09-04-2012, 06:19 PM
Tocmai am terminat de citit "Lorelei" a lui Ionel Teodereanu. O carte cu un inceput promitator,dar un sfarsit tragic. De multe ori fac greaseala, atunci cand citesc o carte, sa ma atasez de un anume personaj si sa anticipez oarecum soarta acestuia. Uneori imi iese si toata lumea e fericita, alteori nu, asta fiind si cazul lui "Lorelei". Mi-a placut Luli din prima clipa, iar pe Gabriela o toleram doar pentru ca era cea mai buna prietena a lui Luli. Am fost extrem de multumita cand Catul Bogdan s-a casatorit cu Luli, iar Gabriela a ramas cu buza umflata. Soarta insa a avut grija sa-mi plateasca acesta bucurie prosteasca omorand-o pe Luli, si amplificand-o atunci cand Catul Bogdan s-a casatorit cu Gabriela,doar pentru simplul motiv ca o credea Lorelei, talentata admiratoare ce-i trimitea adeseori scrisori. Pot spune insa ca m-am bucurat atunci cand masca Gabrielei a cazut, iar Catul Bogdan a realizat ca cea care ii trimitea defapt scrisorile si implicit era Lorelei era chiar Luli, sotia sa care a vrut sa-i faca o farsa. Nu m-a surprins cand Catul Bogdan s-a sinucis, dar recunosc ca am plans cand Luli a murit. Era preferata mea. Totusi exceptand faptul ca finalul m-a cam lasat rece,romanul este destul de bunicel si nu strica citit. Cat despre autor...e prima carte a lui Teodoreanu pe care o citesc si sincer mi-a lasat o impresie placuta. Nu este scriitorul meu preferat dar totusi, dupa ce am lecturat "Lorelei" se situeaza intr-un top 10.