Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

CyBeR A scris:2009 a fost un an al unor filme extraordinare. Poate in sfarsit se realizeaza ca posibilitatile tehnologice permit mai mult decat efecte vizuale de calitate. In virtutea acestui lucru, avem de-a face cu idei noi ("9"), bariere impinse mai departe atat pentru audio-vizual cat si pentru poveste ("Up", "The bad lieutenant: Port of call - New Orleans", "Where the wild things are"), cateva lucrari originale de o calitate extraordinara ("Moon", "District 9") si, de ce nu, cateva filme facute a dracului de bine (toate de mai sus, impreuna cu extraordinarul "Watchmen").
Intr-un fel, parca tot anul a fost un crescendo ce a culminat in decembrie cu un tur de forta vizual, in regia lui James Cameron, care ne aduce pe marile ecrane povestea "Avatar"...la care singurele cuvinte ce raman de zis sunt: "Omul a facut-o din nou!"

Deja toata lumea cunoasta pe cineva care a fost sa vada "Avatar" asa ca mai orice ar fi de zis despre efectele vizuale ar fi o pierdere de vreme din partea mea. Pentru cine a vazut lucrarile vechi ale lui Cameron, stie deja ca exista in spatele omului asta o muza incredibil de puternica care-i ghideaza pasii mereu spre noi taramuri ale excelentei. Cine a vazut "Alien", "The abyss", "Terminator" si chiar "Titanic" stiu ca filmul asta nu poate dezamagi vizual. Voi scrie mai mult despre asta un pic mai incolo, dar ideea e ca pedigreeul e acolo si e unul puternic.

Primul lucru, din cele doua care sunt de reprosat acestui film, este povestea subtirica.
Al doilea lucru, cum o armata de oameni pe internet tin neaparat sa ni-l bage pe gat, este ca povestea seamana cu cea din "Dances with wolves".

Opinia mea asupra lucrurile de mai sus: James Cameron a facut bine ce a facut si cat a facut sincer. Noua lume imaginata de el, Pandora, e atat de plina de viata, atat de variata, de frumoasa, de mare si de complexa incat ma bucur sincer ca un intreg act al filmului i-a fost dedicat. Pentru mine, actul 2 din film este o bijuterie, este cel mai bun act secund pe care l-am urmarit in orice film...daca l-ar mai fi lungit inca o ora, l-as fi urmarit in continuare cu placere. Exista adancime adevararata in "Avatar", in lumea sa, iar spectacolul vizual ajuta mult sa o scoata in evidenta asa cum e ea cu adevarat, in toata grandoarea sa si salbaticia sa. Mai mult accent in alte locuri sincer cred ca ar fi luat mult din constructia asta extraordinar de migaloasa pe care o realizeaza Cameron cu atata grija.

Bineinteles, nimic n-ar fi functionat fara jocul actoricesc de nota 10 al lui Sam Worthington si Zoe Saldana, plus Sigourney Weaver care se intoarce sa lucreze din nou cu Cameron. E un lucru mare sa intri in rolul unui extraterestru cu trastaturi feline pana la urma hehe. Nu sunt momente in film in care sa existe probleme cu performanta si personajele, desi un pic caraghioase pe alocuri (generalul care-si bea linistit cafeaua in timp ce ordona un macel in masa...eh) sunt placute si au timp sa se dezvolte si sa interactioneze.

"Avatar" este filmul anului 2009. Da, au fost filme tehnic mai bune decat acesta, pot numi cateva si motivele pentru care sunt mai bune...dar ca experienta per total nimic nu se apropie de mega productia lui James Cameron. I-au trebuit multi ani sa o aduca pe marile ecrane si se vede ca este un copil al iubirii.
Vi-l recomand cu caldura sa-l vedeti la cinema...daca nu 3D macar Digital. Acest film nu este ceva de vazut acasa, tras Cam Rip ca sunteti prea cool pentru cinema...este un film de experimentat si simtit.

Mimi, nu-i tocmai frumos sa iei postarile cuiva si sa ti le asumi chiar asa. Rusine, puteai macar sa ma intrebi, mai ales ca se pare ca ai user pe animax. Nu te refuzam, dar imi place sa mi se ofere totusi credit pentru cuvintele mele.

Da, nu are rost sa postez altceva despre filmul asta...deja scrie in postarea de mai sus toata opinia mea. Grozav film, daca stii pentru ce esti in sala.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

Răspunsuri în acest subiect
Avatar - de ady_x - 14-01-2010, 05:49 PM
RE: Avatar - de Lye - 14-01-2010, 08:33 PM
RE: Avatar - de nolazy - 14-01-2010, 08:57 PM
RE: Avatar - de Me†al. - 17-01-2010, 11:23 PM
RE: Avatar - de MimiÅŸor - 18-01-2010, 12:27 AM
RE: Avatar - de CyBeR - 22-01-2010, 11:05 PM
RE: Avatar - de Kimotodochi - 23-01-2010, 04:43 PM
RE: Avatar - de Corina. - 23-01-2010, 05:05 PM
RE: Avatar - de BloodyInnocence - 24-01-2010, 01:09 AM
RE: Avatar - de Teh - 06-02-2010, 01:09 AM
RE: Avatar - de dark_anime - 09-02-2010, 04:42 AM