23-06-2009, 08:48 PM
Heck, mai povestiti si voi, alea alea... in fine. T.T
Acum, succesul meu personal, muschi de porc in tigaie cu sos de vin alb. *mwhahahaa*
Muschi de porc la tigaie
INGREDIENTE : 1 kg muschi de porc, 40 gr unt, o jumatate pahar vin alb, 3 catei usturoi, sare, piper
Se curata muschiul de firele de grasime si de pielite, dupa care se taie in 5 felii egale. Se prajesc feliile de carne in untul topit, intr-o tigaie bine incinsa, cate 5 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-au rumenit, se scot din tigaie pe un platou, iar in sosul ramas se pune usturoiul feliat marunt, putina sare si piper si vinul, dupa care se lasa sa fiarba acoperit la foc moale inca 2-3 minute. Cand sosul este gata se strecoara si se toarna peste carnea prajita.
Se poate servi cu salata verde sau salate de muraturi.
Personal...n-am respectat gramajele. :- ?? Jumatatea aia de pahar de vin s-a transformat in jumatate de sticla Si da Doamne ca parca a iesit mai bine asa
Chiar va recomand sa folositi unt/ margarina [ eu am facut cu margarina ca nu mai avea unt la magazin ] pentru ca da o alta aroma carnii decat uleiul.
Am facut si o poza ^^ Dar am facut-o inainte sa pun sosul T.T
http://i525.photobucket.com/albums/cc338...o_0061.jpg
Sa aveti poftE daca va ganditi sa faceti reteta...e chiar usoara!
Si usor cu vinul!
Acum, succesul meu personal, muschi de porc in tigaie cu sos de vin alb. *mwhahahaa*
Muschi de porc la tigaie
INGREDIENTE : 1 kg muschi de porc, 40 gr unt, o jumatate pahar vin alb, 3 catei usturoi, sare, piper
Se curata muschiul de firele de grasime si de pielite, dupa care se taie in 5 felii egale. Se prajesc feliile de carne in untul topit, intr-o tigaie bine incinsa, cate 5 minute pe fiecare parte. Dupa ce s-au rumenit, se scot din tigaie pe un platou, iar in sosul ramas se pune usturoiul feliat marunt, putina sare si piper si vinul, dupa care se lasa sa fiarba acoperit la foc moale inca 2-3 minute. Cand sosul este gata se strecoara si se toarna peste carnea prajita.
Se poate servi cu salata verde sau salate de muraturi.
Personal...n-am respectat gramajele. :- ?? Jumatatea aia de pahar de vin s-a transformat in jumatate de sticla Si da Doamne ca parca a iesit mai bine asa
Chiar va recomand sa folositi unt/ margarina [ eu am facut cu margarina ca nu mai avea unt la magazin ] pentru ca da o alta aroma carnii decat uleiul.
Am facut si o poza ^^ Dar am facut-o inainte sa pun sosul T.T
http://i525.photobucket.com/albums/cc338...o_0061.jpg
Sa aveti poftE daca va ganditi sa faceti reteta...e chiar usoara!
Si usor cu vinul!