03-12-2011, 01:18 AM
Parerea mea este ca ora de religie ar trebuie scoasa din programa dupa ce se trece dintr-un ciclu in altul. In clasele I-IV sa zicem ca este bine sa faci religie avand in vedere ca este vorba despre propria credinta insa anumite subiecte nu ar trebuie dezbatute de la astfel de varste precum " Unde ajungi dupa moarte? " - tin minte foarte bine ca atunci cand am auzit acest lucru am fost speriata fiind doar in clasa I sau a II-a si chiar nu mai vroiam sa merg la orele de religie . Oricum, revenind la subiect, daca ar fi dupa mine inca din a III-a as scoate ora de religie din programa pentru ca si asa mai departe ce poti face? In primele clase mai inveti cate o rugaciune, doua insa in rest? Nu-si au rostul.
Nu mai spun de la gimnaziu in acolo este o pierdere de timp avand in vedere ca aceasta ora nu are o programa fixa. Profesorul alege ce vrea sa le predea elevilor fie ca le convine, fie ca nu. In legatura cu profesorii care ar trebui sa predea, eu una as alege pe cineva care nu e neaparat atat de atras de religie - toti profesorii de religie sunt in mare preoti sau persoane foarte credincioase care te obliga sa faci anumite lucruri fara ca tu sa constientizezi asta ca si copil.
In mare, ora de religie precum multe altele sunt doar de umplutura - in my opinion -, inca un motiv pentru care sa tii elevii la scoala in loc sa le dai drumul acasa.
Nu mai spun de la gimnaziu in acolo este o pierdere de timp avand in vedere ca aceasta ora nu are o programa fixa. Profesorul alege ce vrea sa le predea elevilor fie ca le convine, fie ca nu. In legatura cu profesorii care ar trebui sa predea, eu una as alege pe cineva care nu e neaparat atat de atras de religie - toti profesorii de religie sunt in mare preoti sau persoane foarte credincioase care te obliga sa faci anumite lucruri fara ca tu sa constientizezi asta ca si copil.
In mare, ora de religie precum multe altele sunt doar de umplutura - in my opinion -, inca un motiv pentru care sa tii elevii la scoala in loc sa le dai drumul acasa.