27-09-2008, 08:12 PM
Unul din anime-urile mele preferate. Mi-a placut in special povestea care este cuprinsa in mister la inceput, iar incet incet lucrurile devin din ce in ce mai clare. Saya ajunge dintr-o copila sa fie pe sfarsit o persoana foarte matura si intelege ca desi nu este obligata sa lupte, trebuie sa o faca pentru prietenii ei si restul lumii. Personajul meu favorit este Hagi care vegheaza continuu asupra persoanei pe care o iubeste, desi aceasta nu realizeaza acest lucru decat pe sfarsit. Anime-ul mi-a placut inca din primul episod, lucru determinat de cuvintele lui Hagi, "Saya, fight!" si de modul prin care i-a redat o parte a memoriei. Mi-a placut Hagi si datorita faptului ca desi stia tot despre trecutul ei, a lasat-o sa il afle singura. Am fost dezamagit putin de faptul ca pe intreaga durata a anime-ului, chiar si in final Saya nu a fost o luptatoare extraordinara, desi acest lucru se datoreaza faptului ca prefera sa nu se hraneasca cu sange lucru care determina si scaderea considerabila a fortei sale. Insa mi-a placut modul in care incepea lupta, taindu-se putin si lasand sangele sa curga pe acea sabie frumoasa (sunt fan al sabiilor). Sfarsitul luptei impotriva surorii sale a fost aproximativ cum mi l-am imaginat; credeam ca cele doua o sa se taie una pe alta, insa ma asteptam ca ambele sa moara, nestiind de faptul ca devenind mama Diva si-a pierdut puterea unica a sangelui ei. Un grup foarte interesant mi s-a parut si "The Schiff", iar moartea celor 2 membri impreuna pe acel acoperis mi-a lasat o impresie foarte placuta.
Desi ma asteptam la un sfarsit tragic, nu a fost deloc asa, fiind unul linistit care promite un viitor fericit, atat pentru Saya si Hagi cat si pentru restul personajelor.
Desi ma asteptam la un sfarsit tragic, nu a fost deloc asa, fiind unul linistit care promite un viitor fericit, atat pentru Saya si Hagi cat si pentru restul personajelor.