Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scarlet's lines

Hellau!
Sunt frumoase poeziile astea doua. Se vede ca ai o imaginatie care merge non-stop.
Prima mi se pare mai alambicata, mai abstracta si mai complexa, in timp ce a doua se bazeaza pe sentimentul de "uscatime". Observ ca ai adoptat stilul modern de scriere al poeziilor: versuri compuse din fraze, inceperea anumitor versuri (cele care nu sunt inceputurile enunturilor) cu litera mica, lipsa elementelor de prozodie si, cel mai important aspect, distribuirea atentiei cu ajutorul versurilor scurte. Suna foarte bine: "M-am dat de ceasul morții-n leagan,/cu o fată/și i-am baut veninul." Atat cu definitiile.
Prima poezie exprima, pe de-o parte, sarcasm in autocaracterizea eului liric. Asta arata faptul ca el/ea nu este deloc convins de vreo speranta de recuperare, chestie ce denota, la randul ei, complexitatea acestui caracter, plin de fixuri si noduri groase: "Bufonii regilor nu plâng, pentru că
mor./Iar eu nu mor, eu sunt sinucigaș." De asemenea, eul mi se pare sensibil si puternic in acelasi timp (#.#) : "Am plâns, de ce să mint?/Am varsat lacrimi, câte-odată,/de fericire, de mândrie/și de jale pentru o altă viață/consumată. Dar/niciodată, niciodată-n fața lor."
A doua poezie este oleaca mai "sarata" ca prima. Incepand de la marime si terminand cu "uscatimea" versurilor per total, poemul mi se pare mult mai trist ca primul. Poate din cauza lipsei sarcasmului. Cu siguranta mult mai melodios si artistic, al doilea poem este preferatul meu. Imi place cum te-ai folosit de figurile de stil (alegoria in special) pentru a transmite starile de spirit ale eului liric. Intr-adevar, foarte trista poezia.

Per total, te descurci bine cu poeziile (vad ca nu sunt lucrari de stres).
Si, daca tot ai cerut teme noi, incearca aspecte ale naturii (de ex: ploaia, peisaje, anotimpuri etc.) sau, daca nu te descurci cu descrierile, incearca ceva mai "artificial", mai "modern" :-?

see ya!^.^
Uneori e nevoie sa fii nebuna ca sa fii tu insati.
Fic: Inchis sub Piele [+18]

Răspunsuri în acest subiect
Scarlet's lines - de Scarlet Raven - 13-07-2012, 01:37 PM
RE: Scarlet's lines - de kat2108 - 28-07-2012, 10:23 PM
RE: Scarlet's lines - de Scarlet Raven - 12-08-2012, 02:42 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)