Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Nightmare of my life

Acum stai ca nu stiu eu cum sa incep ca si crticator.. :))
Am citit intreg prim capitolul si am ramas cu gura pe jos, nu de faptul ca e splendid acest fic, nu spun ca nu pare asa si asa original. Insa ai foarte multe greseli.. nu doar de exprimare, cat si de estetica. Adica parca toate sunt puse asa, explicate anapoda, suspendate de ceva, ca sa nu cada.. nu stiu cum sa-ti spun.
Inceputul este foarte aiurea, de fapt eu nu prea cred ca in carti, ficuri se incepe asa si sunt de acord cu yaoi maniac : primele randuri ale unui fic nou, trebuie sa atraga catusi de putin cititorul, ca sa vrea mai mult sa citeasca.
Acum nu are bai varsta si ce daca ai 14 ani, poti mereu sa te imbunatatesti daca vrei.. :-)
Descrierea ai avut asa si asa, insa foarte banala... legat de semnele de punctuatie la fel, sunt unele puse unde nu trebuie, iar punctele acelea de suspensie nu erau necesare la tine.
Legat de descrierea Sakurei, ma partea aia cu: am parul asa, varsta de nu stiu cat bla bla. Asta cu toti o intalnim peste tot. Puteai sa spui altfel, puteai de exemplu sa nu spui asa, gaseai alta cale mult mai interesanta de a o descrie, la fel si pe Hinata cat si pe Ten Ten.
Originalitatea nu neaparat consta in idea ficului, povestii, consta si in modul tau de a scrie, cum aranjezi tu frazele, propozitiile in text. Incearca sa-ti deszvolti si vocabularu.
Daca de ex. ti-a placut cum a scris X-ulescu ficul ala, nu este necesar sa te apuci si sa il copiezi, din contra sustragi anumite cuvinte, care poate te ajuta si pe tine si asa incerci sa-ti creezi propriul stil de a descrie. ^^
Revenind la idee, acum ma leg si de sentimente, ca si titlul iti spun genereaza un amalgam de sentimente. Daca se leaga de "cosmar" atunci inseamna ca va trebui sa te axezi foarte mult pe sentimentele pers. principal.
Adica: la inceput cand ai spus de lucrurile urate pe care ii le spuneau colegii lui Sakura, e acolo mergea sa spui cum se simte ea, sau mai exact cum se simtea. Si aici putei descrii mult si bine.. si in acelasi timp se lungea si capitolul sa stii.
Partea cu Sasuke, hmm... mi se pare prea obisnuita, daca doreai puteai sa-i creezi o aura mai misterioasa, ca fetele atunci cand ii spuneau lui Sakura sa nu de-a prea multe date, de ex puteai spune asa : "Fetele mai mereu ii pomeneau numele lui Sasuke...ciudat. Este asa de popular ? Se poate ca toate sa-l adore asa de mult ? Cine este el cu adevarat ?..." ti-am dat un exemplu, adica sa nu le pui pe prietenele ei sa spuna ca el era popular, adorat de fete si mai stiu eu ce.. puteai doar sa o lasi pe ea sa se intrebe singura de el, astfel in jurul lui Sasuke sa se creeze o aura de mister ce o atragea pe Sakura. :]
Si tot asa...
Te te sfatuiesc eu: ar fi bine sa incerci sa descrii mai mult, incerca sa descrii o idee interesanta ce capteaza atentia multora. Adica ce iti vine tie in cap atunci cand o transcrii, incearca sa o descrii mai amplu, cu sentimente... si asa mai departe.
Sa nu incerci sa grabesti actiunea,c a eu am vazut ca a fost umpic grabita..asa ca ia-o usor si cu grije. MI-e asa imi place si vreu sa vad continuare.. nu te lasa indiferent de comul primit. :*
Cam atat am avut de spus, sper ca nu am fost dura, insa nu te critic pe tine personal, ci critic ficul. Sunt sigura ca poti mai mult de atat si sper sa ti cont de ce am spus eu cat si restul.

Ceau, ceau ! :3

Răspunsuri în acest subiect
Nightmare of my life - de Sho-Yo - 02-04-2011, 11:32 AM
RE: Nightmare of my life - de yaoi maniac - 02-04-2011, 12:26 PM
RE: Nightmare of my life - de Flash - 02-04-2011, 03:50 PM
RE: Nightmare of my life - de KarinaD - 02-04-2011, 04:23 PM
RE: Nightmare of my life - de Sho-Yo - 04-04-2011, 09:57 AM
RE: Nightmare of my life - de hiimera - 04-04-2011, 10:25 AM
RE: Nightmare of my life - de Flash - 04-04-2011, 06:52 PM
RE: Nightmare of my life - de Sho-Yo - 04-04-2011, 08:24 PM
RE: Nightmare of my life - de Nya. - 04-04-2011, 08:35 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Nightmare Akie 1 2.420 23-08-2010, 04:00 PM
Ultimul răspuns: Miss Serenity
  My worst nightmare is losing you [Tokio Hotel twincest; made by two yaoi lovers] angeliqueVampire 20 15.338 07-03-2010, 03:07 PM
Ultimul răspuns: Aiumy
  A dream or a nightmare ? ~~YuRa~~ 4 3.787 17-06-2009, 06:28 PM
Ultimul răspuns: Axxa.No.Way
  Nightmare nemo-chii 13 7.664 08-02-2009, 03:34 PM
Ultimul răspuns: Apathy

Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)