Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce apreciem in filme?

#1
[Imagine: 17againc.th.jpg] [Imagine: darkknightp.th.jpg] [Imagine: landofthedead.th.jpg] [Imagine: halloween2d.th.jpg] [Imagine: lotrd.th.jpg] [Imagine: requiemforadreamb.th.jpg] [Imagine: wonderfullife.th.jpg] [Imagine: revolverl.th.jpg] [Imagine: mementof.th.jpg] [Imagine: eternalsunshineofthespo.th.jpg] [Imagine: postala.th.jpg]

Filmele sunt multe si variate, prezentand o pleiada de viziuni asupra lumii si asupra unor povesti consacrate. Si totusi...nu exista un film universal acceptat sau unul universal detestat, intre milioanele de productii din 1800 toamna tarziu pana in prezent.
Nu e greu de ghicit de ce se intampla asta. Fiecare spectator al unui film are propriul sistem de valori si propriile asteptari asupra fiecarei productii. Unii vor efecte speciale nemaivazute, altii actiune, sange, povesti unice, viziuni unice, personaje memorabile, batalii epice etcetere...fiecare persoana vrea ceva anume, diferit de al celorlalti.

Care-i sistemul VOSTRU de valori pentru o productie cinematografica? Ce cautati sa vedeti in momentul in care pasiti in sala de cinema sau cand puneti filmul la download?
Va intereseaza ecranizari exacte ale unor carti sau preferati viziuni proaspete?
Ce face ca un film sa fie "BUN" in opinia voastra si de unde porneste?

Si, cel mai interesant, aveti un sistem de valori constant sau va adaptati? Exista cu adevarat divertisment fara minte?

Si va rog, fiti VOI in raspunsuri. De chestii ce suna bine dar general, de genul "poveste originala, efecte frumoase, personaje mature", n-are nimeni nevoie.

Spor la postat.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#2
Care-i sistemul VOSTRU de valori pentru o productie cinematografica?
Sistem de valori ? nu ştiu dacă mă ghidez într-adevăr după aşa ceva ,ştii ! Evident că în primul rând contează actorii. Nu , nu trebuie să fie faimoşi or something ci să ştie să joace. Pentru că dacă un actor nu ştie să joace, atunci se duce de râpă toată treaba . Trebuie să ştie să intre în pielea acelui personaj , să îl creeze poate după bunul lui plac dar să îl joace aşa cum trebuie. Apoi ar fi povestea. Pentru că degeaba ştiu , pe de altă parte, actorii să joace dacă povestea e vai de capul ei şi nu se leagă nimic. Gen... eu ştiu, ceva atât de obişnuit şi banal încât nimeni nu vrea să vadă. Cred că ştiţi cu toţii despre ce vorbesc. Deci principalele două puncte sunt actorii şi povestea. Apoi dacă e vorba de un film ce nu include actori decât vocile unora [ fără a-i arăta pe ei ] , ei bine atunci povestea trece pe primul loc. După care este important cadrul în care se desfăşoară acţiunea. Nu poţi face un film într-o singură " încăpere" cel puţin eu aşa cred. Atunci când văd un film vreau să existe spaţii cât mai diversificate ca să fie testate calităţile actorilor peste tot. Eu aşa văd lucrurile. Astea sunt primele 3 first important things după care mă ghidez la un film. După asta vin şi celelalte, pentru că trebuie să fie filmat cum trebuie, regizor ca lumea, vestimentaţiile, look-ul personajelor şi aşa mai departe.

Ce cautati sa vedeti in momentul in care pasiti in sala de cinema sau cand puneti filmul la download?
Sincer nu contează pentru mine. Când aud de un film e normal să fiu curioasă şi să vreau să aflu şi eu despre ce e vorba. Dar mai întâi, de regulă, studiez povestea. Şi după dacă mi se pare ok încerc să văd. Apoi... Well, nu ştiu. Nu mă uit după un gen anume. Toate sunt binevenite şi mi se pare că trebuie să încerc orice. Aşa că odată ce aud de un film bun şi aud povestea şi aşa mai departe, vreau să îl văd şi să descopăr despre ce este vorba. Deşi , ca să fiu sinceră, de regulă văd filme la tv şi deseori sunt plăcut surprinsă xD
Nu am un gen preferat după care mă ghidez atunci când vreau să văd un film. Contează calitatea, cum a fost creat etc. Asta o pot descoperi doar dacă îl vizualizez.

Va intereseaza ecranizari exacte ale unor carti sau preferati viziuni proaspete?
Ambele. nu pot alege una dintre cele două. După ce citesc o carte aş fi interesată să văd şi un film după aceasta. Deşi este atât de drăguţ să vezi un film care nu are la bază o carte. Face povestea să fie şi mai unică. Ambele variante sunt ok, nu pot alege una dintre cele două.

Ce face ca un film sa fie "BUN" in opinia voastra si de unde porneste?
Pff... foarte greu de răspuns.... Sunt atâtea criterii... Porneşte de la bază, de la mama lui , nu? De la actori, de la regizor, de la poveste, de la spaţiul în care este filmat. Deşi în principal actorii şi regizorii fac cea mai grea şi complicată treabă. Dar să nu mai vorbim de cei care filmează, al căror rol este de asemenea extrem de important. Şi toţi ceilalţi care ajută la producerea unui film [ sincer nu sunt în temă cu toţi cei ce fac filmele ] . Un film e BUN dacă acela care îl crează ştie ce face. Ştie ce echipaj are, [ să se priceapă să filmeze cum trebuie, şi toată echipa să ştie să regleze defectele, you know, virtual stuff ] , apoi actorii evident că trebuie să aibă actori care ştiu să intre cum trebuie în personaj, regizoru' foarte important care să ghideze toată munca, vestimentaţia [ deci designerii ] ,spaţiul, etc. Este chiar greu de spus dar dacă sunt toate făcute cum trebuie şi povestea este ok, evident că filmul va fi bun.

#3
Citat:Care-i sistemul VOSTRU de valori pentru o productie cinematografica? Ce cautati sa vedeti in momentul in care pasiti in sala de cinema sau cand puneti filmul la download?
Vreau o producţie bună în primul rând. Vreau ca filmul să fie bun nu prin actorii săi ci prin cât de bună este ideea filmului. Scenariul pentru mine contează cel mai tare, mai tare decât oricare alt lucru. Sunt de părere că un film bun este acela care cu adevărat reprezintă ceva şi arată ceva anume, transmite un mesaj aparte. Dar totuşi niciodată nu m-am gândit la un anume sistem de valori pe care l-aş putea aborda atunci când vreau să văd un film. Sunt spontană aşa că aleg la înimereală mai multe filme, dar în general apeciez un scenariu de calitate, un scenariu bun care să merite şi să mă facă să trăiesc acţiunea filmului odată cu personajele. Dacă filmul este bala, atunci nu îl pot urmări şi nu mă atrage în nici un fel.
-

#4
(03-03-2010, 10:23 PM)AhRam Jjang A scris: Vreau o producţie bună în primul rând. Vreau ca filmul să fie bun nu prin actorii săi ci prin cât de bună este ideea filmului.

Aici tin sa te contrazic, daca castul de actori este nepotrivit, nici filmul nu ti se va parea extraordinar. Te provoc sa-mi numesti un film bun cu actori a caror prestatie lasa de dorit.

Cat despre ceea ce caut eu in pelicule, e greu de precizat pentru ca depinde. Daca aleg eu la ce ma uit, daca le vizionez la televizor sau pur si simplu sunt intr-un grup la un movie night. Difera, pentru ca filmele bune sunt un pic mai greu de digerat si trebuie sa ai o anumita stare emotionala sau poate psihica pentru a le putea intelege sau asimila.

Actorii conteaza pentru mine, scenariul, genul filmului, stilul in care este filmat - aici referindu-ma mai mult la partea tehnica ce tine de efecte, montaj, unghiuri de filmare s.a.m.d-. Desigur limbajul meu neinstruit in detaliile cinematografice nu e in stare sa explice corect la ce ma refer, dar cred ca intelegeti.

[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#5
Care-i sistemul VOSTRU de valori pentru o productie cinematografica?
Eu ma ghidez dupa cum e filmat si desigur, de cine. Daca regizorul e bun, actorii sunt sigur buni. Caut sa vad in primul rand un titlu original, asa imi dau eu seama daca filmul e genial sau daca am sa merg la cinema doar ca sa mananc floricele. Sunt multe filme care au titlul asemanator sau exact aceleasi idei, deci incerc sa caut filme cu idei originale.

Ce cautati sa vedeti in momentul in care pasiti in sala de cinema sau cand puneti filmul la download?

Caut sa vad ceva original, cum am spus si mai sus. Nu sunt fan un anumit gen de filme, dar fiecare gen cere si ceva requirements. Si sa fie bine filmat. Dupa mine, nu conteaza actiunea asa de mult precum conteaza cum o prinzi pe camera.

Va intereseaza ecranizari exacte ale unor carti sau preferati viziuni proaspete?

Ambele. Desi e mai interesant daca nu stii ce se va intampla.

Ce face ca un film sa fie "BUN" in opinia voastra si de unde porneste?

Porneste, desigur de la actori si regizor. In opinia mea trebuie ca inima sa-mi bata umpic mai repejor macar odata in film. Trebuie sa simt sentimentele pe care actorii trebuie sa le transmita.
[Imagine: sig24forkitu.png]Thanky Mao-chan! <3
[Imagine: 1znbkwk.png]
Thx Mimi! <3
My Tumblog.<3
“There midnight’s all a glimmer, and noon a purple glow, And evening full of the linnet’s wings.”—W.B. Yeats
The perfect bad girl. <3


#6
-Care-i sistemul VOSTRU de valori pentru o productie cinematografica?

Cand vreau sa vad un film, caut mai intai nume faimoase. Daca tot stau 2 ore sa privesc la ecran, vreau sa stiu sigur ca filmul este de facut de Tarantino, Scorseze, Von Trier sau orice alt regizor care imi poate incanta privirea prin capodopera sa. De asemenea, distributia joaca un rol important, dar daca sunt plictisit si nu am ce face altceva, pot privi si un low budget cu actori necunoscuti, dar doar daca are critici favorabile.

-Ce cautati sa vedeti in momentul in care pasiti in sala de cinema sau cand puneti filmul la download?

Inovatie. Vreau ca atunci cand ma uit la un film sa vad si ceva nou, de la modul in care este filmat, pana la efecte speciale, ceea ce din nou este in mare parte treaba regizorului.

-Va intereseaza ecranizari exacte ale unor carti sau preferati viziuni proaspete?

Viziuni proaspete sunt oricand bine venite, e frumos sa vezi ceva original intre toate filmele ce se imita intre ele in functie de genuri. Pe de alta parte, nu mi-am dorit niciodata o ecranizare exacta a unei carti, vreau sa vad cum isi pune regizorul amprenta, dar lucrurile stau altfel atunci cand se ajunge ca de la povestea din carte sa vedem ceva total diferit in film.

-Ce face ca un film sa fie "BUN" in opinia voastra si de unde porneste?

Povestea face ca filmul sa fie bun, chiar daca sustin mereu ca distributia si regizorul sunt criterii importante, am vazut si filme low budget care, la sfarsit, mi-au pus un zambet pe fata.
Things i don't have:
-Money
-A f**k to give



#7
Care-i sistemul VOSTRU de valori pentru o productie cinematografica?

Depinde de film. Daca e de actiune ma astept sa fie actiune si nu sunt dezamagit cand aud cele mai proaste glume de pe pamant. Daca e comedie ma astept sa ma faca sa rad nu sa contemplez universul la sfarsitul lui. In general imi formez o opinie despre cum ar trebui sa fie un film cand aflu ca exista. Nu am plecat niciodata de la premiza "e facut de nume faimos, trebuie sa fie bun". Multi regizori buni au facut filme ce mi se par absolut neinteresante. Multi actori buni au jucat in filme cu subiecte stupide pentru mine. De asemenea nu ma bazez pe note sau critici. Consider ca asta este opinea a o mana de oameni ce fie au o slujba din asta si o fac pentru ca din asta isi castiga painea, fie o fac pentru ca sunt foarte opinionati si isi pierd timpul dand note. Singura cifra careia ii acord o nota de importanta este castigul filmului. Daca a reusit sa isi acopere costurile de productie e ceva ce merita o sansa pentru ca destul de multi oameni au fost dispusi sa plateasca sa vada acel film. Daca nu atunci trebuie sa ma documentez mai bine despre ce e povestea.

Ce cautati sa vedeti in momentul in care pasiti in sala de cinema sau cand puneti filmul la download?

Ceva distractiv. Ma uit la un film ca sa consum timpul liber. Daca nu e distractiv nu am de ce sa il vad.

Va intereseaza ecranizari exacte ale unor carti sau preferati viziuni proaspete?

Imi plac ecranizarile, dar ma astept sa fie exacte. Avand in vedere ca este un film facut dupa o carte originalitatea lui dispare. De ce as vrea sa vad viziunea lu unu (regizorul / scenaristul) despre carte? Daca vreau viziunea altor oameni iesim la o bere si fiecare isi da cu parerea.

Ce face ca un film sa fie "BUN" in opinia voastra si de unde porneste?

In principal povestea. La fel precum cartile, serialele, animeurile si orice altceva povestea este cea cu care ramai cel mai mult in memorie. Apoi conteaza si actorii. Cat de bine au fost alesi pentru rolul respectiv si cat de bine l-au jucat. Mai departe sunt doar detalii. Un B-movie poate sa fie superb la fel cum film high budget poate sa fie o mizerie
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#8
Interesant topic.

Care-i sistemul VOSTRU de valori pentru o productie cinematografica? Ce cautati sa vedeti in momentul in care pasiti in sala de cinema sau cand puneti filmul la download?
-> Valorile unui film ce intra in acest sistem se axeaza in mare parte pe mesajul propriu-zis al filmului si modul in care el e transmis privitorului. Bun. Personal consider ca astea doua aspecte sunt cele care conteaza cel mai mult pentru mine. Sperand ca descrierea filmului este facuta asa cum trebuie o citesc si, daca se intampla sa existe vreo idee care sa-mi capteze atentia sau chiar daca posterul filmului e interesant si ma atrage, urmaresc filmul. Daca nu sunt sigur pe astea doua sau nu ma pot decide, trec repede cu ochii peste mai multe pareri de-ale celor care l-au vazut (de cele mai multe ori nu ma ajuta, dar totusi incerc).
Ideea cu alesul filmului tine mai putin de sistemul meu de valori pentru ca, desi deseori urmez pasii de mai sus, de cele mai multe ori se intampla sa vreau sa vad cu disperare un film doar pentru ca simt asta. Nu mereu am motive. Pana nu uit, ar trebui sa zic ca si trailerul are un impact mare asupra deciziei mele...

1. Mesajul, asadar. E chiar cel mai important in ceea ce ma priveste. Tocmai de accea nu ma uit la comedii sau la alte genuri de filme care se impletesc cu ea, pentru ca in general comedia e facuta pentru a te destinde si a te face sa razi - normal, nu? - si nu poti spune ca are un mesaj concret sau asupra caruia poti medita dupa ce ai terminat de vazut filmul. Cel putin nu in comediile pe care le-am vazut eu. Insa asa e doar o alegere personala si subiectiva in functie de mesaj, astfel ca nu ma uit la comedii. Ma ating foarte mult si-mi plac ecranizarile care abordeaza idei referitoare la viata, la tot felul de decizii pe care trebuie sa le ia oamenii, la greutatea de a alege intre doua lucruri, impasurile emotionale, dragostea care te ajuta sa treci peste orice, suferinte, rags to riches stories din mai multe puncte de vedere, nu doar cel strict material etc. Pentru mine un film are valoare din acest punct de vedere daca mesajul pe care e construit, baza lui practic, e una bine definita, complexa si care poate fi interpretata si intoara pe-o parte si pe alta la nesfarsit.

2. Modul cum e transmis mesajul / aceea idee. Pentru mine aici intra personajele - felul cum joaca - si locul unde se filmeaza sau, ma rog, efectele speciale si toate celalalte care creeaza atmosfera filmului si efectiv spatiile pe unde se preumbla actorii mai mult sau mai putin. Ca o persoana cu sentimente si preferinte materiale in concordanta cu firea mea si cu ceea ce simt in mod predominant, caut intr-un film sa le regasesc pe acestea. Imi plac filmele in care actorii joaca personaje placute mie dpdv al personalitatii lor, deci actori care stiu cum sa joace un personaj si cum sa intre in pielea lor. Imi plac filmele in care modul de a juca al acestora te sensibilizeaza, te muleaza pe mesaj si reuseste sa ti-l transmita, asadar. Deci pot spune ca-mi plac filmele care reusesc sa transfigureze aceea idee pe care vrea sa ti-o transmita din sfera ei teoretica si rece intr-una complet subiectiva, care sa te poata atinge si sa te convinga de ea, tocmai prin calitatea decorului, a trairilor personajului si l povestii in sine care 'coace' acel mesaj, de la inceput pana la sfarsit.
Pentru ca asa-s eu, zic ca-mi plac ecranizarile ce au un mod dramatic de a aborda mesajul, unul cat se poate de dramatic, cu decoruri dramatice. Imi place cand ploua mult in filme, cand exista cadre care surprind natura (apusuri etc.). => imi place mereu sa vad natura in relatie cu orice fel de mesaj s-ar aborda.
Stiu ca suna ciudat, insa sunt micile detalii, atat din punctul de vedere al actorilor, cat si din punctul de vedere al settingului care alcatuiesc sistemul meu de valori.

Va intereseaza ecranizari exacte ale unor carti sau preferati viziuni proaspete?
-> De cele mai multe ori prefer sa vad ecranizari exacte ale unor carti daca tot vorbim de adaptari ale acestora... Dar, desigur, daca viziunea noua / alterarea actiunii cartii care e ecranizata inseamna o imbunatatire si nu o stagnare - sau sa fie ceva mai prost- dpdv a calitatii dpdv subiectiv, ofc, m-ar interesa si chiar m-as uita. I'm open minded when it comes to this. Conteaza cele doua mari aspecte de la prima intrebare, asa cum am spus. Mai putin important pentru mine daca e o ecranizare exacta sau o viziune noua totala sau partiala.

Ce face ca un film sa fie "BUN" in opinia voastra si de unde porneste?
-> In mare parte am spus la prima intrebare, in cadrul sistemului de valori personal dupa care aleg un film si, implicit, dupa care il consider a fi bun. Desigur ca, in functie de gen, un film ar trebui sa aiba anumite caracteristici ca totusi sa se pastreze in genul acela si, in afara de aceasta, as mai adauga gradul de credibilitate chiar si in interpretar intr-un sistem propriu de referinta si autonom de realitate - in cazul filmelor sf / fantasy etc etc - al filmului respectiv, faptul de a nu fi penibil, sa nu fie prosti actorii. Dar astea sunt deja lucruri mai mult subiective sau cel putin general valabile, asa ca nu o sa insist asupra lor.
Un film bun pentru mine e un film in care ma regasesc si care imi place de la inceput pana la sfarsit. Uneori se-ntampla sa ma plictisesc de el pe carurs sau sa nu fiu de acord cu anumite chestii, asa ca as spun e ca finalul e cel care face filmul pentru mine si ma determina sa-l cataloghez ca fiind bun sau nu. Efectiv finalul.

Si, cel mai interesant, aveti un sistem de valori constant sau va adaptati? Exista cu adevarat divertisment fara minte?
-> As spune ca nu ma adaptez, insa mereu poti da peste exceptii care sa te surprinda in mod placut si total neasteptat si, de asemenea, sa se afla in afara sistemului tau, in afara preferintelor tale, a ceea ce cauti s.a.m.d. Asadar, nu exclud posibilitatea abaterii. Doar ca nu prea am intalnit-o pana acum si rar se intampla sa ma uit la filme care sa nu se incadreze in ceea ce caut deja.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Top 10 cele mai bune filme Lye 26 34.356 01-09-2013, 10:02 PM
Ultimul răspuns: Agrona
  Top 5 filme Horror Kira-chan 16 12.743 03-08-2012, 01:31 PM
Ultimul răspuns: CyBeR
  Recomanda filme Yondaime 21 19.262 08-03-2012, 07:38 PM
Ultimul răspuns: Azazel
  Filme cu vampiri ~_~MeLoDy~_~ 4 5.875 27-01-2012, 07:32 PM
Ultimul răspuns: Mao.


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)