T.T Oneshotul asta a fost pe de-o parte trist -asta m-a atins cel mai mult- si pe cealalta parte moralizator, protector aproape.
Imi place aceasta viziune asupra prieteniei, aceasta comparatie cu ingrijitul unei fiinte apropiate ca pe o floare. Dar cum floarea are un moment de maxima exuberanta, are si un apogeu...
Am niste sfaturi pentru tine:D
„A ars atata foc de suflet"ť - in loc de „de"ť eu zic ca mergea mai bine „pe"ť. Desi inteleg metafora cum ca sufletul = un foc, dar aici suna un pic ciudatel.
Iti inteleg nevoia sa faci adaugari cu ajutorul liniilor de pauza, dar uneori le-ai folosit in locul virgulelor: „Era noapte- dar eu traiam"ť.
Ai grija sa lasi space dupa fiecare semn de punctuatie, este pentru estetica.
Bine, atatea critici am avut eu de precizat, foarte multe, stiu -.-
Oricum, m-a incantat lucrarea aceasta si ador - ti-am mai spus - cum te implici in fiecare cuvant si parca iti versi cate putin din suflet in fiecare. Apreciez treaba asta :x
Ai avut niste pasaje geniale:
„Fara sentimente nu pot construi amintiri- pentru simplul motiv ca amintirile mele constau,in marea lor majoritate in simtaminte intense, nu in imagini stinse. Si simti veninul ce ti-a patruns in corp, ii simti amaraciunea cu care te ineaca. Si poate uneori nu iti dai seama de o durere,decat atunci cand devine sfasietoare."ť - Am simtit aici un fior rece, poate si oleaca de regret, nu stiu cum reusesti...
„ iar acum ti-ai imprastiat caldura prin universul meu. "ť - Fraza asta avea sa prevesteasca toata tona de figuri de stil ce avea sa urmeze, constituie parca si un mic rezumat, dar numai la partea pozitiva.
„destramand incet-incet cu vraja ei valul suferintei"ť - Viata n-are sens daca nu ti-o petreci cu o persoana draga, nu-i asa?
„a devenit pentru mine un drog pe care tu mi-l administrai in fiecare zi"ť - „Da, asa este."ť
„parfumul ei nu va patrunde decat intr-un suflet capabil de a gusta viata. "ť - Ca o stea cazatoare, o singura sansa ai.
„stiam ca asculti si ca-mi impartasesti durerea. De ce ai facut-o? Era mai bine sa nu-mi promiti ca nu vei pleca..."ť - Aproape plang :(
„Si am crezut-o, pentru ca te-ai hranit cu mine atata timp..."ť - Keep crying
„,floare dulce!"ť - Asa faci aceea fiinta ce te-a parasit sa regrete si mai mult, caci tu tot mai tii un gram la ea... Btw, eu si speranta, sa nu te miri.
„L-ai tinut pana in ziua in care ai decis ca ai secatuit intreg izvorul existentei mele-fiinta mea nu mai reusea sa-ti stinga foamea, pentru ca-ti oferise deja totul."ť - De ce a vrut sa iasa un fluture din cochilie? De ce si-a omorat frunza pe care a dormitat atata vreme? De ce traim, mai exact?
„L-ai tinut pana in ziua in care ai decis ca ai secatuit intreg izvorul existentei mele-fiinta mea nu mai reusea sa-ti stinga foamea, pentru ca-ti oferise deja totul."ť - Pana aici mi-ai citat din viata, d-aia am fost atat de „afectata"ť. Sorry for the drama -.-
Ultima fraza e epica, dupa toate aceste amintiri ravasite, tu tot ai gasit ceva bun de oferit florii care te-a tradat T.T Sau poate ai vreun motiv ascuns :-?
In fine, ideea e ca mi-a placut mult aceasta proza.
Te mai astept si cu altele:*