22-10-2010, 07:58 PM
Totul depinde de capacitatea intelectuala, dupa parerea mea. Sunt sigura ca multi spun ca nu asculta, iar pe ascuns, fiind in siguranta in camera lor, cu castile la urechi, mai baga un Guta sau mai stiu eu ce. Cunosc cazuri multe. Nu cunosc om, care are o facultate, terminata pe propriile forte, un om care stie ce vrea de la viata, sa asculte manele. Dar sunt multi care poate nu asculta manele, dar asculta alte porcarii, no offence, gen house interminabil sau muzica[virgula] comerciala. Intr-o melodie trebuie sa te regasesti, iar daca reusesti sa te regasesti intr-o melodie in care gasesti multe greseli gramaticale si care exprima numai prostie, ca altfel nu stiu cum sa ii zic, atunci treaba ta. Asculta ce vrei, daca doar atat de duce capul sa intelegi. Credeti ca unul care asculta manele va intelege vreodata genul clasic? Sau, hai sa nu ajung atat de sus. Va intelege vreodata o melodie rock? El aude doar chitara electrica. Aude un zgomot, pentru ca atat il duce capul sa auda. Lui ii trebuie ritm, ii trebuie ceva care spune lucrurilor pe nume. Nu poate descifra mesajele dintr-o melodie, daca acestea sunt ascunse sub niste versuri ce exprima sentimentele autorului. Cred ca e ca intr-o poezie. Orice bleg intelege o poezie gen "Mi-a zis mama sa ma duc pan' la baie repejor etc.". Dar ar intelege, cei carora nu le pasa de cultura, care se regasesc intr-un gen muzical ce te face sa actionezi violent, o poezie simbolistica? Nu cred. In concluzie, vina cade asupra oamenilor. Ei compun melodiile(daca le pot numii asa), ei asculta muzica, receptioneaza mesajul, care ajunge in subconstient si astfel il face sa actioneze ca atare. Oricum aceasta este doar parerea mea.