21-04-2011, 08:47 PM
(21-04-2011, 08:02 PM)Kashim A scris: @Floo: da, gandesc cat sa supravietuieasca. Dar nu au gandirea aia pe care o au oamenii. Da, unele animale aplica strategii complexe pentru a obtine ceea ce le trebuie, dar, din nou, asa sunt ei "programati". E o diferenta intre tot ce inseamna gandire umana si tot ce inseamna gandire animala.
Normal [si de acord], gandirea "specifica oamenilor" e ratiunea (cu multe alte functii)

Dar revenind la caini, eu continui sa cred ca intrebarea nu e "de ce musca" ci "de ce am ajuns in situatia de a-i lasa sa o faca"... vina nu e cainilor care mananca, se organizeaza in haite si se inmultesc. Ci a oamenilor fara simt de raspundere si care ar putea face ceva ...
Aveam o vecina in alt oras (unde imi petrec vara) si care, la un moment dat, oripilata de "comportamentul unor indivizi" pe care pana si eu si amicii incercam sa-i evitam, a depus plangere la politie legat de animalele (caini in special) care mananca bataie de la idiotii respectivi. Abia la sfarsit a precizat si ceva legat de deranjarea linistii publice. Bineinteles ca nimeni nu a facut nimic si abia dupa muuulte alte insistente s-au ales doar cu o amenda idioata. Si spun din ce am vazut, ca destule biete matze s-au ales cu picioare rupte si rani deschise.
Trebuie sa fii dereglat RAU>
Si in contrast, o intamplare cu niste rude din America: era Craciunul si adusesera un purcel viu sa-l taie in ograda din spate. Vecinii, gard in gard cum e la Americani (Canada, p'acolo), auzind zgomotele "specifice" si vazand sange in ograda, au chemat politia! xD
Rudele bineinteles ca au incremenit, fiindca au venit vreo 3 dubite si politisti inarmati... le-au cerut detalii, s-a dus toata ziua, pana la urma au reusit sa le explice ca asa e traditia la romania dar s-au ales cu o amenda serioasa. Si cu niste vecini oripilati...

Daca intradevar am avea constiinta altor/unor popoare in ce priveste acest subiect, cel mai probabil ca s-ar putea face mai multe in privinta cainilor vagabonzi [si nu numai]
Or, aici nu am vrut sa contrazic/dau explicatii nimanui