20-04-2015, 08:33 AM
Pai, din ce-mi aduc aminte, ultima carte citita: Socul viitorului - Alvin Toffler. Am fost oarecum surprins sa constat faptul ca autorul a anticipat destul de bine conditiile in care se invarte lumea noastra. Dar Toffler n-a facut anticipari la voia intamplarii si nici n-a spus doar ca tehnologia o sa avanseze foarte mult. Asta poate face oricine. Omul a prevazut - prin observatii sociologice (si nu doar atat) - efectele schimbarilor tehnologice asupra societatii. Si nu doar atat. Cartea e destul de complexa, dar se citeste usor fiindca are multe intamplari expuse tocmai pentru a demostra niste idei.
Momentan citesc Pilot de razboi - Antoine de Saint-Exupery. Nu va pot spune prea multe ca abia am terminat primul capitol. Dar stiu ca Exupery a scris Micul Print. Carte plina de umor si sensibilitate. Nu cred ca e doar pentru copii. Deci expunerea lui de la inaltimi - mai ales ca a fost membru in armata franceza in al Doilea Razboi Mondial - o sa fie plina de intelesuri: misiune plicticoasa... atunci cand arunci pahare cu apa asupra unui foc cat o padure de mare. Doar ca amorul nu se discuta, el se executa.
Momentan citesc Pilot de razboi - Antoine de Saint-Exupery. Nu va pot spune prea multe ca abia am terminat primul capitol. Dar stiu ca Exupery a scris Micul Print. Carte plina de umor si sensibilitate. Nu cred ca e doar pentru copii. Deci expunerea lui de la inaltimi - mai ales ca a fost membru in armata franceza in al Doilea Razboi Mondial - o sa fie plina de intelesuri: misiune plicticoasa... atunci cand arunci pahare cu apa asupra unui foc cat o padure de mare. Doar ca amorul nu se discuta, el se executa.