o idee, dar nu ti se pare prea tare, astfel incat sa atraga cititorii si ai mai dorii sa imbunatatesti idea asa ca vi aici si eu/noi te ajutam ca sa imbunatatesti poveste. :3 etc

Iar legat de discutie, pai va trebui doar sa imi spui asa bine dau un ex sa zicem:

EX: pai am o idee, dar mi cred ca ar trebuit sa imbunatatesc aici putin personajele, sau actiunea si as dorii si eu o idee.
In acelasi timp daca e poti sa-mi si dai datele despre personaj, sau tema iar eu si restul incepem sa-ti spunem ca ar trebui ca pers cutare sa fie asa si sa nu fie asa.. sau aici actiunea e cam grabita ar trebui ca totul sa se desfasoare treptat, incerca bla bla etc..
Sper ca-ti dai seama la ce m-am referit.

Dar ca sa te fac sa intelegi da, deci nu trebuie sa-mi scri tu romane aici ca sa pricep eu despre ce este vorba in pov. dar daca te-ai organizat cumva anume, adica ai scris personalitatea fiecarui pers. si ai scriu idea, ideeile, tema povestii undeva nu este nici o problema sa dai un link ca eu si ceilalti sa citim si sa vedem despre ce este vorba, iar dupa asta noi te ajutam cum sa mai modelezi, iti dam idei, te ajutam cu mentalul personajelor etc. :]

#4
Hai sa facem un test. (si pentru a trezi interesul pentru acest topic)

Nu am o idee NOUA de manga dar am ceva WIP/stuck de ceva vreme (mai precis din 2007) care ma roade in moduri din cele mai parsive. Vreau sa continui povestea dar la momentul asta mi se pare prea lame/emo/gay.

InBetween

Povestea...povestii, ca sa zic asa (a brief history of how this came to be), a inceput prin iarna lui 2007 cand am simtit nevoia de o schimbare de stil, format. Am luat o pauza de la Bookchasers si m-am bagat in InBetween. Ce a iesit se poate citi online. De ce n-am mai continuat-o? Pentru ca m-am blocat, dar mai ales pentru ca am patit un accident nefericit cu partea scrisa. Am pierdut TOT textul pentru capitolul 4 si partial pentru cap.3. (Nu o sa intru in detalii cum s-a intamplat asta.). Tot ce mai stiu/imi aduc aminte, dpv organizatoric este ca intreaga poveste nu trebuia sa aiba mai mult de 6 capitole si ca in 2007 habar nu aveam cum se termina (go figures). Pierdutul textului a fost o experienta prea dura pentru ca nu am mai putut reconstitui dialogurile sau actiunea (Si da, am desenate plansele pentru cap.3 si cap.4 partial dar n-au text)

Despre personaje.
Nu-s multe. Alexander este acelasi Alexander din Bookchasers (pentru cunoscatori). Emi-Asai este un alterego al sau din universul InBetween. Mai multe despre univers, traditii obiceiuri si altele

Personajele fiind date, actiunea fiind data, as vrea niste sugestii pentru final.


PS. O sa caut prin sertarul-arhiva plansele desenate deja si fara text. Daca cineva are talente de fill-in-the-bubble. Eu n-am reusit prin 2008 vara si m-am lasat.

PPS. Se incadreaza sau sunt pe laturi? Cred ca mai multi sunt cei care au WIPs/stuck works decat se crede.

#5
Deci revin, ma bucur ca ai dat o incercare.
Well inteleg ca nu ai o idee nou, nu conteaza ca sa fiu sincera si mie mi s-a intamplat ca sa imi ramana in minte imprimata o poveste pe care nici acuma nu am terminato dar nici ca mai vreu sa o mai continui. In fine nu asta conteaza.
O mica problema am eu ca am apasat pe link dar am vazut doar o singura pagina si in rest jos de tot acolo detaliile etc. Deci mi-asi dorii sa-mi explici unde sa apas sa vad toate paginile si capitpolele.
Deci din cate am vazut idea este foarte interesanta, ar fi pacat sa nu o continui, titlul sa spunem ca e destul de atragator, te si intreb oare ce ar vrea sa fie ? oricum am inteles in mare parte despre ce ai scris tu acolo, vad ca ai combinat multe obiceiuri lucruri romanesti, ai bagat admosfere balcanice si turcesti.. and so on. E frumos sa faci asa o poveste si sa te relatezi la timpuri mai vechi.

Problema este ca nu am reusit sa citesc toate paginile postate de tine acolo, fiindca nu mi-am dat seama unde sa dau.. de aia astept sa ma ghidezi pentru a deslusi.
Legat de sfarsit pai chiar nu am ideee fiindca dupa cum ti-am spus nu am reusit sa citesc.. --"
(sorry).
Legat de textele pierdute, sunt sigura ca le-ai avut scrise undeva, dar e bine sa le ai de 2 ori scrise pe foaie, caiet unde va si puse bine si in PC .. in caz contrar.. :]

Da stiu ca nu prea ti-am fost de ajutor.. dar astept sa-mi spui unde pot da sa vad toate paginile.. a si as dorii sa stiu si genul acestui scurt manga si cateva idei de ale tale referitoare la sfarsit. Caci asa pot sa ma mai gandesc si eu si le modelez, dar nu numai eu desigur poate si altii care o sa treaca pe aici.

Nu mi se pare de loc lame/emo sau guy.. adica na cel putin nu cred ca e asa.. sa stii stilul e foarte dragutz, imi palce ca totul e pus intr-o ordine adegvata (chit ca nu am vazut decat o pagina 21 ). Legat umpic de numele personajelor, e aici m-am cam incurcat eu putin. Am reusit asa in mare parte sa le deslusesc semnificatia si rostul.. cred ^^;
Dar acuma asa ai vrut tu sa le dai nume, nu te invinovatesc. :]
In rest imi place.. si sper sa ma indrumi ca sa vad tot ce ai facut acolo caci eu doar 1 pagina am vazut. 21

Dar daca cumva nu o sa am o idee la cum sa te descurc, sa stii ca esti in stare sa-l sfarsesti incerca sa te legi de tot ce ai scris tu, mai ales la continutul acestei povesti, leagate si de gen ca poate sa aiba enspe mii de sfarsituri.
Sunt sigura ca poti sa-l duci pana la capat, dar daca nu vei putea, asta nu inseamna ca sa sfarsit de tot. Nu se stie cand te traznesc ideile. 4

(o mica incurajare :"] )

#6
Pentru a naviga/citi.
Newest Pages click pe imagine si ar trebui sa se deschida intr-un window/lightbox pe deasupra ferestrei curente similar cu imaginile postate pe animezup. Daca te duci cu mouseul in dreapta/stanga pagini o sa-ti apara butoane cu next/previous. Imaginea pe care-ai vazut-o e penultima pagina. Sunt in total 45 pagini acolo. Daca nu-ti merge again o sa dau link pagina cu pagina undeva ( fie aici fie pe blog)

despre pierderea textului. Worst case scenario happened. Am pierdut copia de mana (s-a ratacit printre niste ciorne de la scoala) iar cea digitala nu i-am facut backup crezand ca o aveam pe cea de mana apoi probleme cu computerul virusi lost most of my stuff that wasn't backuped. Mi-am invatat lectia de atunci si tin textele peste tot in nspe locatii. Inclusiv pe mail.

Genul. Fantasy, supernatural, shonen-ai.

#7
Am deslusit eu pana la urma, multumesc foarte mult de indrumare.
Acuma pai asa si asa am inteles despre ce este vorba, totusi imi este greu sa gasesc acuma o idee, nu neaparat ca nu am eu una ca eu de felul meu am multa imaginatie.
Ce as dorii este daca tu mi-ai spune ideea ta de incheiere, caci mi-ai spus mai sus ca ai dorii sa termini, sper ca nu m-am inselat.

Deci cum ziceam daca ai putea sa-mi spui mai intai idea ta, sau mai multe daca ai eu as putea sa le mai modelez sa vad ce ar iesi. Sper ca nu te superi dar chir nici eu nu stiu cum sa continui, pagina aia, adica ultima ma pus pe ganduri chiar ma gandeam ce o sa se intample, cateva idei mie miau venit sa spunem dar nu erau adegvate mangaului tau. Deci erau idei proaste, de aceea daca ai putea sa imi spui ideeile tale si mai presus de asta continuarea de la ultima pagina ca sa stiu mai exact ce ai dorii tu sa reflectii in continuare. :]

#8
Problema este ca NU am idee cum se termina. Poate daca as fi pus pe hartie ideile atunci in 2007, asa cum erau, intr-un fel de brainstorming ar fi fost ceva. Acum la 3 ani distanta habar nu mai am. Bineinteles asta e o lectie separata pentru modul in care-ti organizezi lucrul. Always make backup of text, si always leave yourself notes pentru viitor.

Am cautat prin arhiva paginile carora le-am pierdut textul, daca ajuta pe cineva la un fel de guessing game. You shall see, de ce imi este greu sa reiau povestea cumva.
pag10
pag11
pag12
pag13
pag14-15
pag16
pag17
pag18
pag19
pag20
pag21

Zonele de shading sunt my crappy 2mins/page postwork in photoshop dupa scans. Nu am facut nici un adjustment, doar le-am lipit pentru ca formatul paginilor a implicat scanarea din 2 bucati (pe un scanner A4). Also exista 2 blank pannels in pag 10 si 18. Acolo trebuie sa va imaginati un copac heavily postworked in photoshop dupa o poza (pe vremea cand trisam un pic backgrounds-urile)

Whatever idea you have, chiar si o prostie, scrie-o. Nu asta-i scopul thread-ului, un brainstorming? Daca eu iti dau o directie, atunci vei fi influentata (tu si restul ce vor citi) de ea. Nu asta e scopul exercitiului. Ai o poveste cu niste personaje date. Povestea-i scrisa cam pe la jumate. Eu habar n-am cum s-o inchei si de aia apelez la oamenii de pe forum.

Lumea vine, citeste, isi da cu parerea (sau nu) dar poate invata si ceva din greselile altora (Ce inseamna sa-ti pierzi textul si sa lasi balta o poveste de mai bine de 3 ani si sa vrei sa o termini).
Nu ai de unde sa stii daca ideile tale sunt inadecvate sau nu pentru acest manga. E un exercitiu, si chiar daca in general tai si spanzur si critic la sange pe restul asta nu inseamna ca nu imi aplic propriilor lucrari acelasi tratament/ accept la randul meu sugestii critica.

Will go and link this thread in some places now.

#9
Uhhhh nici eu n-am prea multe idei unffff

raluca-z A scris:Genul. Fantasy, supernatural, shonen-ai.
Unde e shounen-ai-ul? Intre Bookchasers!Alexander si Emi-Asai? N-ar fi selfcest? Or is Mai-Trei secretly a crossdresser?

Revin dupa ce mai meditez pe tema unor posibile future plots xD

#10
Ma eu o ideea buna nu am, ma gandeam ca pana la ruma sa se impace toti, sa fie fericiti, sa0si rezolve problemele.. etc.
Da stiu nu e nu stiu eu ce, chiar nu imi vine nimica la aceasta manga. Eu oricum sper ca sa-mi vina, ca eu una te ajut cu mare placere hug. Dar chiar nu am ideei scuze T^T.
O sa vin odata cu edit sau alt comm sper ca asta o sa fie in curand cu o ideea mai buna, dar dupa mine ar fi bine ca totul sa aiba un sfarsit bun. :]
Shiva ma bucur ca ai trecut pe aici si ai dat o mana de ajutor hug




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)