Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ce e un anime?

#3
La DragonBall Z nici nu mai incape loc de discutie pe subiectul asta. Seria respectiva este aproape unic resposabila pentru deschiderea portilor vestului catre animatia de sorginte japoneza. Fara DBZ la vremea lui, raspandirea pietei anime ar fi fost mult mai in urma in acest moment...nu sunt sigur daca asta a fost un lucru bun sau rau in cele din urma, avand in vedere starea actuala a acestei industrii.

Grafica mie mi se pare un criteriu foarte nepotrivit pentru a accepta un anime intr-un gen sau altul. Spre exemplu: Avatar - The last airbender, precum si seriale ca Teen Titans, W.I.T.C.H. si altele impartasesc foarte multe dintre caracteristicile generale ale anime-urilor...dar nu sunt anime-uri ele in sine.
The Animatrix, cu pleiasa sa de stiluri, este cultural foarte bazata pe sensibilitatile estice mai mult decat pe cele vestice si, desi unele episoade au un aspect mai special, poate fi considerat din plin un anime tocmai in baza acelor sensibiltati culturale (episodul cu lipsa de gravitatie, sau cel cu rebeliunea robotilor, sau chiar cel cu tradatorul din realitatea virtuala...toate sunt 100% japoneze).
Asadar, daca consideri stilul grafic, trebuie tinut cont ca anime-urile folosesc o multitudine de stiluri in povestile lor. Vampire Hunter D: Bloodlust, care l-ai mentionat, are un stil foarte interesant al dar cutural se simte japonez mai mult decat vestic.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.



Răspunsuri în acest subiect
Ce e un anime? - de CyBeR - 31-07-2012, 02:37 PM
RE: Ce e un anime? - de MajinCloud - 31-07-2012, 03:38 PM
RE: Ce e un anime? - de CyBeR - 31-07-2012, 05:50 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Breakout Anime News: Nihonomaru anime&manga Database! ellymate 0 5.265 15-09-2013, 01:34 PM
Ultimul răspuns: ellymate


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)