Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea?

Eu consider ca Dumnezeu este o energie creatoare,care nu a pus atatea legi,pentru a ne restrange.
Biserica a devenit un "centru"de barfa.Eu una nu mai pot sa merg la biserica fiindca mi se apleaca de toti oamenii care nu vin cu ganduri curate.Dupa aceea sunt si preotii.Nu ii judec prea mult,pentru ca sunt si ei oameni,dar am vazut acum cateva zile la TV un preot batand un om,pentru ca a trecut prin curtea bisericii.Am fost socata...
Eu am trecut prin asta,pastele trecut.Preotul buniciilor ma spovedea si eu i-am spus tot ce am pe suflet,iar acum tot satul stie toate gandurile mele T_TSi o prietena a fost blestemata de un preot,iar a doua zi preotul facuse o infectie de piele si dupa 5 zile a murit.Stiu ca sunt oameni,dar trebuie sa-si asume responsabilitatea.
Eu cred ca biserica manipuleaza,adica,m-am uitat intr-un manual de scoala care ameninta copii ca daca nu se inchina sau nu merg la biserica,Dumnezeu o sa-i faca sa sufere 0.0Asta este chiar o aberatie...
Insa imi place sa practit Budhismul.Este o religie simpla si binefacatoare.Chiar daca unii privesc asta ca pe o religie manipulatoare,eu consider ca nu este.Eu am invatat sa nu-mi complic viata si sa ma axez doar pe ce simnt eu ca e bine.In Budhism sunt mai multe legi,insacea mai importanta este efectul de bumerang,adica,daca fac ceva bun,o sa primesc ceva bun si invers.Asta mi-a schimbat viata ^_^
Insa,cand privesc in jur vad numai persoane cu scopuri egoiste care dau vina pe Dumnezeu pentru orice lucru rau.Religia a fost modelata in scopuri politice,pentru ca numai asa putea fi acceptata.Majoritatea religiilor s-au introdus prin sange si moarte,fiind o modalitate cruda de a demonstra lumii puterea Zeiilor lor.Pamantul s-a lasat imbibat de sangele a mii de credinciosi care si-au urmat inima si s-au ridicat.Insa a fost cam degeaba...
[Imagine: syred2_by_antonie15-d6tdkwx.gif]
Ashes to ashes. Dust to dust. We are nothing, but dust and to the dust we shall return.� Amen�

Răspunsuri în acest subiect
RE: Religia manipuleaza sau nu? E buna sau rea? - de HanniGram - 02-09-2010, 12:11 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)