Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

My bad boy

Mandra luna vegheaza pe langa printzesele ei sclipitoare. Ele danseaza un dans neintzeles de nimeni.
E miezul noptii, cand toata lumea doarme, in afara de mine. Cine sunt eu? Floarea de cires, din Austria, Sakuta Haruno. O fata de 17 ani, timida, spontana, intotdeauna cu zambetul pe buze. Cu parul roz deschis, ca al mamei, iar ochii de un verde albastrui ca marea.
Scrii ca pe messenger. Si, daca ai vrut sa personifici stelele puteai sa faca orice in afara sa danseze, deoarece 'a dansa' il pui numai la corpuri care se pot deplasa. Stelele nu se deplaseaza, decat daca ele cad. Deci, trebuie sa pui, nush ceva de genu "vegheaza" sau nu mai stiu e ce.
Nu stii sa pui virgule. Nu inteleg ce cauta acea virgula dupa flaorea de cires, deoarece nu isi are locul acolo. In al doilea rand, e 'sakura', apoi descrierea este seaca.

Nu iti voi corecta tot fikul, insa pot sa spun ca in mare nu ai descriere. DELOC> Descrierea de obicei se imbina cu alte coimponete pe care tu trebuia sa le ai, insa nu le ai. Ea trebuie sa fie sortata si impartita in fiecare colt al ficului, asa incat sa nu oboseasca si sa nu sara in ochi. Descrierea la tine nu are pic de expresivitate, deoarece nu e impartita. Un exemplu.

NUmai eu nu dorm. Stau si privesc incaperea goala, ochi-mi atintid imprejurimea inecata intr-un intuneric patrunzator. Cu mana mea imi indepartez firele de par roz, de pe frunte.Parul meu....lung si matasos, care a crescut in 17 ani, asa frumos.

Si uite aici ai imbinat descrierea cu naratiunea. Insa, tre sa ai imaginatie si sa fi citit o gramada de carti pentru a te dezvolta la nivel de descriere.

Naratiunea cum am mai zis si la descriere, nu se imbina cu aceasta. Ai o gramada de lucruri car eputeai sa descrii despre sakura. De exemplu puteai sa o descrii si sa imbini in acelasi timp cu naratiunea (sa o), facand in cat ai facut tu capitolul asta, care nu poate fi numit capitol, trebuie sa fie mai lung , mai mare.

Trebuie sa lucrezi la:
-Tehnoredactare: -> Nu mai scrie cu limbaj de messenger, deoarece este absolut oribil, crede-ma sa citesc cuvintele alea si cum pot sa pocesti limba romana in ultimul hal. Ai grija si la greseli de tastare si nu te mai grabi cand scrii.

-Redactare: -Naratiunea si descrierea nu sunt, nu se imbina armonios si pe deasupra nu au patrunderea aceea care o redau fiecarui cititor. Nu sunt atractive, asa ca trebuie sa faci in asa fel incat sa te dezvlti la nivel de descriere si sa stii cum sa fac o comparatie originala, nu 'par ca florile de cires' deoarece este pur si simplu banal., te asigur.

Ce pot sa zic, in afara de asta, actiunea se deruleaza foarte rapid, nu ai descriere, de aceea actiunea este intr-o continua trecere, miscare si nu ne putem da seama de ansamblul povestirii. Aceeasi chestie o consta si in faptul ca nu este chair atat de original, insa inca nu imi fac o parere despre originalitate acum, deoarece esti la primul capitol.
-

Răspunsuri în acest subiect
My bad boy - de Sakurika_bombonik - 06-07-2009, 09:09 AM
RE: My bad boy - de Claribel - 06-07-2009, 11:27 AM
RE: My bad boy - de Botan`chan - 06-07-2009, 06:04 PM
RE: My bad boy - de uchiha_blood_angel - 06-07-2009, 07:18 PM
RE: My bad boy - de Flash - 06-07-2009, 07:46 PM
RE: My bad boy - de Sakurika_bombonik - 06-07-2009, 09:39 PM
RE: My bad boy - de uchiha_blood_angel - 07-07-2009, 11:42 AM
RE: My bad boy - de Sakurika_bombonik - 11-07-2009, 07:40 PM
RE: My bad boy - de Yumina - 11-07-2009, 08:45 PM
RE: My bad boy - de D@n@ - 12-07-2009, 03:25 PM