Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Hall of Fame

Editia III
(tema "Moartea")

Recviem

de Polaris

Eşti liber să numeşti asta cum vrei tu, cum ţi-e mai uşor, oricum n-o să ajungă la tine; nu m-a lăsat inima să rup timbrele din dulap, ei mi-au spus că sunt preţioase, că sunt amintiri, aşa că nu pot să ţi-o trimit. Amintiri… Peste câţiva ani o să se transforme şi bucata asta de hârtie în aşa ceva? Promit că o să fiu acolo să văd – prostii! Să nu mă crezi, nu promit nimic; doar mă cunoşti – mă cunoşti, nu-i aşa?

Ştii, am uitat cu desăvârşire să-ţi caut numele la pagina zece a cărţii, iar cartonul cu numărul de telefon l-am scăpat în scoarţa copacului de la etajul trei – neîndemânatică la fel ca întotdeauna, ai spune. Ţi minte că ţi-am povestit odată mai multe despre mine? Eram pe bancheta din spate, privind prin şoferul invizibil parbrizul, iar ochii îmi cădeau uneori pe vitezometrul din plastic. Drumul era acelaşi pe care nu l-am mai văzut niciodată, cu crăpături pe sticla vopsită în gri. Deasupra, tornada a aşezat tabloul de toamnă din camera bunicii, reciclând rama din lemn; te-am rugat atunci să-l iei la tine, ca suvenir, dar mi-ai spus că peretele din frunze este prea mare şi că o să arate ciudat. Nu te-am mai rugat nimic de atunci… Să nu crezi că am fost supărată - nu, am fost de-a dreptul revoltată. Cum ai putut refuza ceva ce ţi-am oferit? Ceva de la mine ?! Intenţionasem ca el să fie ultimul lucru pe care-l las acolo, printre „ei”. Ah, nu mă lua în seamă, răceala mausoleului mi-a afectat gândirea! Sunt convinsă că ai avut dreptate, că ar fi arătat groaznic aşa, atârnat de o scobitoare; doar ştii perfect că nu am simţ estetic.

Acum câteva zile m-am întrebat cum arăţi, dar de fiecare dată am primit acelaşi răspuns: diferit. De ce eşti diferit de mine? De ce nu putem fi la fel, măcar noi doi? Ştiu că nu am dreptul să mă joc cu clepsidra din capătul scărilor, iar tu când o ai nu laşi niciodată nisipul să se scurgă, nu poţi să-l laşi.

Acum un sfert de minut mi-am dorit să fiu ca tine, am dorit să fiu TU, dar vreau să te anunţ că m-am răzgândit; ce rost ar mai fi avut să joc Ruleta Rusească dacă aş fi acceptat aşa ceva? Oh, uite, e rândul meu… Să nu te sperii dacă mă semnez cu o picătură de sânge, pentru că azi e vineri 13 şi ieri am spart oglinda de pe hol.

Răspunsuri în acest subiect
Hall of Fame - de Flaw - 12-09-2010, 02:51 PM
RE: Hall of Fame - de Flaw - 19-09-2010, 01:13 AM
RE: Hall of Fame - de Flaw - 27-09-2010, 02:15 PM
RE: Hall of Fame - de Flaw - 04-10-2010, 01:20 AM
RE: Hall of Fame - de Tan - 01-11-2010, 07:59 PM
RE: Hall of Fame - de deeaH2elen - 12-01-2011, 02:45 PM
RE: Hall of Fame - de Unia - 31-01-2011, 01:48 PM
RE: Hall of Fame - de Unia - 03-09-2011, 10:46 AM
RE: Hall of Fame - de Nya. - 11-03-2012, 04:10 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)