Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Concursuri internationale de manga si nu numai

#1
Un topic - news board pentru cei ce cauta concursuri de manga internationale. Unele editurii precum TokyoPop si YenPress accepta submissions in mod curent insa cateodata e mai bine sa gasesti un concurs pentru a te afirma.

1. Yen Press Talent Search
Organizator: Yen Press, New York, USA
Cerinte: oneshot, 32 pagini, nepublicat pana in prezent, mai multe detalii pe site-ul oficial
Deadline: 3 ianuarie 2011

2. MORNING INTERNATIONAL Comic Competition
Organizator: Kodansha, Japonia
Cerinte:, 50 pagini maxim, nepublicat pana in prezent, mai multe detalii pe site-ul oficial
Deadline: 31 iulie 2011

#2
MangaMagazine - un fel de smackjeeves mai nou, mai select dar cu niste special features.
1. sponsorship pt authors
2. update obligatoriu 1 data pe luna
Entrance e pe baza de submission. Guidelines. Sunt in general freelanceri/indie deci nu o casa editoriala mare.

Just spreading the word.

#3
3. Norma Editorial Concurso Manga - editia6

E in spaniola site-ul dar exista si merge cu succes Google translate pentru cei care au nevoie de el. Il recomand nu doar pentru concurs ci si pentru tutorialele postate acolo pe blog.
Mai jos este tranducerea cerintelor pentru editia a 6-ea.
DEADLINE: 29 august 2011
Cerinte: rezumat, primele 8 pagini de poveste, character sheets.

Citat:1 .- Obiectivul concursului este prezentarea unei idei pentru dezvoltarea în continuare a unei manga de 160 pagini. Actiunea acestui volum trebuie sa fie autoconclusiva, insa in acelasi timp sa lase si un final deschis posibilelor continuari. Trebuie sa contina personaje carismatice si bine definite

2 .- Lucrarile prezentate trebuie să fie originale şi nepublicate în orice formă, şi nu au fost prezentate la orice alt eveniment sau făcute publice (atât scrisă, cât şi digital).

3 .- subiect, stil şi gen sunt complet libere şi proiectul care urmează să fie prezentat include:

+ rezumat al actiunii ce urmeaza sa fie dezvoltata in volum intre 1 pagina si maxim 2. Acceptate numai DOC, RTF sau TXT. Alte formate vor fi eliminate.

+ primele 8 pagini (8 foi de pe o parte) din lucrare. Câştigătorul va fi apoi pus sa dezvolte în continuare în povestea pentru a finaliza cele 160 de pagini necesare.

+ Puteţi adăuga, opţional, o pagină de capat - coperta (color sau alb-negru), character sheets, şi un scurt rezumat pentru publicare în Mission Toko, în cazul in care ajungeti printre finalisti.

4 .- Proiectele pot fi în format fizic (hârtie) sau digitale. În nici un caz n-ar trebui să trimită originalele, deoarece nu se returneaza materialele primite. Paginile trebuie să fie întocmite la o dimensiune proportionala cu 11.5 x 17.5 cm (dimensiunea de imprimare finala), cu dimensiunea maximă nelimitată a schita original sau desen, dar limitat la 23 x 35 cm (aproximativ 4 mm de bleed area) maxime pentru cerneală şi hârtie screening. Orice tehnică poate fi folosită în mod creativ, ţinând cont ca lucrarile vor fi publicate alb negru. Nu sunt admise schite de pagini in creion sau creion colorat. Pentru alte detalii despre formatul original, urmaţi instrucţiunile disponibile pe blog-ul oficial al competiţiei Manga. Se va lua în considerare calitatea de reproducere a proiectelor depuse (fotocopii, stampe, fişiere digitale ...). În cazul în care proiectele sunt trimise prin e-mail, paginile trebuie să fie în format JPG (300 dpi, calitate medie) sau PDF (compresie medie). Mailul nu poate depăşi 8 MB, deci vă sugerăm să comprimati paginile, sau trimite proiectul în mai multe e-mailuri.

5 .- Puteţi trimite un maxim de 3 lucrări de autor, în mod individual sau ca parte a unui colectiv sau grup de autori.Pentru orice proiect prezentat trebuie să fie specificate într-un document separat, următoarele informaţii:

Numele
Adresa completă
E-mail
Telefon
Anul naÅŸterii
Experienţă artistica, în cazul în care exista
Naţionalitate
Concursul este internaţional, pentru toate nationalitatile si categoriile de varste

6 .- Premiul este un contract de publicare pentru finalizarea lucrării la un total de 160 de pagini şi este publicat de Norma Editorial. Acest contract prevede un avans din drepturi de autor şi drepturile de reprezentare de 2000 € brut.

7 .- Termenul limită pentru înscrieri este 29 august 2011 la ora 23:59 CET spaniolă. Toate înregistrările primite după acest termen nu vor intra în competiţie. Câştigătorul va fi anunţat prin intermediul mass-media de standardele editoriale în octombrie 2011, care coincide cu Salón XVII del Manga de Barcelona.

8 .- Procesul de selecţie al câştigătorului va consta din două faze: după pre-selectia celor mai promiţătoare proiecte, de la 15 septembrie - 15 octombrie 2011 vot popular, vor avea loc în colaborare cu Web Misiunea Tokyo pentru a alege 5 finalisti.

După acest proces, un juriu selectat de către NORMA Editorial în favoarea unui singur lucru. NORMA Editorial va contacta castigatorul dată aglomeraţie şi apoi va anunt oficial. Va evalua originalitatea lucrărilor şi calitatea artistică a narative grafic. Juriul îşi rezervă dreptul de a declara nu exista un castigator.

9 .- Proiectele ar trebui să fie trimise la următoarea adresă:

NORMA Editorial (Concurs Manga)
Passeig de Sant Joan, 7
08010 Barcelona

Sau e-mail la:

concursomanga [a] normaeditorial.com

În nici un caz nu se va întoarce materialul prezentat. Este imperativ să includă informaţiile solicitate în secţiunea 5. Proiectele cărora li se fi confirmat doar cu proiectele primite prin e-mail. Niciun proiect masiv înainte, a confirmat primirea proiectelor în ordinea sosirii, dar în nici un caz să fie automată.

10 .- NORMA Editorial îşi rezervă dreptul de a publica în paginile câştigătoare sau imprimat digital media pentru a răspândi aglomeraţie.

11 .- Participarea la acest concurs implică acceptarea acestor reguli.
Traducerea a fost partial brushed up pentru acuratete dupa google translate. Unde vedeti ca nu are sens, relax si nu va panicati. Probabil nu era o informatie asa de importanta incat sa necesite sa o traduc manual

Mult succes celor ce se baga la asta. Nu stiu de limba si directia de citit DAR presupun ca merge si engleza ca limba iar directia stanga>dreapta.

#4
daca manga este tradusa an romana are ceva? sau trebuie neaparat an eng?

#5
@elisondo_94 daca te referi la Concursul de la Norma editorial, lucrarea trebuie sa fie in spaniola. daca te referi la Morning atunci merge si engleza.

In general la concursurile internationale lucrarea trebuie sa fie macar in engleza daca nu este specificat altceva. Imi pare rau.
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#6
4.
Citat:9th INTERNATIONAL COMICS FESTIVAL CONTEST 2011
APPLICATION DEADLINE: AUGUST 20th, 2011

Address:
SKC Happy Gallery
SALON STRIPA
Kralja Milana 48
11 000 Belgrade
Serbia

Propositions and rules:
• Participants are not age-limited
• HIGH QUALITY COPIES ONLY, up to 4 pages, will be accepted. Works have to be sent via post office (e-mails excluded). Along with their work, participants are also required to send a filled APPLICATION FORM for the 9th International Comics Festival Contest which can be downloaded here http://www.skc.org.rs/images/stories...ntest_2011.doc
• Required language: English
• Theme, style, technique and genre are free-choice
• Page numbers should be written on the back of each page

(incomplete applications will not be taken into consideration)

• Submitted works will be reviewed by the jury and selected works will be shown at the Festival exhibition.

Awards & Prizes:
• Grand prix of the Festival (includes 1000 €)
• Awards for the best traditional style comic, the best alternative comic, the best script and the best graphics
• Special jury award for inventiveness
• Awards in the category up to 15 years of age: Young Lion special award (the best entry in the category), Special jury award for the best idea, Special jury award for maturity and imagination
• Special jury award for the youngest contestant
• Sponsors’ prizes

Additional information:
e-mail: srecnagalerija@skc.rs

[Imagine: attachment.php?attachmentid=100063&stc=1&d=1305721204]

Desi nu este SPECIFIC pentru manga se pot trimite si lucrari in stil.
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#7
Daca mai apar d-astea in spaniola, pot sa va ajut. Stiu spaniola la perfectie. Daca aveti de gand sa participati la respectivul concurs va traduc cu placere orice e in spaniola sau inver (romana -> spaniola). Macar la asta sa-mi foloseasca 2 ani de stat in Spania xD
[Imagine: 61516723.png]
LSHTCCOMNAIWEDA
Which translates to: Laughing so hard that coke came out my nose and I wasn't even drinking any.



Thanks Mimi x3 !


#8
@ Dragon Eyez - will keep that in mind
5.MangaZen - Manga Made in RO 2011
Citat:Iti place sa desenezi manga? Ai o poveste de spus in imagini? Acum ai 4 luni sa o faci…in 2011.

De la organizatorii concursului Manga Made in RO 2010 in colaborare cu Otaku Entertainment, in 2011 se lanseaza primavara asta, la Otaku Festival-MangaZen, singurul concurs national de benzi desenate in stil japonez din Romania.

Nu rata ocazia de a participa intre 20 mai si 1 octombrie 2011 si vei putea sa-ti ridici premiul chiar de la Nijikon 2011. De asemenea cele mai bune lucrari din concurs vor fi adunate si publicate intr-o revista a concursului, ce va fi disponibila incepand cu noiembrie 2011 prin mangashop.

Pentru mai multe detalii cu privire la regulament, conditii de participare si, nu in ultimul rand, premiile oferite, vizitati site-ul www.mangazen.ro
[Imagine: mangazenwinners_V01.jpg]
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#9
6. Grupul Manga-Apps de pe DeviantArt
are o oferta atractiva de concursuri de manga. Pentru ca majoritatea celor interesati au cont de DA am zis sa dau sfoara in tara. Tot ce trebuie sa faci este sa fi membru al grupului pentru a participa.

Mai multe detalii pe http://manga-apps.deviantart.com/blog/40876652/
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#10
7. 2012 Manga Star Comic Contest

Organizat de cei de la MangaApps forum ca un fel de preselectie pentru International Morning Star 2012 despre care am mai amintit in posturile anterioare. Deadline: mai 2012

8. Yen Press Talent Search 2012

Nu-i propriuzis un concurs ci mai degraba o cautare de talente, castigatorul ajunge sa lucreze profesionist pentru Yen Press. Vezi de asemenea si editiile anterioare. Deadline: 31.03.2012, format printat si trimis prin posta la adresa lor de contact din SUA
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)