10-07-2009, 09:23 PM
interesant fic... mai ales faptul ca actiunea se petrece in 1796 :X
descrierea mi-a placut, de-asemenea si naratiunea, iar dialogul e bun^^
am gasit cateva greseli^__^:
"Nu il mai vazuse"- vazusem;
"-Hannah (,) canta ceva mai trist".- cred ca in loc de punct, ar fi fost mai potrivit semnul exclamarii deoarece este un indemn^^ ;
-ai schimbat cam des timpurile... cand prezent, cand trecut :-w
"se nasc ura"- naste(deoarece substantivul "ura" este la singular);
"de ceilalti (,) dar si fata"- inainte de "dar" se pune intotdeauna virgula;
"-Ce esti tu? Il intreb cu o jumatate de gura."- il(cu litera mica deoarece intervine naratorul)+ "cu jumatate de gura", nu "cu o jumatate de gura".
"Zise el"- zise(cu litera mica);
"Il implor eu pe el"- il(cu litera mica :P ), iar din pronumele "il" se intelege ca pe el il intrebi, deci pronumele "el" nu-si mai are rostul, la fel si "eu" deoarece "implor" este verb la persoana I... iar propozitia "il intreb eu pe el" e ca si cum ai repeta de doua ori faptul ca tu il intrebi si ca il intrebi pe "el", ceea ce e oarecum deranjant :D
"Imi zise"- imi(iar cu litera mica >_> )
"Zic"- zic(acceasi chestie ca mai sus ^_^)
"Imi zise"- imi(cu litera mica);
"Dintr-o data totul se opreste. Inima se opresete"- repetitia cuvintelor "se opreste" este deranjanta; ai fi putut inlocui al doilea "se opreste" cu "inceteaza/inceta a mai bate"
"Pasesc in casa si ii vad pe parintii mei ce adunau paharele de cristal de prin sufragerie."- ai spus ca acea familie era una bogata, iar pe-atunci nu se cuvenea ca stapanii unei case sa faca curatenie, aceasta fiind treaba servitoriilor.
"Spun eu"- spun(cu litera mica pentru ca intervine naratorul);
"prin intunerica."- intuneric;
"Nefiind atenta (,) am dat peste cineva."
"Zise acesta."- zise(cu litera mica :-w )
P.S: sfatul meu ar fi ca sa te documentezi ceva mai mult despre cum era viata pe-atunci deoarece este o mare diferenta intre ea si cea din ziua de azi: obiceiurile, vestimentatia etc(ai respectat o mare parte din ele... so good job^^) O.O
spor la scris si sa pui repede continuarea :*:*
descrierea mi-a placut, de-asemenea si naratiunea, iar dialogul e bun^^
am gasit cateva greseli^__^:
"Nu il mai vazuse"- vazusem;
"-Hannah (,) canta ceva mai trist".- cred ca in loc de punct, ar fi fost mai potrivit semnul exclamarii deoarece este un indemn^^ ;
-ai schimbat cam des timpurile... cand prezent, cand trecut :-w
"se nasc ura"- naste(deoarece substantivul "ura" este la singular);
"de ceilalti (,) dar si fata"- inainte de "dar" se pune intotdeauna virgula;
"-Ce esti tu? Il intreb cu o jumatate de gura."- il(cu litera mica deoarece intervine naratorul)+ "cu jumatate de gura", nu "cu o jumatate de gura".
"Zise el"- zise(cu litera mica);
"Il implor eu pe el"- il(cu litera mica :P ), iar din pronumele "il" se intelege ca pe el il intrebi, deci pronumele "el" nu-si mai are rostul, la fel si "eu" deoarece "implor" este verb la persoana I... iar propozitia "il intreb eu pe el" e ca si cum ai repeta de doua ori faptul ca tu il intrebi si ca il intrebi pe "el", ceea ce e oarecum deranjant :D
"Imi zise"- imi(iar cu litera mica >_> )
"Zic"- zic(acceasi chestie ca mai sus ^_^)
"Imi zise"- imi(cu litera mica);
"Dintr-o data totul se opreste. Inima se opresete"- repetitia cuvintelor "se opreste" este deranjanta; ai fi putut inlocui al doilea "se opreste" cu "inceteaza/inceta a mai bate"
"Pasesc in casa si ii vad pe parintii mei ce adunau paharele de cristal de prin sufragerie."- ai spus ca acea familie era una bogata, iar pe-atunci nu se cuvenea ca stapanii unei case sa faca curatenie, aceasta fiind treaba servitoriilor.
"Spun eu"- spun(cu litera mica pentru ca intervine naratorul);
"prin intunerica."- intuneric;
"Nefiind atenta (,) am dat peste cineva."
"Zise acesta."- zise(cu litera mica :-w )
P.S: sfatul meu ar fi ca sa te documentezi ceva mai mult despre cum era viata pe-atunci deoarece este o mare diferenta intre ea si cea din ziua de azi: obiceiurile, vestimentatia etc(ai respectat o mare parte din ele... so good job^^) O.O
spor la scris si sa pui repede continuarea :*:*