Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Vot - luna septembrie

Heeeiii... trec și eu pe-aici pentru că nu se putea să o las cumva pe draga și minunata mea prietenă Chlo să îmi aștepte mie commul... sau și mai rău, să rămână fără el. Aș fi fost și prima dacă îmi aminteam când naiba se postează lucrările, daaaarr bine că am ajuns oricum la timp.
În primul rând, trebuie să precizez că, deși tema a fost una cu interpretare largă, care se putea mula pe multe dintre personalitățile și tehnicile celor care erau inițial dornici să participe, nu a fost tocmai... exploatată. Intenția mea, când am dat tema, era tocmai să stârnesc lumea și să văd cum unii se depășesc pe ei înșiși. Dar nu s-a întâmplat tocmai așa. Dacă ați știi voi care era alternativa, între ce teme ne zbăteam eu și Maria să alegem până să ajungem la rezultatul final 21... doamne... ați prins ușor ! Știu că a început școala și toate cele, dar geh... dunno.
În al doilea rând, lucrările deja prezentate... nici ele nu mi s-a părut că au exploatat tema la toată capacitatea ei. Nu știu ce aș fi făcut eu dacă aveam așa o temă , sincer , dar chiar și-așa , idei erau gârlă ! Skill... partea a doua. Nu mă plâng de lucrările de acum , nu mă înțelegeți greșit. A ieșit si de data asta ceva frumos , na , dar zic doar că se putea și mai bine și aici .
Acum... comentatul lucrărilor...

Off-topic: candy_cane , check out your pm !

Desenul nr. 1
Măi, tu o idee, ceva-ceva, ai avut. Dar e super-duper-uber-prost realizată. Nu știi nici măcar să colorezi cum trebuie, la modul că așa colora soră-mea în clasele mici. Te aventurai să faci efect de reflexie în apă, de redat portocaliul unui apus and so on. Dar cu ce ? Sunt cam rea acum, dar mă enervează așa ceva. Abia realizez unde e cer și unde e apă, culoarea nu e așezată uniform, soarele ăla zici că e un gălbenuș nereușit de ou. Linia orizontului e orice numai linie nu. Ai dat cu afurisitul ăla de creion în toate direcțiile posibile și imposibile, mă mir că a ieșit ceva decent din lucrarea ta. Erai nervos/ă ? Frustrat/ă ? Impacientat/ă ?
Dacă te grăbeai undeva, era cazul să lași naibii lucrarea și să revii când ai impresia că poți face ceva cât de cât plăcut din ea. Ți-am zis, mi-e milă de ideea ta , aveai una bună.
Ca să nu mai zic că, ca plan de lucru, tu ai vreooo... 3 plane sau cam așa, care se diferă între ele fără să existe nici o trecere uniformă. Le-ai „trântit” acolo , să fie .
Apoi, personajele... în primul rând, nu-mi place deloc reprezentarea ta simplistă de „ puzzle ”. Când citești cuvântul „ puzzle ”, asta îți vine în minte? Doi oameni cu (,) capete de puzzle ?! Dacă da, atunci e cazul să îți regândești... gândirea !
Greșeli anatomice la mirificele tale personaje, pe care ai ținut să le conturezi în așa fel încât să reiasă că pe alea trebuia să mă axez eu, ai destule . Mi-e de nervii mei de la ora actuală și întreaga mea oboseală, că altfel mă apucam să ți le enumăr și pe alea.
Concluzia mea este că trebuie să mai lucrezi. Mult.
Nota 5.

Desenul nr. 2:
Într-un finaaaaal. Am ajuns la mult așteptatul desen. Primul lucru pe care vreau să ți-l spun, dragă autor al acestui minunat desen, este acela că da, îmi place foarte mult rezultatul muncii tale. E o lucrare foarte bună, meriți toate laudele mele + cele de mai sus + multe altele.
Daaaarrr... și tu ai propriile tale greșeli. Una, cea mai sâcâitoare, ar fi cea legată de culori. Se cam vede că nu le ai cu așa ceva. Și nu mă refer la faptul că nu ai putea pune bine culorile, pentru că nu, tehnica ta e impecabilă, ci la faptul că nu prea plasezi bine totul.
Când se deschide desenul tău, ochii-mi fug pe culorile alea, piesele de puzzle super-viu colorate. Poate că asta a fost și intenția, dar mie nu-mi place chestia asta. Adicăă... restul desenului e unul colorat monoton, ușor tristuț, dar piesele alea îți dau o stare energică gen. Poate vroiai să faci contrast între partea aia macabră, sumbră și piesele „vii”, dar nu... nu e ok. Mai ales că, cu ele, cam tai jumătate din lucrare. Adică de la trei sferturi de lucrare încolo, deja poți zice că te uiți la cu totul altceva.
Și jos... e cu totul alt fel de a colora. Iarăși, tai lucrarea. Sunt și la tine, cam 3 planuri. Nu e ok, hotărăște-te. Sau dacă chiar vrei trei planuri, măcar plasează-le corect.
Apoi, lucrarea ta e prea încărcată. Cred că am mai zis pe aici pe undeva... parcă... dunno. Dacă nu, zic acum. E încărcată. Efectul de puzzle o încarcă foarte mult. Și pentru că ai culorile alea intense în partea cealaltă, nu există nici un spațiu „ aerisit ” în lucrarea ta. E obositor pentru ochi.
Și faza cu scheletul și tipa... hmmm... dunno... o faci cam des. Sunt subiectivă la partea asta, recunosc, dar naa ! nu m-am putut abține.
Iar ca idee, ai o idee super. Dar geh, eu pe tine te cunosc. Puteai mai bine de-atât. Iarăși, sunt subiectivă acum. Nu mă luați în seamă.
Nota 9.

Desenul nr. 3:
Îmi place mult ideea ta. E una abstractă, frumoasă, sau cel puțin eu așa o percep. Mi-a plăcut în special efectul de puzzle pe care l-ai redat pământului, și faptul că personajul tău adună piesele. Asta e genial.
Dar, ai aceeași problemă ca autorul/autoarea desenului 2. Încadrarea în pagină.
Partea stângă a lucrării tale zici că nu e acolo. Ochii îmi pică pe partea dreaptă, care e cea încărcată din desen. În loc de dealul ăla puteai foarte bine să mai pui unul-doi copăcei, asta ar fi fost ideal. Dacă tot ai avut ideea asta, deși... dunno... copacul ăla în sine nu prea are ce căuta acolo dacă pământul e gen „ erodat ”, dar dacă tot ai început așa, și ca să echilibrezi totul, mergeau mai mulți.
Ce mă-sa ( scuzați limbajul, oră târzie ) e în partea de jos? Iarbă ? Nu pare. Prima dată am crezut că e un lac murdar rău. Ar fi fost mai artistic dacă era așa. Și dacă era un peisaj mai sumbru. Prea ai avut un peisaj de-ăla de „ lucrare din timpul orei de desen ”. Și pe mine mă punea să desenez pajiști înverzite în generală. Și sori strălucitori pe cer. Neah.
La ideea ta dădea bine cu totul altceva. Ți-am zis, ceva mai sumbru. Să îi dai un aspect trist, singuratic personajului and such.
E drăguț ai niște culori „spălăcite”, deși nu cred că asta era intenția. Sau... mă rog... nu știu. Dar e ok. Bine că ai știut să folosești culorile la copac și de-astea, în loc să îl faci complet verde xDD asta m-ar fi scos din sărite. Hmmm... per total, e fain desenul.
Nota 8 ( mă mânca mâna să dau 9, dar am zis că nu ești tocmai la nivelul artistului nr. 2, am dat nota prin comparație ).

Cred că am un comm uriaș, nee ? Anyways... mă bucur că am avut ce comenta, că nu au fost niște lucrări nici prea banale, nici prea extravagante. Lots of loveee <333 !
oh hi there.
[Imagine: tumblr_m2qvzsPdP51qi23vmo1_r1_500.gif]
Stairway to heaven?
Gurrrrrrl, I ain't got no time for that, I'm taking the elevator.

Răspunsuri în acest subiect
Vot - luna septembrie - de candy_cane - 18-09-2011, 05:46 PM
RE: Vot - luna septembrie - de Soul Reaper - 18-09-2011, 09:48 PM
RE: Vot - luna septembrie - de Allison - 19-09-2011, 12:25 AM
RE: Vot - luna septembrie - de MimiÅŸor - 19-09-2011, 01:14 AM
RE: Vot - luna septembrie - de Teh - 19-09-2011, 04:42 PM
RE: Vot - luna septembrie - de Maria♥ - 20-09-2011, 03:35 PM
RE: Vot - luna septembrie - de candy_cane - 21-09-2011, 12:42 PM
RE: Vot - luna septembrie - de Maria♥ - 22-09-2011, 03:40 PM
RE: Vot - luna septembrie - de candy_cane - 02-10-2011, 08:41 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns