27-08-2014, 10:30 PM
Parerea mea este ca inca mai exista muzica buna in zilele noastre, daca stai putin sa o cauti. Intr-adevar, marea parte din ea e destul de comerciala si artistii greu mai ajung sa se deosebeasca unii de altii din punct de vedere muzical, diferentele facandu-se mai mult prin aparitii soc (gen Lady Gaga sau Miley Cyrus), fashion sau obscenitati pe scena decat prin voce. Dar in ciuda acestor factori care m-ar face sa imi intorc privirea noului val, playlist-ul meu e format 50% din formatii aparute dupa anul 2000, prin urmare destul de noi, catea exemple ar fi: Three Days Grace, Linkin Park, Billy Talent, Red, Disturbed. Eu ascult in general rock alternativ dupa cum se observa, iar din punctul meu de vedere acest curent este printre putinele care inca vine cu muzica buna, nu acelasi lucru pot spune despre R&B, Rap, Hip-Hop sau chiar genuri Rock ca Metal sau Hard unde tot artistii sau formatiile vechi tin steagul sus.
Muzica electronica, gen Dubstep, incepe sa castige din ce in ce mai mult teren, ba chiar sa aiba influente si asupra unor formatii care nu aveau legatura cu aceasta, cum a fost in cazul Linkin Park (chiar daca cu ultimul album au mai revenit un pic la origini). Daca este un lucru bun sau nu depinde de gusturile fiecaruia, pana la urma si muzica e datoare sa avanseze si sa creeze trend-uri noi. Exact asa cum muzica clasica sau simfonica a fost detronata de Jazz si Rock in preferintele maselor, asa si muzica cu care am crescut in anii 90-00 va fi substituita de alte genuri si probabil multi vom ajunge la fel ca parintii nostri si nu o vom accepta atat de usor, insa atata timp cat avem internetul sa ne gasim piesele preferate, eu nu vad absolut nicio problema.
Muzica electronica, gen Dubstep, incepe sa castige din ce in ce mai mult teren, ba chiar sa aiba influente si asupra unor formatii care nu aveau legatura cu aceasta, cum a fost in cazul Linkin Park (chiar daca cu ultimul album au mai revenit un pic la origini). Daca este un lucru bun sau nu depinde de gusturile fiecaruia, pana la urma si muzica e datoare sa avanseze si sa creeze trend-uri noi. Exact asa cum muzica clasica sau simfonica a fost detronata de Jazz si Rock in preferintele maselor, asa si muzica cu care am crescut in anii 90-00 va fi substituita de alte genuri si probabil multi vom ajunge la fel ca parintii nostri si nu o vom accepta atat de usor, insa atata timp cat avem internetul sa ne gasim piesele preferate, eu nu vad absolut nicio problema.