06-05-2012, 09:32 AM
Uhm, nu pot sa cred ca tocmai acum vad topicul asta. Ikebana, ha? Pe langa faptul ca iese ceva extraordinar, superb, ceva ingenios, care poate sa fie piesa lipsa a unei incaperi, sa faci o ikebana este foarte, foarte relaxant. In saptamana 2-6 aprilie, am avut o doamna special invitata la noi in liceu, care ne-a invatat cum se face asa ceva. Ne-a vorbit foarte frumos despre Japonezi, despre cultura lor si despre ingeniozitatea lor sublima - a fost minunat, o experienta placuta.
In ziua aceea, am adus tot felul de vase ingenioase, am cumparat flori, si un burete special, unde am pus apa. Ne-am pus pe treaba si am relizat peste 30-40 de creatii, distincte, speciale si frumoase in felul lor. Tot de la doamna respectiva am invatat ca unele flori seminfica anumite lucruri, si ne-a explicat ca secretul unei ikebane consta in simplitate si simbolul plantelor folosite, cat si in modul cum sunt acestea asezate.
In ziua aceea, am adus tot felul de vase ingenioase, am cumparat flori, si un burete special, unde am pus apa. Ne-am pus pe treaba si am relizat peste 30-40 de creatii, distincte, speciale si frumoase in felul lor. Tot de la doamna respectiva am invatat ca unele flori seminfica anumite lucruri, si ne-a explicat ca secretul unei ikebane consta in simplitate si simbolul plantelor folosite, cat si in modul cum sunt acestea asezate.
~.~
„Nu poti cunoaste cu adevarat decat ceea ce renunti a stapani.”