Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Sunteti pro sau contra cobailor?
Pro
66.67%
10 66.67%
Contra
33.33%
5 33.33%
Total 15 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Pro sau contra: cobai

#1
pro sau contra cobailor?

pai ce pot spune? ma tot gandesc la laboratoarele care fac teste pe animale si inca nu stiu daca sunt pro sau contra.
avand in vedere ca numai cu ajutorul testelor pe animale au fost descoperite o multime de medicamente si astfel vindeate multe boli, as spune ca sunt pro.
dar totusi sunt si contra. sunt oameni care fac teste in exces. de exemplu nu vad rostul creeri ataor produse cosmetice care mai de care mai "naturale" cum scrie pe eticheta care de fapt sunt pline de produse chimice care dauneaza. deci pot fi si contra.

totusi, nu sunt pre hotarata asa ca zic pro dar in limetele responsabilitatii
Hi :3

#2
Hmmm, nu ştiu dacă poate cineva fii total pro asupra chetiilor ăstora, doar să fie prea meschin sau să urască animalele. Sau pur şi simplu să se ocupe de genul acesta de lcururi.
Personal, trebuie să recunosc că nu sunt total contra; dacă aş fii total contra nu aş folosi niciunul dintre produsele pe care le folosesc, şi cel mai probabil majoritatea au fost testate pe cobai, specific pe animale. Ceea ce e destul de îngrozitor, dar este adevărat şi nu am ce să fac în legătură cu asta. Nu pot fii total contra, adică nu o pot spune aşa pt. că aş fii prea ipocrită, mai întâi ar trebui să renunţ la toate produsele pe care le am, ceea ce nu voi face, cel mai probabil. Şi totuşi, nu aş putea spune în veci că sunt chiar pro aşa ceva. Animalele au şi ele sufltele lor, corect? Şi nu este deloc onest să le supraexploatăm, pentru că asta facem. În definitiv, face parte din natura noastră umană şi nu avem ce să îi facem, chiar dacă este un lucru îngrozitor. Când mă gândesc că luciul de buze pe care îl folosesc eu a fost testat mai întâi pe un animal, mi se face pielea de găină. E cam meschină treaba aceasta, dar totodată cred că ar fii şi mai îngrozitor dacă s-ar face experimentele acestea pe oameni, nu vreau să intru în detalii dar asta ar fi poate şi mai îngrozitor pt. noi. Şi asta sună la fel de aiurea, doar pt. că animalele nu pot vb. , nu au raţiunea noastră, de aceea să le exploatăm pt. că nu se pot apăra de noi?
E un subiect foarte dificil şi totodată delicat pt. mine. Îmi plac animalele, în general. Am şi eu doi câini, o pisică. Îi iubesc o grămadă! Şi măcar atâta pot face să mă revanşez pt animalele ce sunt în laboratoare, tratate ca nişte cobai amărâţi şi fără pic de importanţă. Nu am fost niciodată într-un asemenea centru şi nici nu îmi doresc să o fac, asta pentru că ştiu că mi s-ar înmuia sufletul. Nu ştiu cum sunt tratate acolo bietele creaturi, sper că nu atât de rău pe cât îmi imaginez. Oamenii au totuşi suflet! Îmi place să cred asta. În orice caz, măcar îmi iubesc animalele pe care le am şi am grijă de ele, mă revanşez faţă de celelalte care stau acolo închise doar pt. ca eu să folosesc un anumit produs. Dacă ar exista o altă cale pt. aşa ceva şi nu exploatarea lor, atunci mi-ar plăcea să fie folosită.
Mă simt chiar rău că nu pot fii total contra. Pro s-ar putea spune că sunt doar din cauză că folosesc asemenea produse, care probabil au fost mai întâi testate pe săracele animale , fără apărare! Oh, bine, acum cred că o să am mustrări de conştiinţă... În definitiv, Dumnezeu ne-a creat pe toţi şi nu este corect ca omul, ce se crede fiinţa superioară, să exploateze creaturile fără apărare. Şi toutşi, asta facem.
O să votez contra, însă, pt. că nu sunt de acord cu sistemul ăsta deşi sunt băgată în el la fel ca mulţi alţii, presupun. Nu am inimă să votez pro, e prea dezgustător. Aş dori să existe o altă cale pt. testările astea nenorocite. Poate ar trebui cu toţii să renunţăm la produse. Fapt imposibil, nu?

#3
Pro. Vreti sa va dea medicamentele (si alte produse ca nu doar alea se testeaza) netestate? Sa le testeze direct pe oameni? De niste sobolani va pasa, dar de oameni nu? Terminati dracu cu ipocrizia asta "vaaai testeaza medicamente pe animale. saracuuteleeeee".
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#4
(10-08-2010, 12:56 PM)YKashim A scris: Pro. Vreti sa va dea medicamentele (si alte produse ca nu doar alea se testeaza) netestate? Sa le testeze direct pe oameni? De niste sobolani va pasa, dar de oameni nu? Terminati dracu cu ipocrizia asta "vaaai testeaza medicamente pe animale. saracuuteleeeee".

Fiecare are dreptul la o opinie, şi nu ar trebui să ne spui tuturor să terminăm cu " ipocrizia" . Pentru că fiecare are o părere, fiecare cu a lui. Fiecare poate să creadă ce vrea, că e mai bine să se testeze pe oameni , sau nu. Sau să dispară, sau nu. Sau " săracele animale", sau nu. Fiecare are o opinie, nu ai de ce să ne spui tuturor să terminăm cu asta; ar însemna să nu ne spunem opinia. Ai grijă la limbaj.

Cât despre asta, asta am zis şi eu în postul meu trecut, că pe cineva, ceva tot trebuie să se testeze toate produsele astea. Doar nu le vom testa pe noi. Sună crud şi urât, dar noi oamenii chiar suntem mai importanţi decât animalele, pt. noi înşine. În principiu este o problemă fără ieşire. Aşa va fi şi va continua multă vreme, nu există o soluţie, oricât am încerca să salvăm animalele, tot vor exista cobai, atâta vreme cât noi cumpărăm, vrem, comandăm, produse. Şi avem nevoie de ele. Şi de medicamente. So, its sad but it will still happen.

#5
Citat:noi oamenii chiar suntem mai importanţi decât animalele
Asta e ideea. Astia care urla ca aia, ca ailalta, ca drepturile animalelor, ca etc uita de asta. Nu se gandesc la alta.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#6
"Si ce daca se testeaza pe sobolani?" Pai uite care`i faza39 Eu cred ca nu e chiar foarte dragut sa le testezi pe orice fel de animal pe sobolani poate pt ca aia sunt scarbosi dar,cand testezi pe alte animale doareSmile. XD Eu nu sunt nici impotriva dar nici genul care VREA sa le testeze. XD
Ready for the bad part? ^o^

[Imagine: chibi_5276.gif]
, chibi-ul lui Annaaaaa
<- Chibiul lui Anna,care nu seamana cu ea O3O;.

http://deedhyicequeen.deviantart.com/ My DeviantART.
http://twitter.com/DeedhyxD My Twitter.
http://www.facebook.com/home.php?#!/Deedness My Facebook.
http://www.youtube.com/user/Deeeedlicious My Youtube.
L.o.v.e. or..i`ll kill yah.

#7
Deci noi judecam dupa cat de dragut e un lucru nu? Daca nu-i dragut da-l naibii, sa moara in chinuri 78
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra

#8
Nu sunt nici pro, nici contra... Nu imi place ca bietele animale sufera, sunt chinuite, dar nu se pot face testari pe oameni. Asta pt ca ne consideram importanti, lucru foarte normal. Si animalele, daca ar putea, ar face teste pe noi. 71 Sunt atat de multe medicamente care ne pot salva viata, iar daca nu ar fi fost testate pe vreun animalut cine stie ce efect ar fi putut avea asupra noastra. Bineinteles, mai sunt si cosmetice foarte toxice, la care am putea renunta, dar nu vrem si multe dintre ele sunt testate pe caini, din cate stiu eu.
[Imagine: sig_reinoir.png]

#9
Referitor la aceasta intrebare nu sunt pro si nici contra, pentru ca din ambele parti sunt plusuri si minusuri.
De exemplu "contra":
- sunt tot fiinte vii, adica simt aceeasi durere ca si orice animal
-avem datoria de a proteja animalele, desi sun t de acord ca unii sunt impocriti

Si pro:
- daca nu vor fi testate pe cobai, atunci pe cine, pe noi? Evolutia stiintifica a lumii nu a ajuns sa se fie dezvoltata intr-atata ca sa fabrice roboti din carne si oase ca sa fie testate cremele, medicamentele si asa mai departe.
- animalele, gen cobai, im mare parte sunt purtatori de virusi si stiu cand sunt alesi pentru experiment sunt controlati daca nu au virusi.
- dar nu poti spune ca vrei sai protejezi cand te folosesti produsele testate de pe ei, aceasta inseamna ca incurajezi
- suna dur. dar asta e, noi oamenii ne folosim de animale ca sa ne facem viata mai usoara decat se poate

@Chaosed: testarea poate duce la moartea lor sau inca la ceva mai grav mutatilor genetice
[Imagine: aaaakip.jpg]

#10
Adevărul e că nu pot fi pro, pentru că iubesc animalele, fie ele şi şobolani sau mai ştiu eu ce chestie ciudată sau scârboasă. Toate au suflet, toate sunt vii deci e clar că simt ce se întâmplă în jurul lor. Mi se pare crud ce se întâmplă, dar de asemenea aş fi o ipocrită să spun că sunt contra, având în vedere că folosesc şi eu ca tot omul anumite produse care clar sunt testate pe animale. Medicamentele pe care le folosim sunt testate tot pe animale, iar eu mă îmbolnăvesc destul de des din pricina organismului meu foarte sensibil aşa că am nevoie de medicamente.
Mi se pare crud şi aş vrea cumva să opresc chestia asta, dar nu pot. Plus că toate trebuie să avanseze iar altfel nu se poate.
Mă cam contrazic singură. : )). Adevărul e că nu sunt nici pro, nici contra. Oscilez între cele două.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Animale in casa. Pro sau contra? Ichigo. 17 12.731 09-05-2015, 10:23 PM
Ultimul răspuns: TLDR
  Pro sau contra manele? Kashim 159 73.444 24-04-2015, 11:20 PM
Ultimul răspuns: Ozymandias
  Muzica din zilele noastre. Pro si Contra Anna 9 5.172 27-08-2014, 10:30 PM
Ultimul răspuns: Romania
  facebook, Twitter etc. Pro sau contra? Kashim 53 26.983 02-10-2011, 08:50 PM
Ultimul răspuns: Loki
  Pro sau contra zvonurilor ? Me†al. 30 15.066 17-07-2011, 03:48 PM
Ultimul răspuns: ~Space-Bound


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)