01-09-2008, 12:37 AM
Roxana isi lua masina si pleca inapoi spre oras. Traficul era lejer. Pentru a ajunge in oras, trebuia sa traverseze un viaduct. Pe acolo trecea raul Yodo si dupa travrsaea viaductului sa o faci la stanga ca sa urci pe soseaua suspendata ce mergea paralel cu marea pana in zona amenajata a plajelor unde cobora si se unea cu soseaua de centura care ocolea orasul si ajungea la intrarea in oras. Roxana se oprise cu masina intr-o parcare amenajata de pe soseaua suspendata paralela cu marea, aproape de zona plajelor, chiar acolo unde soseaua incepea sa coboare. Era o seara cu luna plina. Roxana se uita fascinata la Luna apoi isi arunca privirea asupra reflectiei lunii in apa. Pe mare se vedea si o barca care naviga spre plaja orasului. Barca mai avea putin si ajungea si ajungea langa zona unde statea ea apoi urmand sa mearga paralel cu soseaua pana unde incepea plaja. Roxana se suci apoi cu spatele la mare, rezemata de gardul de protectie casa priveasca peisajul oasului vazut din ansamblu. Era o priveliste superba. Insa la un momnt dat gardul de protectie a cedat si Roxana a cazut pe spate in apa la doar cativa metri de barca in care se aflau 2 fete si bineinteles ca la contactul cu apa Roxana se transformase in sirena chiar sub privirile celor 2 fete.
Roxana: Vai ce cazatura am luat. Norocul meu ca sunt sirena. Altfel nu cred ca as fi supravietuit unei semenea cazaturi.
Apoi observa barca cu cele 2 fete care incremenisera de spaima cand asistasera la transformarea ei.
Roxana: Vai ce cazatura am luat. Norocul meu ca sunt sirena. Altfel nu cred ca as fi supravietuit unei semenea cazaturi.
Apoi observa barca cu cele 2 fete care incremenisera de spaima cand asistasera la transformarea ei.