Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Scuba diving

De fapt m-am interesat, m-as fi mirat ca o tara cu iesire la litoral sau cu atatea rauri si lacuri sa nu aiba centre de scufundari. Exista cateva si m-am uitat ca certificarile sunt in jur la 800 lei. Poate vi se pare mult dar aici e dublu+, doar poate pentru ca aici sunt PADI si nu alta organizatie mondiala, mai mica, care ofera certificarile.

E un sport extrem foarte diferit si poti avea ocazia sa fi explorator National Geographic nu numai de pe canapeaua ta din sufragerie, ci cu certificat si curs de la NGE si PADI.

In link puteti vedea mai multe informatii despre clasificarile certificatelor si imagini si asa.

Spre exemplu, unde stau eu in Cipru, e o faimoasa epava de proportii imense numita Zenobia scufundata in 1980 langa Larnaca. E in topul 10 mondial la epave. Dar ca sa ajungi sa o vezi, trebuie sa ai AOWD cert (vezi lista). Imagini aici.

Am vazut pana acum doua caracatite, o multime de arici de mare (spre teroarea mea pentru ca sunt otravitori), tipari, sea bream (nu stiu cum se traduce...) si un nudibranch alb cu roz (un fel de melc de mare foarte frumos). Sper sa vad si o stea de mare cat de curand.

Si ce-mi place cel mai mult in sportul asta, e ca scufundatorii pun accent pe prezervarea mediului marin. Se organizeaza expeditii de curatenie atat in apa cat si doar pe plaja. Si este si o zi in care evenimentul se intampla la nivel global, e in Septembrie si e vorba de Project AWARE

Si pentru cei ce vor sa ajute cu prezervarea rechinilor (in ciuda credintelor sunt niste animale deosebite) pot semna petitia aici
[Imagine: sigforme.png]

probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...

Clicky