19-01-2011, 10:32 PM
Mă voi rezuma la o părere în mare, cu windows-ul meu "scump şi drag" mă pot trezi din moment în moment cu un restart. Spre deosebire de a doua, "Timp" e mai artistică, rima nu pare forţată, parcă venită de la sine. Nu ştiu dacă aşa e întradevăr, normal că ai gândit, dar ideea e ca versurile să se completeze reciproc. Mai multă atenţie la semnele de punctuaţie la ambele. Cea de a doua are nişte exprimări aiurea, însă ideea e foarte bună. Încearcă să mai lucrezi la ea, cine ştie ce capodoperă ar putea ieşi.
Deşi ambele poezii au o unicitate aparte ce le face speciale în ochii mei, votez cu Timp, tema aleasă e mai pe gustul meu. Când faci o poezie despre natură, încearcă trezeşti anumite sentimente prin versuri, dă-le substanţă, încearcă metafore, ajută mult.
P.S.:
nu prea am înţeles multe
Asta e şi ideea unei poezii, să te lase puţin pe gânduri. Dacă toată poezia ar fi ca "Căţeluş cu părul creţ", unde ar mai fi distracţia?
Rima nu este prezentă peste tot
Exact ceea ce ziceam mai sus, rima nu trebuie forţată. Mai bine două versuri fără rimă, dar artistice, decât "Foaie verde lămâiţă; Uite mândra la portiţă".
Felicitări ambelor lucrări.
Deşi ambele poezii au o unicitate aparte ce le face speciale în ochii mei, votez cu Timp, tema aleasă e mai pe gustul meu. Când faci o poezie despre natură, încearcă trezeşti anumite sentimente prin versuri, dă-le substanţă, încearcă metafore, ajută mult.
P.S.:
nu prea am înţeles multe
Asta e şi ideea unei poezii, să te lase puţin pe gânduri. Dacă toată poezia ar fi ca "Căţeluş cu părul creţ", unde ar mai fi distracţia?
Rima nu este prezentă peste tot
Exact ceea ce ziceam mai sus, rima nu trebuie forţată. Mai bine două versuri fără rimă, dar artistice, decât "Foaie verde lămâiţă; Uite mândra la portiţă".
Felicitări ambelor lucrări.
[align=right]
[font=times new roman]You’re under no obligation to be the same person you were five minutes ago.
[font=times new roman]You’re under no obligation to be the same person you were five minutes ago.