06-02-2011, 02:38 AM
Cartea de citit, nu am citit-o dar ar fii trebuit sa fac legatura cu povestioara. Shame.
"— Îti promitem, Porta, raspunse Batrânul. O sa i tabacim atât de bine mutra în numele tau încât ai fi obosit al naibii dac ar fi trebuit s o faci chiar tu!
— Bine!
Se lasa tacerea. Pufaitoarea Bâtrânului sfârâia furioasa.
— Ei, Batrâne, ai instrumentul la tine?
Batrânul scoase din buzunar muzicuta.
— Cânta mi bucata cu fata blonda care si peria parul, asezata pe o stânca...
Batrânul se supuse si eu am început sa cânt cuvintele în surdina, în vreme ce Porta privea fix tavanul:
Ich weiss nicht, was soll es bedeuten,
Dass ich so traurig bin.
Ein Märchen aus alter Zeiten,
Das Kommt mir nicht aus dem Sinn.
Plângeam. Porta sopti:
— Si acum, Joseph Porta, Stabsgefreiter prin gratia lui Dumnezeu, se va întoarce, la Cel de Sus! Nu i usor. Promiteti mi sa aveti grija de Stalin. As vrea sa l vad înainte sa ridic ancora.
Batrânul apropie pisoiul de ochii lui Porta.
— Sa nu uitati de svasturile mele pentru Adolf si Himmler! La revedere...
Un lichid negru galbui i se scurse încet din coltul buzelor întredeschise si mâinile sale le strânsera mai tare pe ale noastre. Apoi strânsoarea lor slabi. Joseph Porta murise."
"— Îti promitem, Porta, raspunse Batrânul. O sa i tabacim atât de bine mutra în numele tau încât ai fi obosit al naibii dac ar fi trebuit s o faci chiar tu!
— Bine!
Se lasa tacerea. Pufaitoarea Bâtrânului sfârâia furioasa.
— Ei, Batrâne, ai instrumentul la tine?
Batrânul scoase din buzunar muzicuta.
— Cânta mi bucata cu fata blonda care si peria parul, asezata pe o stânca...
Batrânul se supuse si eu am început sa cânt cuvintele în surdina, în vreme ce Porta privea fix tavanul:
Ich weiss nicht, was soll es bedeuten,
Dass ich so traurig bin.
Ein Märchen aus alter Zeiten,
Das Kommt mir nicht aus dem Sinn.
Plângeam. Porta sopti:
— Si acum, Joseph Porta, Stabsgefreiter prin gratia lui Dumnezeu, se va întoarce, la Cel de Sus! Nu i usor. Promiteti mi sa aveti grija de Stalin. As vrea sa l vad înainte sa ridic ancora.
Batrânul apropie pisoiul de ochii lui Porta.
— Sa nu uitati de svasturile mele pentru Adolf si Himmler! La revedere...
Un lichid negru galbui i se scurse încet din coltul buzelor întredeschise si mâinile sale le strânsera mai tare pe ale noastre. Apoi strânsoarea lor slabi. Joseph Porta murise."
Do not speak unless you can improve the silence.