Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

A walk to remember

#21
Am vazut filmul de vreo trei ori si am citit cartea o singura data, dupa ce m-am uitat la productia cinematografica. Filmul chiar bate povestea scrisa de data asta, dupa mine. Desi mi-a placut mult si versiunea asternuta pe foaie a lui Nicholas Sparks, de la care a pornit totul, a fost doar pentru ca in timp ce lecturam aveam in cap actorii si toate locurile acelea unde s-a filmat. E draguta si povestea, dar nu atat de touching pe cat este filmul. Nu are nici 200 de pagini si pentru mine totul e mult prea grabit ca sa ma poata atinge cu adevarat. Impact emotional a avut cartea doar la sfarsit cand, ma rog, se intampla lucruri mai tragice, insa in rest nu prea. Deloc.

In schimb filmul e foarte bun. Au avut noroc ca si-au ales actorii potriviti, din punctul asta de vedere nu e nimic de comentat. Fata de carte, ceea ce se-ntampla in pelicula e putin mai diferit, dar ideea e aceeasi. Landon este introdus in acelasi mod, fiind genul de tip superficial, neapasator si neatent, pana cand o intalneste pe Jamie, fata credincioasa, buna la suflet si toate cele. Evident ca dupa ce ajung sa fie impreuna, fericiti, iar Landon se schimba in bine si se armonizeaza cu fata lui, ceva mai putin placut apare. Si ma opresc aici. Insa mesajul povestii in sine e adevarat si foarte frumos, acela ca dragostea chiar nu are limite, si atunci cand moartea sta intre.
Our love is like the wind - I can't see it, but I can surely feel it...

E vag sa incerci sa descrii totul in cateva cuvinte. Trebuie sa vezi si, recomandat este, abia dupa sa citesti ca sa te convingi cu adevarat. Filmul este plin de momente emotionante si dragute ce te fac sa te gandesti la propria viata dupa ce termini de urmarit A Walk To Remember. Iti da de gandit si de meditat, ceea ce e superb. Te sensibilizeaza, insa trebuie sa vrei sa te lasi sensibilizat. Unii ar putea sa considere cliseica desfasurarea actiunii, dar inca ma intreb ce film isi exprima mesajul asta mai bine decat cel bazat pe cartea lui Sparks.

M-am documentat si, aparent, autorul s-a descis sa scrie ceea ce am vazut in urma mortii surorii sale, o persoana dupa care a schitat-o pe Jamie in A Walk To Remember. Cred ca tocmai din aceasta cazua produsul final a iesit atat de reusit; a pus suflet in ceea ce s-a scris si si-a transpus propriile sentimente si pareri fata de situatia reala. Oricum, filmul acesta va dainui in timp pentru ca sensibilizeaza pana la lacrimi cu o poveste ce pe unii reuseste sa-i trezeasca la realitate in raport cu lumea de care suntem inconjurati...
E printre preferatele mele.

#22
Ouh, filmul asta mi-a placut enorm de mult. Mi-au placut groaznic de mult personajele si interpretarea acestora. Am fost destul de incantata si de soundtrack-ul filmului, iar povestea mi s-a parut foarte induiosatoare, stiti voi, ajunge la inima oricui presupun, cel putin la a mea a ajuns. Partea preferata din film a fost acea replica "Our love is like the wind. I can't see it but I can feel it". Mi s-a parut ca ea, replica, face tot filmul. Personajele mi s-au parut destul de simplu de descifrat, dar totusi imprevizibile. Ma rog, am plans la film, deci cred ca si-a atins scopul. Dupa mine merita vazut, eu una l-am vizionat de 3 ori.
[Imagine: Jun0xCa.png]

#23
Nu am citit inca cartea. Am mai citit carti de acest autor, dar aceasta este cea mai frumoasa poveste de dragoste, care, din pacate are un final trist si dureros. Ideea e un cliseu, pentru ca in majoritatea filmelor vezi lucruri de genul, baiatul super, fata draguta, povestea perfecta. Dar a fost mult mai bun decat ma asteptam, chiar e printre preferatele mele. Am vazut filmul acum un an. Oricat de nepasator ai fi, acesta iti trezeste trairi si nu te lasa indiferent, cel putin asa cred, iar pe mine m-a facut sa plang. Nu ma dau in vant dupa filmele romantice, tocmai de aceea la inceput nu am vrut sa-l vad, dar ma bucur ca m-am razgandit pana la urma. Merita vazut. Povestea celor doi ne poate invata multe lucruri despre viata si dragoste. Finalul m-a surprins, ma asteptam sa fie unul fericit, dar din pacate n-a fost asa.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)