Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Terry Pratchett

Cy, ai dreptate, intr-adevar mult din umorul britanic se pierde in traducere, la fel ca si calitatea scrierii. Unele carti sunt 'facute' sa fie citite in original si cred ca asta e si cazul seriei Discworld.

Nu am rabdarea si nici starea de spirit sa fac o recenzie asupra cartilor pe care le-am citit de Terry Pratchett, au fost unele ca Unseen Academicals si Thief of time care m-au suprins, fiind de fapt si punctul meu de plecare in expeditia Discworld, dar altele care m-au dezamagit, spre exemplu Wyrd Sisters.

Am vrut sa citesc volumele in ordine cronologica, dar pana la urma am ajuns sa le iau la nimereala dupa ce am terminat The colour of magic si The light fantastic; stiu ca era o ordine anume, daca nu ma insel, Sourcery - pe care tocmai am terminat-o acum doua zile- urma dupa cele mentionate antecendent, spre exemplu; nu mai stiu pe unde aveam lista.

Incepusem Equal Rites, dar cumva nu m-a prins indeajuns la momentul respectiv ca sa ajung la mai mult de 12 pagini si am ajuns sa citesc Mort.

Nu pot inca sa-mi formez o parere in ceea ce priveste diferenta de stil intre primele carti si cele scrise mai recent, dar ochiul meu (nu foarte antrenat) a observat ca nu e tocmai la fel. Oricum, cu timpul stilul se poliseaza.

Acum citesc Witches Abroad, care sper sa-mi placa mai mult decat Wyrd Sisters.
[Imagine: sigforme.png]

probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...

Clicky