06-04-2011, 09:41 PM
Parerea mea e ca fiecare in parte are rolul lui in viata. Desi o sa imi sariti in cap, barbatul si femeia se completeaza reciproc. Ea daruieste caldura, camin frumos barbatului, iar el daruieste siguranta femeii. Fiecare e inteligent. Barbatul e mai rational, femeia se bazeaza mai mult pe inteligenta emotionala. Cei mai putin cultivati nu se pot combina cu cei invatati pentru ca sunt pe alte lungimi de unda. Inteligenta, ar fi ideal, sa fie de acelas nivel ca sa se completeze reciproc. Totusi, asemanarea excesiva dauneaza. Fiecare in parte are un ideal si e normal sa fi fost dezamagit ca nu au gasit acea persoana, insa exista persoane care sa se apropie de acel ideal. Eu nu caut pe cineva fara defecte pentru ca m-ar enerva. Revenind la subiect, femeile si barbatii ar trebuii sa aibe drepturi egale in societate, in mediul in care traiesc. De ce barbatul trebuie sa deschida usa femeii? Pai ganditi-va logic... femeia nu are forta barbatului. Acesta isi dovedeste intr-un fel barbatia prin acest gest(care nu necesita cine stie ce forta fizica, e o chestie psihologica, e aproximativ la fel ca si cum un barbat ar da stanca din fata iesirii pentru a lasa femeia, astfel aratandu-i ca e protector, etc). In concluzie, eu cred ca egalitatea este un fel de intreg, fiecare completandu-se reciproc. Dar ca femeia sa ajunga sa practice activitatile barbatilor? Nu. Sau barbatul sa se ocupe de treburile casnice? hmmm.. sunt o persoana mai clasica si apreciez barbatul, atata timp cat si el ma apreciaza.