Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dumnezeu poate dori şi răul pe acest Pământ?

Mi se pare mie sau discutia/dezbatearea asta denota o tenta de manifestare a omului prin care isi ascunde faptele de el insusi, acuzand pe altcineva de lucrurile pe care le-a infaptuit...? Am fost inzestrati cu capacitatea de a rationa, deci ar trebui s-o folosim mai des. Intai, asa cum a spus si un user mai sus, trebuie sa ne punem intrebarea daca Dumnezeu exista cu adevarat. Bun, pentru a putea continua aceasta discutie trebuie sa presupunem ca da, eu ramanand sceptic in continuare, intr-o balanta inclinata deja prea mult spre partea negativa, aflandu-se undeva pe la 30-70%.
Dumnezeu este atotputernic(omnipotenta), atotstiutor(omnistiinta), atotiubitor(omnibenevolenta) si omniprezent. Avand in vedere una dintre aceste atributii, Dumnezeu nu a creat raul. Asa cum spunea Einstein, raul absolut nu exista, fiind un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu din inima omului. Daca nu a creat raul, asta inseamna ca nu il poate dori. Nu stiu daca ati citit acea mica istorisire care il are in prim plan pe Einstein si pe un profesor universitar, dar v-as sfatui s-o faceti, veti intelege pe deplin ceea ce am vrut sa spun.
Acum, daca ati lua-o logic, Dumnezeu fiind Creatorul a tot ce exista, acesta a creat si raul, deci l-ar putea dori, insa in acelasi timp n-ar putea. De ce? Simplu - raul, in esenta, NU EXISTA!

In fine, ideea in ansamblu este ca nu ar dori raul pe acest Pamant.

Răspunsuri în acest subiect
RE: Dumnezeu poate dori si raul pe acest Pamant? - de Shinigami - 04-09-2013, 01:51 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
12 Vizitator(i)