Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea?

Eu nu contrazic ce ai gasit tu...dar i-a sa vedem putin...Budismul accepta si o alta religie (desi nu cred asta) dar oare..."orice alta religie" accepta la randul sau Budismul? Adica nu e suficient ca o singura religie sa accepte contopirea cu o alta...trebuie ca si cealalta sa faca acelasi lucru...si oricum suna ca o tampenie.
Daca le contopesti se formeaza o cu totul alta religie...nu mai e nici budism nici ce naiba mai trebuia sa fie...
Ce ai selectat tu acolo poate fi tradus prin mai multe chestii. Adica nu spune exact ca budismul accepta contopirea cu o alta religie...ci spune doar ca esti liber sa alegi calea care iti arata pe Dumnezeul tau...si asta o intalnim la toate religiile. Adica aceea este o idee care subliniaza faptul ca religia nu isi obliga enoriasii sa o urmeze...ci ii ofera posibilitatea de a alege aintre religia primita la nastere si cea pe care o crede el de cuviinta.
Nu ai cum sa contopesti doua religii pentru ca se naste o a treia...si astfel de exemple avem destule: precum Biserica greco-catolica...ca de au vrut sa faca ce ai zis tu...sa se uneaca...si uite la ce s-a ajuns...asta ca sa nu mai vorbim de nenumaratele secte rupte din catolici sau din protestanti...si tot asa.

Eu am studiat budismul indeaproape la liceu (asta nu pot sa ti-o demonstrez aici...daca ti neaparat o sa iti trimit un proiect imens, dar te avertizez ca iti va lua ore sa il termini...si nu cred ca esti atat de interesat)...ca si tema suplimentara aleasa din cadrul "Marilor Religii ale Lumii" si te asigur ca este o religie... ifnormatie confirmata si de cartile pe care le-am citit ca sa ma documentez si de profesorul de religie care e si preot si de profa de istorie si...chiar si pe google daca dai search (desi google-ul nu stiu cat este de incredere) o sa gasesti ca este o religie.
Este adevarat ca datorita accentului care cade foarte mult asupra actiunilor omului si modului de viata...unii tind sa nu o considere o religie, ci un ritual de a-ti trai viata in puritate si astfel ajungi la atingerea Nirvanei...dar daca ii citesti dosmele cu atentie...iti vei da seama singur.

Răspunsuri în acest subiect
RE: Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea? - de Miss Serenity - 06-09-2010, 12:44 AM

Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)