06-12-2011, 09:09 PM
Nu ÅŸtiu dacă aÅ£i auzit / ÅŸtiÅ£i de acest fenomen ce pare foarte popular în Japonia, dar la o cercetare mai atentă pare un curent bizar ÅŸi nesănătos dacă stăm se ne gândim. Hikikomori ( ã²ãã“ã‚‚ã‚Š or 引ãç± ã‚‚ã‚Š) sunt numiÅ£i adolescenÅ£ii / persoanele ce se izolează în propria casă / cameră din pricina unor evenimente traumatizante la ÅŸcoală / în societate, factori ce i-au afectat emoÅ£ional / psihic ajungându-se la refuzul de a ieÅŸi afară. Practic ei stau în cameră ÅŸi părinÅ£ii / persoanele din locuinÅ£a respectivă lasă mâncarea la uşă ÅŸi aceÅŸtia în felul acesta o consumă. Asta este doar o caracteristică a acestui curent. Citeam un articol pe România Liberă unde un adolescent tot aÅŸa a stat închis în jur de 3 ani din câte îmi aduc aminte, iar părinÅ£ii îi lăsau la uÅŸa dormitorului mâncarea, el o lua apoi deschidea uÅŸa ÅŸi punea tava goală pe jos, iar mama o lua înapoi. Acest fenomen nu este sănătos deloc cel puÅ£in în opinia mea. Nu numai că te izolezi de oxigen, de societate, de lume, însă nu ajungi să experimentezi viaÅ£a aÅŸa cum e ea de asemenea pot apărea multe boli spre exemplu obezitatea sau afecÅ£iuni mai grave also dacă încăperea nu este curată sau aerisită vă închipuiÅ£i cum este acolo. Cât despre contactul cu mediul exterior aceÅŸti oameni folosesc internetul pentru a se conecta cu lumea ÅŸi mediul înconjurător. ce părere aveÅ£i despre ei ? Nu sunt o persoană ce critică orice miÅŸcă, însă nu mi se pare un mediu de viaţă adecvat. Sunt mii de oameni ce mor de malarie, nu au mâncare, suferă de boli grave ÅŸi totuÅŸi răzbesc, dar nu trebuie să ne lăsăm devastaÅ£i că cineva ne critică stilul vestimentar sau că am luat o notă proastă. Pentru asta consider că e nevoie de un psiholog. Åži că tot mi-am amintit, părinÅ£ii ar trebui să ofere o mână de ajutor adolescenÅ£ilor în cauză. Practic ei îşi irosesc viaÅ£a închiÅŸi.
-