Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[Yuri] Oh, what's love ?

Buna! Am venit aici pentru critica promisa. Imi face placere sa vad ca mai apar si fic-uri yuri pe aici, nu numai yaoi. Nu ca m-am saturat de ele, dar e frumos sa citesc si altceva. Well, voi incepe cu ce mi-a sarit prima data in ochi, adica titlul. Pentru mine reprezinta o intrebare retorica, as putea spune. Cam banal, nu foarte original, dar cred ca pe parcurs ( defapt, cu siguranta ) se va incadra foarte bine in tema aleasa de tine.
Din primul capitol nu iti poti da seama exact de locul si timpul actiunii sau de caracterul fiecalor personaje, defapt nu ca nu iti dai seama, insa NU trebuie. Cititorul trebuia lasat in suspans mai mult de 50% dupa primul capitol, ca mai apoi sa revina sa citeasca cu pasiune. La tine suspansul lipseste cu desavarsire. Ne-ai oferit toate detaliile despre protagonist ( Nanami, personajul din perspectiva caruia vorbesti tu ).
Vocabularul tau nu este prea bogat iar cu exprimarea nu stai chiar foarte bine. Grabesti actiunea, deja din primul capitol am aflat prea multe. Poate totusi asa ai vrut tu sa se intample dar nu e chiar bine. Oferi putine detalii, ceea ce pe cititor il deranjeaza. Bine, nu zic sa descrii cap coada cum deschide unul din personaje usa, dar nici cum trece peste prag de parca acolo nu era nimic ( am dat doar un exemplu ).

Ma bucur ca ai decis sa scrii cu diacritice si sa alegi italicul in unele locuri. Asta imbunatateste estetica, insa ai mai avut cateva greseli de tastare, nu foarte grave, in general la diacritice :
legatura - legatura
ghay - gay
parbatii - barbatii

Un lucru nu prea frumos este ca dai niste explicatii in paranteze care nu ar trebui sa apara. Ori le elimini de tot daca acestea nu-si au rostul, ori le aduci aminte pe parcursul a mai multor capitole ca sa apara si suspansul cum am zis mai sus, ori dezvolti ideea insa fara paranteze.
Deja mi-am facut o parere despre Nanami. Pare foarte ingamfata, o tipa cu multi bani, insa una de gasca si in care poti avea incredere. I-ai descris bine comportamentul, dar prea dintr-o data. Poate as fi inteles mai multe daca, la acel dialog cu italic, ai fi folosit din cand in cand, dupa o replica, o explicatie despre vorbitor, cum ar fi :

-Deci esti lesbi! Logic?surase el, gesticuland din mana.
-Deloc. Dar sa zicem.
-Pe mine chestia asta m-a ajutat cu... stii tu,chicoti, inrosindu-se discret

Cred ca ai inteles. ^w^

Pentru inceput e bine, mai ales ca a primul tau fic. Vreau sa citesc in continuare ca sa vad daca evoluezi. Bafta si spor la scris. Chu~

be special, be you.
Fani forgot her stamp here! ^w^

Răspunsuri în acest subiect
Oh, what's love ? - de Julliette . - 13-12-2011, 06:58 PM
RE: [Yuri] Oh, what's love ? - de Rain - 23-12-2011, 03:19 AM
RE: [Yuri] Oh, what's love ? - de hiimera - 23-12-2011, 04:09 PM
RE: [Yuri] Oh, what's love ? - de Julliette . - 25-12-2011, 07:30 PM
RE: Oh, what's love ? - de hiimera - 19-01-2012, 10:22 PM
RE: Oh, what's love ? - de Daria - 20-01-2012, 11:07 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)