Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Diary Tenten

În primul rând, space se pune după semnul de punctuaţie, nu înainte/deloc. Am ţinut să încep cu asta pentru că m-am chiorât să pot distinge propoziţiile, parcă ar fi o frază gigantică.

Apoi, nu cred că tu, dacă ai avea un jurnal ai scrie ceva de genul: "Apropo jurnalule, eu sunt X şi fac parte din familia Y bla-bla." Ai dezvăluit de la început nişte lucruri pe care le puteai ţine ascunse. Puteai sublinia modul în care ea poartă acele mănuşi, dar fără a da o explicaţie încă din primul paragraf.

"Am ajuns la academia ninja fara nici o problema si mi-am facut multi prieteni inainte de a se suna .
Dar parca toata lumea se uita la mine ca la felul intai de mancare .
-Ce va uitati la mine ca la felul intai de mancare vedeti-va de treaba voastra , zic eu enervata la culme ca se uitau la semnul de la spate de pe tricoul meu fara maneci ."

Cum să-ţi zic...de obicei la primul fel de mâncare te uiţi cu poftă. De la felurile 2-3 începi să te strâmbi. Sau mă rog, poate nu am înţeles eu sensul expresiei tale, cine ştie, or fi vrând s-o mănânce. Iar un lucru care nu-mi place deloc este repetiţia. Dacă spui un anumit lucru în monolog, nu îl transpune cu aceleaşi cuvinte în dialog.

Semne de punctuaţie puse greşit şi/sau lipsă. Şi ce rost aveau punctele alea atât de multe în Capitolul 2? Ai văzut tu aşa ceva în vreo carte? Poate doar la poezii. Ai cratime puse aiurea şi am observat o cacofonie, pe acolo. Partea cu alarma mi se pare patetică, nu ştiu de ce ai pus-o. Partea a II-a (cel puţin la început) este o mare varză. Şi încă ceva la care mai ai de lucrat: transpune gândurile personajelor în funcţie de personalitatea lor, nu a ta. Ca să înţelegi mai bine, îţi dau un exemplu: Neji. Unele "pasaje" nu i se potrivesc deloc ("-Pai parerea mea este ca esti draguta, puternica si haioasa..."). Neji nu ar spune niciodată asta.

"-Yestee!!!spune Lee bucurandu-se"-O_O...

Concluzie: Ideea, în mare, e bună. Dar mai ai de lucrat mult. Unele "situaţii" sunt aberante, altele nu au nici un rost. Descrierea e la pământ, ce să mai zic de dialog?...

În fine, doar pentru că te-am criticat dur, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi. Citeşte cu atenţie ce am scris mai sus şi apoi încearcă să nu mai repeţi aceleaşi greşeli. Succes în continuare!

P.S.: Nu ai Disclaimer. (Ex: Nu deţin nici un personaj din anime-ul/manga-ul Naruto şi nu fac profit de pe urma acestora.)
[Imagine: 2d11ici.jpg]
"A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?"-Albert Einstein

Răspunsuri în acest subiect
Diary Tenten - de Tenten_and_Neji - 20-04-2011, 07:07 PM
RE: Diary Tenten - de Fiction - 20-04-2011, 07:53 PM
RE: Diary Tenten - de Raye - 20-04-2011, 08:17 PM
RE: Diary Tenten - de Miranda. - 24-07-2011, 06:33 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  A special diary, just for Beki's love [Drama, SF, +18] Hakusor. 22 12.093 10-09-2011, 09:59 PM
Ultimul răspuns: Camelie.

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)