Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi.

Eu am apucat sa o citesc deabia cand ne-a dat-o ca lectura, la scoala. Sincera sa fiu, m-am cam chinuit sa o termin, dar cred ca a meritat din plin.
Cartea, ca oricare alta, are parti pozitive, dar si negative, dar toate acestea subliniaza psihologia omului in acel secol.
Cand am inceput sa o citesc, am fost incantata de ironia scriitorului, dar si de capacitatea lui de a invoca tot trecutul lui, datorita unei intamplari relativ simple. Stilul de a reda intamplarile nu este unul complicat, atragand cititorul tot mai mult.
Singurul lucru care m-a deranjat au fost sentimentele lui vulcanice si libertatea de a condamna sotia iubita, doar fiindca se distra sau cocheta cu cineva, probabil ajungand sa isi imagineze lucruri inexistente din cauza geloziei. Nu vom sti niciodata care a fost adevarul, din pacate.
Femeia perfecta care si-o crease din asteptarile lui, nu avea corespondenta in realitate, insa el nu s-a gandit nici macar sa vorbeasca cu ea, ci a inceputa sa s razbune pe ea, facand-o sa sufere imens. Nu mi-a prea placut aceasta parte, deoarece el a inceput de la iubirea perfecta, sincera si a decazut intr-o mare acida si plina de gelozie.
A 2a parte mi-a placut mai mult, deoarece imi place mult subiectul razboiului si reactia omului sub influentele lui si situatia de pe front. Descrierea a fost minunata, captivandu-ma pana in ultimul moment si afland alte posibilitati de reactie ale psihicului uman.
In schimb, cand s-a intors, el a inceput sa devina sadic, razbunandu-se pe fosta sotie, care deja suferea. Cum nu ar fi fost deajuns, el dezvoltase o obsesie de a sti despre ea.
Imi pare bine ca s-au despartit, fiindca eu cred ca s-ar fi distrus unul pe celalalt. 39
Cam atat din parerea mea.
Recomand tuturor care adora sa citeasca despre razboi si au chef de un personaj razbunator. 39
[Imagine: syred2_by_antonie15-d6tdkwx.gif]
Ashes to ashes. Dust to dust. We are nothing, but dust and to the dust we shall return.� Amen�

Răspunsuri în acest subiect
RE: Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. - de HanniGram - 11-04-2013, 09:53 AM

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)