Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ţigările şi adolescenţii

#81
Eu una sunt fumătoare şi nu îmi este ruşine să recunosc asta. Adevărat că am început să fumez din prostie, dar asta-i viaţa. Ştiu că deviez puţin de la subiect, dar nu prea mult... Eu m-am apucat de fumat din vara 2010 pentru că vroiam să văd cum e şi o "prietenă" mi-a satisfăcut dorinţa. Trăsesem numai un fum şi de la fumul acela simţeam să mai trag. A doua zi începusem tot aşa să mai trag fumuri de la acea "prietenă" a mea, până când a început şcoala şi m-am apucat calumea de fumat... Devenisem dependentă, în fiecare pauză, plecam cu încă 2 foste colege să fumăm şi tot aşa.. Fumatul ăsta, mi-a distrus mult eprietneii şi m-a făcut să pierd multe. Spre exemplu, am pierdut, să zicem, un băiat cu care am vrut să fiu, m-am certat cu unele foste colege... şi cel mai rău am distrus o prietenie. Şi totuşi, nu am putut renunşa la acest viciu : - j.
De vreo lună şi ceva, eu am o răceală persistentă şi în timp ce eram răcită cobză, ieleam afară şi fumam non-stop. Acum, încă mai am acea răceală şi am decis să mă las de fumat pentru că..eu nu prea trag în piept (am astm) şi îmi e frică să nu fac cancer în gât, de încă tuşesc atâta. Numai că, nu prea pot. Mereu când ies afară, trebuie neapărat cineva să fumeze lângă mine şi nu mă pot abţine să nu ii cer un fum sau mai multe : |. Mama ştie că eu fumez şi nu e de acord, dar nu e aşa de uşor să mă las.... speram să nu ajung să fiu dependentă, dar sunt. Înainte, mă trezeam în noapte că organismul meu cerea tutun şi eu nu puteam să îi ofer şi nu pre aputeam să adorm, era complicat...
În fine, nu prea pot face nimic acum, da rmă voi strădui să mă las D:.

Acum, în general... eu nu sfătuiesc pe nimeni să se apuce de fumat, dar eu merg pe vorba mea: "O viaţă avem toţi şi la un moment dat, toţi ne vom apuca de fumat." ->> Nu prea ştiu când, dar când doreşte fiecare. Acum cred că o să încep întrebi de genul "De ce te-ai apucat de fumat?" şi alte de genul. Păi, mă voi întreba singură şi voi răspunde..
"De ce te-ai apucat de fumat?" ->> În primul rând, am vrut să văd cum e şi ce le place atât de mult părinţilor mei la acest obicei. În al doilea rând, atunci când m-am apucat aveam numai probleme cu toţi, certuri, prietenii distruse şi toate cele şi învăţasem de la nişte rude că fumatul este un mod de relaxare..
"Ce îţi place la acest viciu?" ->> Pe mine fumatul mă calmează. Am văzut unele răspunsuri pe aici cum că asta ar fi o idee psihologică. Nu prea sunt de acord cu asta, pentru că atunci când fumez mă liniştesc, simt că numai am nevoie de nimic, mă simt perfect. Eu deobicei, fumez când sunt nervoasă/supărată sau când îmi cere organismul. Singura problemă la mine este că fumatul îmi provoacă foame : |.
"Crezi că dacă fumezi eşti mai 'cul'?" ->> Nu, nu cred deloc asta. Cred doar că îmi pot face o imagine proastă în faţa altor oameni, pentru că încă sunt " prea mică " pentru aşa ceva. Dar pe mine nu mă prea interesează asta. Am o viaţă, am prieteni, am familie şi mă pot adapta oriunde şi cu şi fără probleme. Asta e tot ce contează pentru mine, nu prea mă interesează părerea străinilor :].
"Îi influienţezi pe nefumători să fumeze?" ->> Chiar dacă, părinţii unora dintre prietenii mei le-au interzis acestora să mai stea cu mine din cauza ţigărilor, nu înseamnă că numai stau cu mine. Eu nu le spun să stea sau să nu stea.Ei fac ce vor, pe propria lor răspundere ^^. Revenind la întrebarea, da. Dar asta nu mă opreşte să mai fumez de faşă cu ei.
"Când ai de gând să te laşi?" ->> Cum am zis în primul paragraf, chiar acum, din cauză că îmi este frică să nu am cancer în gât şi să mă reapuc la 16 ani, când scap de astm. Mai am 2 ani, nu e mult. Doar că... nu prea pot să mă las. Mă vor ajuta alţii, poate :]. Nu sper nimic.

Atât am avut de zis.
" Ce mi-a placut odata imi place intotdeauna, pentru ca optiunea mea este motivata. Fie ca urasc, fie ca iubesc, stiu clar de ce... "


Suntem diferiti atunci cand avem pe cineva care ne iubeste pentru ca... acestia ne ofera sute de motive de a trai.



Răspunsuri în acest subiect
Ţigările şi adolescenţii - de Flash - 03-08-2010, 03:58 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 03-08-2010, 04:33 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Lia - 06-08-2010, 01:27 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de She - 10-08-2010, 06:09 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Ada - 27-06-2011, 11:37 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de `Shadow. - 01-07-2011, 08:20 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Absinthion - 07-07-2011, 11:28 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 04-08-2011, 11:13 AM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 05-08-2011, 09:03 AM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 06-08-2011, 01:52 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)