Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Tips despre obiceiuri din Japonia

#3
O ZI DE SCOALA!

Usi glisante
Pentru ca multe usi in Japonia sunt usi glisante traditionale, scolile au adoptat de asemenea acest tip de intrare. Cand profesroul intra in scoala zgomotul produs de usa care se deschide ii indeamna pe elevi sa ia loc in banci si sa se pregateasca pentru lectie. De asemenea uneori elevii mai pun buretele deasupra usii ca o gluma des intalnita.

Kiritsu- Rei- Chakusei
Studentii se ridica si se inclina pentru a isi saluta profesorii la inceputul si sfarsitul fiecare ore de curs, dimineata si la meditatii. Aceste ordine sunt fie date de reprezentantul clasei fie de elevul de serviciu.

Chime
Originea sunetului chime folosit de multe scoli ca si clopotel este sunetul Ceasului Turn din Londra. Sunetul Chime se aude la inceputul si sfarsitul fiecarei ore de curs. Aparent, sunt scoli care nu au chime, acestea bazandu-se pe faptul ca, daca elevii s-ar baza pe chime, si-ar pierde abilitatea de a isi imparti timpul singuri.

Departamentele scolilor
In gimnaziu si in liceu se pot intalni diferite departamente care se ocupa de curriculum. Departamentul care include japoneza (literatura moderna, literatura clasica, scrierea chinezeasca clasica), matematica, engleza, studiile sociale (geografie, istoria Japoniei, istoria lumii, civica), stiintele (fizica, biologia, chimia, stiinte ale naturii).


Pauza
In gimnaziu si la liceu orele dureaza 50 de minute, cu 10 minute pauza intre ele. Sunt de obicei 4 ore de dimineata si 2 sau 3 ore dupa-amiaza. Pauza de pranz este de aproape de 45 de minute.



Răspunsuri în acest subiect
RE: Ce faci cand ajungi in Japonia? Tips - de Mitsukai Yoru - 21-06-2011, 10:24 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)