Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Profil de Liceu

#1
Pentru unii care au trecut probabil la liceu ştiu că sunt 2 mari profiluri : Uman şi Real.
La uman e filologie unde sunt şi eu şi se predă intensiv engleză, limba şi literatura română, istorie şi nu în ultimul rând iubirea mea latina.
La Real sunt Matematică - Informatică şi Sştiinţele Naturii.
La mate info e multă matematică şi informatică, la stiinţe fizică, mate şi chimie. Hm, pentru unii care au trecut, la ce profil sunteţi ? Vă convine locul ?
Pentru viitorii boboci de la liceu, ce profil vreţi să urmaţi ?

Eu sunt la Uman, la Filologie. Fac în fiecare zi limba şi literatura română, multă latină, engleză şi istorie. Matematică foarte puţin, fizică la fel şi chimie. Printre astea intensive, fac şi informatică. La bacalaureat ne trebuie informatică pentru că vom da probele digitale la calculator. Sunt şi astea foarte importante.
-

#2
Pai eu ca si tine Lynuu sunt la Uman si Filologie unde e intensiv engleza.Asa cum ai spus si tu si eu fac in fiecare zi limba si literatura romana,foarte multa latina,engleza si istorie.matematica foarte putin,chimie si fizica la fel.A si da fac si informatica
[Imagine: j5atg3.png]


#3
Eu sunt la profil Electri Tehnic.Eu abia sunt boboaca si e chiar bine la liceu unde sunt,dar noi facem mai multa practica trei ore in fiecare luni si pe la sfarsitulclasei am facut o luna practica.La liceu la mine practica este pe primul loc dupa fizica,chimie,Materi prime (un fel de tehnologie),Informatica (Informatica este bola mea este singura materie la care ma descurc cel mai bine),Matematica,Romana si inca cateva materi pe care le are profilul meu.
Viata nu e mereu ceea ce ne dorim.
[Imagine: 686175405_303846.gif?4]

#4
Sunt la filologie . Voiam la stiinte sociale , dar am pus filo prima pentru ca-mi era teama ca n-am medie de ss . Oricum , o sa facem 4 ore de romana , 3 de engleza , 2 de franceza , una de latina si una de germana sau italiana , depinde ce a ales majoritatea . Putina mate , fizica si chimie in schimb . Imi pare rau de chimie , mi-ar fi placut sa avem doua ore ..

#5
Eu sunt la ştiinţe naturale, în septembrie încep.Iniţial vroiam să merg la mate-info, dar au apărut nişte 'probleme' să le zic aşa şi m-am dus pe ştiinţe.Oricum, îmi place matematica la fel de mult ca şi chimia, deci e ok.Orarul nu-l ştiu, ştiu doar că se pune foarte mult accent pe chimie, biologie şi fizică.
I've only been in love with a beer bottle and a mirror.
(Sid Vicious)

#6
............................................................................................................

#7
Eu sunt la științe sociale. Pot să spun că după un an de liceu am ales bine profilul xD. Inițial voiam filologie simplă dar decât să dau teză la latină mai bine la logică, muuult mai bine. Facem 4 ore de română ca la orice profil, 2 de istorie (anul ăsta 3), logică am avut 3, una opțional, engleză 3 ceea ce e foarte bine, plus franceză și restul. Pot să spun că am iubit logica, cu istoria deși nu aveam tangențe prea mari, până la urmă a început să îmi placă, la engleză e ok, facem multe exerciții șiii...important e că totul e bine și am nimerit și niște profi super tari =3

#8
Încep din septembrie la Uman, adică la Pedagogie o,o
Aici fac de toate, un puree , mă rog dar nu atât de amănunţit ca
ÅŸi celelalte profile cu specialzare. Am cam de toate: istorie, filologie,
matematică, română şi restu' :/
Cred doar că înformatică nu am, şi, dacă am, o să lucrez puţin în domeniu' ăsta.
DSin câte m-am informat, sunt o grămadă de teze + că din clasa Xa am practică pe viu =__="

#9
Eu sunt la mate-info intensiv. Anul asta am facut 4 ore de info si 4 de mate pe saptamana si cred ca la anul va fi la fel dar din a 11-a o sa avem mai multe ore de mate si info si or sa se reduca orele de romana. Nici nu m-am gandit prea mult cand am ales mate-info, stiam ca asta imi doresc sa fac. Info e acum materia mea preferata urmata la scurta distanta de mate. Ma bucur ca am scapat de gramatica, desi literatura nu-i chiar materia mea preferata si ca facem o singura ora de istorie pe saptamana (in care numai istorie nu facem...dar asta e alta poveste). Partea mai nasoala e ca facem 3 ore de fizica pe saptamana, fizica nefiind chiar punctul meu forte. Totusi nici nu-mi bat capul cu ganduri de genul "cum ar fi fost la alt profil". Adica fara info? Fara mate? Cred ca mi-ar fi lipsit prea mult.
Tenderest touch leaves the darkest of marks,
And the kindest of kisses break the hardest of hearts
~Florence + The Machine


#10
Si la mate-info e multa fizica: 3 ore/saptamana.

Parerea mea e ca daca cineva vrea sa mearga pe un profil mare-info/mate-info bilingv ar trebui sa aleaga intensiv info, pentru ca altfel orele alea de informatica nu au niciun rost.
Si (bine, aici depinde si de ce profesori prinzi) ar trebui sa poata intelege fizica si matematica destul de rapid, sa se faca macar cu nota de trecere la ele.
Cat despre info, daca n-ai mai facut pana in liceu nu-i o problema, iti dai seama dupa primele ore daca o sa-ti placa si o sa te pricepi sau o sa o urasti si o sa te chinui sa treci.

@Lynnu: tu in primul post spui ca ai nevoie de informatica pentru BAC. Tu acolo ai nevoie de TIC. E diferenta intre astea.

@× azu.kiid ×: la limbi straine se merge dupa alegerea majoritatii? Sau nu ati mai facut niciuna din limbile alea in generala. Daca da, e aiurea sa se mearga dupa majoritate.

@Ayuka: daca se pastreaza situatia de acum cand o sa dai bac-ul o sa-l dai ca aia de la mate-info, adica, mai bine spus, ei o sa-l dea ca tine.

@Aikad: ce-as fi vrut sa pot renunta si eu la franceza. Fac din clasa a III-a si nu stiu nimic. Nu o suport si nu ma suporta. Macar engleza o inteleg, chiar daca nu stiu gramatica, la franceza nu stiu nici 10 cuvinte (si nu exagerez). Ironia e ca eu citesc foarte bine un text scris in limba franceza.

Din detaliile profilului meu: anul asta (clasa a IX-a) am avut 7 ore de info/saptamana din care 3 laborator (bine, din astea 7 ore 2 erau de TIC, cred, dar le-am cam sacrificat); 4 de mate; 3 de fizica (3 in orar si cam 6-7 in realitate); 4 de romana; 2 de bio; 2 de engleza; 2 de franceza/germana (dupa zaz) etc etc nu mai conteaza.
Mda si idioatele ore de muzica, desen si logica.
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Prima zi de scoala /liceu Khonsu 41 34.069 15-04-2013, 08:08 PM
Ultimul răspuns: Fear
  Cel mai tare an de liceu/generala si cel mai urat an de liceu/generala! hiimera 1 2.843 10-01-2012, 12:21 AM
Ultimul răspuns: Andrei.


Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)