Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

My life-book

Iryna

In primul rand chiar daca mie imi plac poeziile mai lungi , aceasta poezie nu prea are mare valoare pentru mine chiar daca este lunga .

Poezia ta are rima dar este o rima asa de mecanica , asa de perfecta de multe ori . Pe mine ma zgarie la dulapior .
Ma refer ca totusi toata lumea poate scrie 3 - 4 versuri in rima . De exemplu :

Stau si ma gandesc
De ce oare obosesc ?
Si acuma am un dor ,
Sa cante trei in difuzor .

Cand scrii o poezie ar trebuii sa transmita ceva : un sentiment , un gand , o traire . Ceva frumos , nu ceva asa de mecanic .

Intr - o poezie ar trebuii sa se gaseasca si figuri de stil . Nu zic ca nu ai o personificare , o enumerare sau ceva acolo . Dar se putea si mai bine .

Si acuma sa nu imi sara cineva in cap cu chestia : ` ` Dar scriitoarii atuncia nu se gandeau sa puna figuri se stil sau nu in poeziile lor . Scriau ce le vinea in minte , ei de ce ii ceri asta ? ` ` .

Am dat un exemplu care mi s - a mai spus mie . Nu zic sa se streseze cu figuri de stil si asa mai departe dar sa lase imaginatia sa curga . Sa vina totul de la sine . Si asa vin si expresiile frumoase si totul va iesi mai bine .

La inceput incearca sa faci poezii mai micute . Ar iesi mult mai dragute si mult mai frumoase .
Poezia ta are 4 strofe cu cate 5 versuri printre care una dintre strofe are 7 versuri .

Daca vrei sa tii si la estetica poeziei , fa strofele sa aiba acelasi numar de versuri .

Si in privinta masurii eu cred ca este bine , cel putin la prima vedere. Nu stau sa numar silabele.

Per total este bine . Tine - o tot asa si vei excela .
[Imagine: Jun0xCa.png]

Răspunsuri în acest subiect
Prima Ninsoare - de Iryna - 18-12-2010, 04:48 PM
RE: Prima Ninsoare - de Miranda. - 24-12-2010, 06:25 PM
RE: Prima Ninsoare - de Daria - 24-12-2010, 07:54 PM
RE: Prima Ninsoare - de oV!K!o - 02-01-2011, 04:11 PM
RE: Prima Ninsoare - de Reveuse - 04-01-2011, 05:28 AM
RE: Prima Ninsoare - de Addeh - 04-01-2011, 11:19 AM
My life-book - de Iryna - 04-01-2011, 04:07 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  A rose for love, and a book for ever Kira's Scarlet 12 8.530 03-10-2013, 09:52 PM
Ultimul răspuns: ohaio_angel
  A book to another world Apocalips 1 2.462 10-08-2010, 07:50 PM
Ultimul răspuns: dark.blue

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)