Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Romania sub Ceausescu

Imi cer scuze pentru ca nu respect planul, insa voiam sa va spun discutia pe care am avut-o odata cu un taximetrist.
Nu stiu cum, ajunsesem sa discutam despre comunism, respectiv Ceausescu si am fost surprinsa de faptul ca el gasea mai multe parti bune decat parti rele. Imi spunea ca era o anumita decenta si ca regulile erau respectate cu strictete, de exemplu, fetele nu aveau voie cu fusta deasupra genunchiului. Situatia actuala? Niste parasute se imbraca cu cat mai putine haine posibile, fusta de o palma si decolteu cat mai adanc, la care adauga si niste "fata pe machiaj".
Apoi spunea ca orice persoana, dupa ce termina facultatea , avea loc de munca. Mi-a spus ca 15 zile aveai liber, dupa care iti dadeau de lucru si nu exista macar cuvantul "somer". Situatia actuala? Cati dintre noi nu facem ceea ce ne place si plecam in strainatate, pentru ca ne este teama sa nu ramanem cu diploma in mana?
Mi-a mai spus ca se gasea marfa de foarte buna calitate, incaltamintea nu se strica la fel de mult ca acum si ca, in ciuda faptului sa ratiile erau mici, cu totii aveau ce pune pe masa. Situatia actuala? Cate sate sunt fara apa, fara canalizare, fara curent electric, cate familii nu au ce pune pe masa?

Ceea ce mi s-a parut deplasat despre ce am auzit despre comunism, a fost legea privitoare la avorturi. Cred ca exceptiile ar fi trebuit sa fie femeile care au fost abuzate , pentru ca sigur era si asa ceva pe atunci.
Per total, chiar daca masurile au fost drastice, fiecare avea ce sa puna pe masa seara si, chiar daca relatiile cu Occidentul au fost rupte si nu ajungeau la noi multe carti de afara, macar nu aveam datorii si nu ne era tara vanduta bucatica cu bucatica.
Si inca ceva: am vazut intr-un documentar dat pe HBO ca atunci cand el mergea intr-un magazin, se puneau tot felul de alimente in vitrina pentru a-l face sa creada ca poporul are, iar cand pleca, se dadeau jos. Daca ar fi stiut cum stateau lucrurile, poate ca si romanii ar fi trait mai bine.
Inca un lucru fata de care sunt contra: Securitatea si informatorii. Bataia nu e o metoda de educatie si niici frica. Nu a zis nimeni ca nu au fost eficiente, insa au fost niste masuri prea drastice si multi au avut de suferit de pe urma ei.Am mai vazut in acest documentar ca, atunci cand a iesit pe 25 decembrie [oare chiar trebuia sa il ucida de Craciun?! ] , a vrut sa anunte ca Romania nu mai are datorii.
[Imagine: 2zsuvx5.gif]

Răspunsuri în acest subiect
Romania sub Ceausescu - de Syryus - 07-10-2012, 11:36 PM
RE: Romania sub Ceausescu - de Panzer - 08-10-2012, 09:31 AM
RE: Romania sub Ceausescu - de MajinCloud - 08-10-2012, 12:25 PM
RE: Romania sub Ceausescu - de Panzer - 08-10-2012, 01:12 PM
RE: Romania sub Ceausescu - de CyBeR - 08-10-2012, 03:22 PM
RE: Romania sub Ceausescu - de Clau~ - 25-03-2013, 07:11 PM
RE: Romania sub Ceausescu - de Ayrin Charles - 10-04-2013, 11:11 AM
RE: Romania sub Ceausescu - de kannaary - 13-10-2013, 11:24 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns