Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Generatia cu cheia la gat | Generatia actuala

CyBer,tu cate posturi aveai la televizor cand erai mic?114?Erai interesat permanent de televizor si de calculator?Aveai iPad?Sau nu asa,parintii tai aveau iPad sau MAC sau iPod?Tind sa cred ca pana pe la generatia 1997,trebuia sa iesi afara ca sa poti socializa.Acum,libertatea(sau ... ma rog,ceva ce vrea sa para libertate)ofera copilului prea multe perspective,pe care parintele,de cele mai multe ori,nu le poate evita.
In plus,televizorul educa,intr-o masura sau alta,iar cand singurele ziare ce mai exista pe piata sunt de propaganda si scandal,e clar in ce directie merge societatea. Smile
Paine si circ,asta ne trebuie!
Am citit Stefan Zweig-The World of Yesterday,carte in care pe cateva(zeci) de pagini ni se arata invatamantul din Imperiul Habsurgic.Culmea,identic cu cel romanesc din ziua de astazi.
Alt factor important mi se pare lipsa modelului de urmat in societate.Nici macar Spider-Man nu mai exista ca si model pentru un copil.De fapt,nu m-am gandit niciodata sa intreb un copil acum ce model are el in viata,sau .. mai exact,"ca si cine vrei sa ajungi cand o sa fii mare?" .Nu stiu de ce n-am facut-o,poate de frica unui raspuns idiot.
Dar trecand de copil,sa ajungem la adolescenti sau cei care urmeaza sa dea bacul.Ei ce modele au?Bill Gates si Ion Tiriac?Oamenii astia doi,din pacate,nu reusesc sa influenteze,avand in vedere ca nimeni nu s-a obosit sa vada prin cate evenimente ... ciudate au trecut.In schimb,il avem pe Gigi,omul cu 4 clase,fost miliardar,actual "da doamne sa-si revine imobiliarele ",il avem pe Capatos,o avem pe Dragusanu,pe Crudu .Societatea e plina de modele,ce sa mai.

P.S. Sunt revenit dintr-o betie crancena si nu sunt coerent,probabil ca peste cateva zile cand o sa-mi aduc aminte sa mai dau pe topicul asta o sa mai schimb din idei si o sa le fac sa sune cat de cat normal.

Răspunsuri în acest subiect
RE: Generatia cu cheia la gat | Generatia actuala - de James Dean - 12-09-2012, 01:08 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
5 Vizitator(i)