07-10-2010, 09:03 PM
Nu stiu daca mai exista un astfel de topic... Daca mai exista va rog sa il stergeti si sa imi acceptati scuzele .
Asa cum spune si titlul, aici vom posta cum se realizeaza anumite obiecte de workshop care se pot face si acasa.
Deci... in acest topic Vom pune diferite chestii interesante de workshop, ce pot fi facute in casa.
Cum sa faci un Cristal
1. Fa o solutie saturata de sare, dizolvand sare obisnuita de bucatarie in apa calda. O sa stii cand solutia este saturata, fiindca daca mai torni, sarea nu se mai dizolva si va ramane pe fundul vasului.
2. Pune solutia intr-un borcan curat, umplandu-l cam o treime. Restul solutiei pastreaz-o la indemana.
3. Foloseste o bucata de sfoara de bumbac ca sa legi o pietricica spalata bine de mijlocul unui creion. Atarna pietricica in apa sarata, sprijinind creionul de marginea borcanului.
4. Lasa borcanul undeva la caldura, de pilda pe un pervaz unde bate soarele. Asteapta pana se evapora apa. Verifica in fiecare zi si mai toarna solutie in borcan, daca e nevoie, cat sa tii mereu pietricica acoperita.
5. Pe masura ce apa din solutia de sare se evapora, vor incepe sa se formeze cristale pe pietricica. Dupa vreo cateva saptamani, ar trebui sa ai un cristal frumos.
Nota: Ca sa creezi un cristal colorat, poti adauga cateva picaturi de colorant alimentar in solutia de sare.
Cum sa faci paine
1. Pune 225 g de faina alba intr-un vas si adauga o lingurita de sare si o lingurita de zahar.
2. Pune o lingura de margarina moale si amestec-o in faina, cu degetele.
3. Adauga un pachetel de drojdie uscata in vas si amestec-o bine cu restul, folosind din nou degetele.
4. Adauga 150 ml de apa calda in vas. Ai grija ca apa sa fie calda, dar nu fierbinte, caci nu va mai creste painea.
5. Amesteca totul cu o lingura de lemn pana cand incepe sa se ingroase. Atunci cand s-a ingrosat prea tare ca sa mai folosesti lingura, spala-te pe maini si incepe sa framanti alatul pana cand acesta se desprinde de pe marginile vasului, lasandu-l curat.
6. Acum vine partea cea mai grea. Presara faina pe o suprafata dreapta si aseaza aluatul pe ea. Va trebui sa framanti aluatul pana devine omogen si elastic. Foloseste podul palmeica sa impingi aluatul, apoi aduna-l inapoi intr-o minge, turtindu-l cu incheieturile degetelor, intoarce-l pe partea cealalta si repeta operatiunea. Continua astfel timp de 5 minute.
7. Intinde un pic de ulei pe aluat. Infasoara-l cu un prosop si pune pachetul undeva la caldura, cum ar fi raftul unui dulap. Caldura va actiona asupra drojdiei, care, la randul ei, va face aluatul sa creasca si sa se umfle.
8. Cand si-a dublat dimensiunile, impunge aluatul cu pumnii ca sa scoti aerul ( "a da inapoi aluatul" ), apoi aranjeaza aluatul in forma in care vrei sa ai painea.
9. Aluatul tau este acum gata de a fi copt. Incalzeste inainte cuptorul la 230 grade Celsius.
10. Scoate prosopul si pune aluatul pe o tava de copt unsa cu ulei. Tine-l la cuptor vreo 25 de minute. Painea este coapta cand capata culoarea galben aramie si suna a gol daca bati in ea.
11. Pune painea la racit pe un gratar, ca sa nu se inmoaie.[center]Pofta buna[/center]
Cum sa iti faci propriul gloss
1. Pune o lingura de vaselina intr-un vas pentru cuptorul cu microunde. Incalzeste-o o jumatate de minut, la temperatura moderata, ca sa se inmoaie.
2. Pune o lingura de apa fierbinte intr-un vas. Adauga niste praf de amestecuri pentru racoritoare cu aroma de zmeura sau capsuni, putin cate putin, amestecand continuu, pana cand praful s-a dizolvat complet in apa.
3. Adauga apa colorata in vaselina, turnand cateva picaturi, pana cand obtii culoarea dorita.
4. Toarna amestecul intr-un borcanel si lasa-l sa se raceasca.
Daca nu mai postati si voi, o sa revin cu un edit pentru mai multe activitati.
Asa cum spune si titlul, aici vom posta cum se realizeaza anumite obiecte de workshop care se pot face si acasa.
Deci... in acest topic Vom pune diferite chestii interesante de workshop, ce pot fi facute in casa.
Cum sa faci un Cristal
1. Fa o solutie saturata de sare, dizolvand sare obisnuita de bucatarie in apa calda. O sa stii cand solutia este saturata, fiindca daca mai torni, sarea nu se mai dizolva si va ramane pe fundul vasului.
2. Pune solutia intr-un borcan curat, umplandu-l cam o treime. Restul solutiei pastreaz-o la indemana.
3. Foloseste o bucata de sfoara de bumbac ca sa legi o pietricica spalata bine de mijlocul unui creion. Atarna pietricica in apa sarata, sprijinind creionul de marginea borcanului.
4. Lasa borcanul undeva la caldura, de pilda pe un pervaz unde bate soarele. Asteapta pana se evapora apa. Verifica in fiecare zi si mai toarna solutie in borcan, daca e nevoie, cat sa tii mereu pietricica acoperita.
5. Pe masura ce apa din solutia de sare se evapora, vor incepe sa se formeze cristale pe pietricica. Dupa vreo cateva saptamani, ar trebui sa ai un cristal frumos.
Nota: Ca sa creezi un cristal colorat, poti adauga cateva picaturi de colorant alimentar in solutia de sare.
Cum sa faci paine
1. Pune 225 g de faina alba intr-un vas si adauga o lingurita de sare si o lingurita de zahar.
2. Pune o lingura de margarina moale si amestec-o in faina, cu degetele.
3. Adauga un pachetel de drojdie uscata in vas si amestec-o bine cu restul, folosind din nou degetele.
4. Adauga 150 ml de apa calda in vas. Ai grija ca apa sa fie calda, dar nu fierbinte, caci nu va mai creste painea.
5. Amesteca totul cu o lingura de lemn pana cand incepe sa se ingroase. Atunci cand s-a ingrosat prea tare ca sa mai folosesti lingura, spala-te pe maini si incepe sa framanti alatul pana cand acesta se desprinde de pe marginile vasului, lasandu-l curat.
6. Acum vine partea cea mai grea. Presara faina pe o suprafata dreapta si aseaza aluatul pe ea. Va trebui sa framanti aluatul pana devine omogen si elastic. Foloseste podul palmeica sa impingi aluatul, apoi aduna-l inapoi intr-o minge, turtindu-l cu incheieturile degetelor, intoarce-l pe partea cealalta si repeta operatiunea. Continua astfel timp de 5 minute.
7. Intinde un pic de ulei pe aluat. Infasoara-l cu un prosop si pune pachetul undeva la caldura, cum ar fi raftul unui dulap. Caldura va actiona asupra drojdiei, care, la randul ei, va face aluatul sa creasca si sa se umfle.
8. Cand si-a dublat dimensiunile, impunge aluatul cu pumnii ca sa scoti aerul ( "a da inapoi aluatul" ), apoi aranjeaza aluatul in forma in care vrei sa ai painea.
9. Aluatul tau este acum gata de a fi copt. Incalzeste inainte cuptorul la 230 grade Celsius.
10. Scoate prosopul si pune aluatul pe o tava de copt unsa cu ulei. Tine-l la cuptor vreo 25 de minute. Painea este coapta cand capata culoarea galben aramie si suna a gol daca bati in ea.
11. Pune painea la racit pe un gratar, ca sa nu se inmoaie.[center]Pofta buna[/center]
Cum sa iti faci propriul gloss
1. Pune o lingura de vaselina intr-un vas pentru cuptorul cu microunde. Incalzeste-o o jumatate de minut, la temperatura moderata, ca sa se inmoaie.
2. Pune o lingura de apa fierbinte intr-un vas. Adauga niste praf de amestecuri pentru racoritoare cu aroma de zmeura sau capsuni, putin cate putin, amestecand continuu, pana cand praful s-a dizolvat complet in apa.
3. Adauga apa colorata in vaselina, turnand cateva picaturi, pana cand obtii culoarea dorita.
4. Toarna amestecul intr-un borcanel si lasa-l sa se raceasca.
Daca nu mai postati si voi, o sa revin cu un edit pentru mai multe activitati.