04-12-2012, 12:09 AM
Pam pam pam... ora de franceza. Azi. Cu traducere by me.
Profa: Quel est votre accessoire prefere? = Care este accesoriul vostru preferat?
Un coleg ridica mana asa, entuziasmat.
Profa: Hai, zi.
Elev: J'aime porter un gant. = Imi place sa port o manusa.
Profa: UN gant?
Ridica o singura mana si arata cu degetul spre ea, incercand sa-l faca sa inteleaga.
Elev, relaxat, sigur pe el: Oui, un gant.
Se uita el de la o mana la alta, cu o figura de genul: Normal ca 1, de ce as purta doua?
Profa: (n-o sa scriu asta in franceza, e prea complicat, nu mai intelege nimeni nimic, las doar "gant" asa cum e, pentru efect) Presupun ca-ti place sa porti "des gants" cand mergi cu bicicleta.
Elev (nu cred ca prinsese ideea): Oui, bien sur... mais...
Profa: Am vazut multi baieti purtand asa ceva. Mai demult erau accesorii pentru femei, dar acum din cate am observat sunt considerate masculine.
Elev: Da, dar eu nu port pentru masculinitate sau pentru ora, pur si simplu imi plac.
Profa: ORA?!
Noi, pretenasele lui din spate: Doamna profesoara, el vorbeste de ceasuri!
Elev: Da, dar ce credeati?
Profa: Pai "gants" inseamna "manusi", ma si miram ca porti una singura.
Elev *blushing*: Nu conteaza, port si d-alea.
Apropo, nu e ad litteram. Stiu ca probabil n-ati inteles absolut nimic, nu prea conteaza.
Profa: Quel est votre accessoire prefere? = Care este accesoriul vostru preferat?
Un coleg ridica mana asa, entuziasmat.
Profa: Hai, zi.
Elev: J'aime porter un gant. = Imi place sa port o manusa.
Profa: UN gant?
Ridica o singura mana si arata cu degetul spre ea, incercand sa-l faca sa inteleaga.
Elev, relaxat, sigur pe el: Oui, un gant.
Se uita el de la o mana la alta, cu o figura de genul: Normal ca 1, de ce as purta doua?
Profa: (n-o sa scriu asta in franceza, e prea complicat, nu mai intelege nimeni nimic, las doar "gant" asa cum e, pentru efect) Presupun ca-ti place sa porti "des gants" cand mergi cu bicicleta.
Elev (nu cred ca prinsese ideea): Oui, bien sur... mais...
Profa: Am vazut multi baieti purtand asa ceva. Mai demult erau accesorii pentru femei, dar acum din cate am observat sunt considerate masculine.
Elev: Da, dar eu nu port pentru masculinitate sau pentru ora, pur si simplu imi plac.
Profa: ORA?!
Noi, pretenasele lui din spate: Doamna profesoara, el vorbeste de ceasuri!
Elev: Da, dar ce credeati?
Profa: Pai "gants" inseamna "manusi", ma si miram ca porti una singura.
Elev *blushing*: Nu conteaza, port si d-alea.
Apropo, nu e ad litteram. Stiu ca probabil n-ati inteles absolut nimic, nu prea conteaza.