Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ich. vs Blank

Lucrarea I
Poezia îmi place foarte mult, aş putea spune. Nu ştiu ce anume mă atrage la ea, poate rima, cuvintele folosite, poate că mesajul, nu am o idee concretă asupra acestui fapt, însă este foarte plăcută din mai multe puncte de vedere.
În primul rând, îmi place cum ai îmbinat tema sinucidirii/ a morţii, lol, cu cea a iubirii. Se îmbină perfect, trădarea, sentimentele şi... disperarea. Cred că ceea ce îmi place la poezia aceasta este sentimentul profund pe care îl transmite. Nu sunt genul de persoană care să aprecieze poeziile scurte sau poeziile lungi într-un anumit mod, găsesc ambele "genuri" frumoase, atâta vreme cât poezia îmi place - prin asta vreau să spun că nu m-a deranjat din nici un punct de vedere lungimea poeziei tale, şi nici nu ai puncte în plus / minus pentru asta. Mă leg doar de conţintul ei.
În orice caz, greşeli nu am văzut ( de ordin gramatical / de exprimare / sau eu mai ştiu ce altceva ) şi e poezie, proprie creaţie, gânduri, sentimente... nu se poate edita, pur şi simplu şi nu se pot da sugestii " mergea mai bine dacă puneai aia în loc de ailaltă" pentru că ar fi ca şi cum ai fura creaţia cuiva, dacă cineva ţi-ar urma sugestiile - s-ar transforma într-un fel de colaborare odioasă. Oricum, am deviat puţin de la subiect, scuzele mele.
Poezia este reuşită şi transimte o mulţime de sentimente, îmi place mult rima şi modul în care a fost scrisă şi chiar lungimea ei, de ce nu, e favorabilă - având în vedere ceea ce transmite. Ai nişte versuri tare profunde aici, chiar m-a prins poezia ta.
Acum, având în vedere că a trebuit să conturaţi tema sinucidirii, trebuie să menţionez faptul că te-ai descurcat, ai respectat tema şi a fost reuşită din punctul ăsta de vedere - deşi dacă ar fi să analizez în detaliu, nu ştiu care dintre teme ar fi predominantă ( depinde cum interpretează fiecare persoană ) - oricum, înclin balanţa în favoarea temei morţii, ceea ce nu face decât să îţi aduc un plus poeziei.

Cea de-a doua lucrare

Cu sinceritate îţi spun că m-a surprins în mod plăcut poezia aceasta; este... diferită, să spunem aşa, dar tot la fel de plăcută. Nu găsesc aceeaşi profunzime pe care am întâlnit-o în poezia precedentă, nu că aş căuta aşa ceva, poeziile sunt practic... diferite, de la cer la pământ. Poate doar tema sinucidirii ce le leagă.
Această poezie necesită mai multă atenţie şi trebuie interpretată... la rece. Nu este atât de clară şi uşor de înţeles precum prima, are un alt stil, care de altfel este unul foarte interesant. Mi se pare interesant, da. În orice caz, mi-a fost destul de greu să îmi creez o imagine concretă asupra timpului şi spaţiului şi fiecărui detaliu din versurile tale - e mai mult o lucrare... abstractă, dacă o pot numi aşa.
În orice caz, cu riscul de a mă repeta, nu pot spune că nu îmi place sau că, lol, nu este reuşită. Dimpotrivă, este foarte frumoasă şi modul în care ai "văzut" tu această temă, în care ai " modelat-o", whatsoever, este pe gustul meu. Am fost impresionată de ultima parte " Nimic. Cazi..." aici se strânge toată indiferenţa, disperarea, despresia... în fine, toate sentimentele ce existau în versuri, toate s-au strâns în această ultimă parte şi au dat un efect extraordinar de profund la final - părând că s-a păstrat cu o indiferenţă puternică până acolo şi la final, pur şi simplu, totul s-a spulberat, sentimentele au ieşit în afară. Îmi pare un sfârşit foarte dureros, prin cruzimea şi indiferenţa cuvintelor.

În orice caz, trebuie să aleg o poezie şi voi alege Lucrarea I, Thanatosofie.
Recunosc că îmi este foarte greu să fac această alegere, petnru că ambele poezii îmi plac şi le consider reuşite, fiecare în stilul ei. Amândouă mi-au plăcut, amândouă au fost profunde, amândouă au respectat, într-un fel sau altul, tema. În fine, sunt fascinante. Dar a trebuit să fiu extraordinar de obiectivă în alegerea mea; am ales prima lucrare pentru că, personal, am îndrăgit mai mult versurile şi mi-a plăcut trădarea, iubirea şi sinuciderea, toată această combinaţie. Repet, este o alegere foarte, foarte subiectivă, căci obiectiv vorbind, lucrările sunt la egalitate.

Răspunsuri în acest subiect
Ich. vs Blank - de Ich. - 11-02-2011, 01:11 AM
RE: Ich. vs Blank - de Ich. - 13-02-2011, 12:32 AM
RE: Ich. vs Blank - de Daria - 14-02-2011, 12:21 AM
RE: Ich. vs Blank - de Lucifer - 15-02-2011, 12:02 AM
RE: Ich. vs Blank - de Serqet - 25-02-2011, 11:14 AM
RE: Ich. vs Blank - de Teh - 25-02-2011, 04:38 PM
RE: Ich. vs Blank - de Ana - 14-12-2011, 08:58 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)