Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Hikikomori

[Imagine: japan_culture_hikikomori_08.jpg]

Nu ştiu dacă aţi auzit / ştiţi de acest fenomen ce pare foarte popular în Japonia, dar la o cercetare mai atentă pare un curent bizar şi nesănătos dacă stăm se ne gândim. Hikikomori ( ひきこもり or 引き籠もり) sunt numiţi adolescenţii / persoanele ce se izolează în propria casă / cameră din pricina unor evenimente traumatizante la şcoală / în societate, factori ce i-au afectat emoţional / psihic ajungându-se la refuzul de a ieşi afară. Practic ei stau în cameră şi părinţii / persoanele din locuinţa respectivă lasă mâncarea la uşă şi aceştia în felul acesta o consumă. Asta este doar o caracteristică a acestui curent. Citeam un articol pe România Liberă unde un adolescent tot aşa a stat închis în jur de 3 ani din câte îmi aduc aminte, iar părinţii îi lăsau la uşa dormitorului mâncarea, el o lua apoi deschidea uşa şi punea tava goală pe jos, iar mama o lua înapoi. Acest fenomen nu este sănătos deloc cel puţin în opinia mea. Nu numai că te izolezi de oxigen, de societate, de lume, însă nu ajungi să experimentezi viaţa aşa cum e ea de asemenea pot apărea multe boli spre exemplu obezitatea sau afecţiuni mai grave also dacă încăperea nu este curată sau aerisită vă închipuiţi cum este acolo. Cât despre contactul cu mediul exterior aceşti oameni folosesc internetul pentru a se conecta cu lumea şi mediul înconjurător. ce părere aveţi despre ei ? Nu sunt o persoană ce critică orice mişcă, însă nu mi se pare un mediu de viaţă adecvat. Sunt mii de oameni ce mor de malarie, nu au mâncare, suferă de boli grave şi totuşi răzbesc, dar nu trebuie să ne lăsăm devastaţi că cineva ne critică stilul vestimentar sau că am luat o notă proastă. Pentru asta consider că e nevoie de un psiholog. Şi că tot mi-am amintit, părinţii ar trebui să ofere o mână de ajutor adolescenţilor în cauză. Practic ei îşi irosesc viaţa închişi.
-

Răspunsuri în acest subiect
Hikikomori - de Flash - 06-12-2011, 09:09 PM
RE: Hikikomori - de Sign of hell - 06-12-2011, 10:28 PM
RE: Hikikomori - de Saravis - 10-12-2011, 03:54 PM
RE: Hikikomori - de Weiss - 13-12-2011, 09:48 PM
RE: Hikikomori - de Mitsukai Yoru - 14-12-2011, 10:01 PM
RE: Hikikomori - de yaoi maniac - 15-12-2011, 06:16 PM
RE: Hikikomori - de Ryuu - 22-12-2011, 12:16 PM
RE: Hikikomori - de kame. - 18-01-2012, 10:32 PM
RE: Hikikomori - de Zwai - 22-01-2012, 06:39 PM
RE: Hikikomori - de DiZ - 23-01-2012, 03:27 AM