Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Carte de bucate

#9
Prajitura mikla e delicioasa 10
Pentru:
1 Forma

Ingrediente

Pentru aluat:

* 200 gr unt
* 5 linguri ulei
* 150 gr zahar
* 1 pachet zahar vanilat
* 6 oua
* 300 gr faina
* 100 gr amidon
* 1 pachet praf de copt
* coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

* 1 pahar (cca. 600 g) afine
* 1 tableta (100 g) ciocolata Milka alba
* 1 pahar (200 g) smantana
* 100 ml lapte

Pentru „pete“:

* 2 tablete (de cate 100 g) ciocolata Milka alba
* 150 g zahar pudra
* 3–4 linguri sirop de afine
* 10 g unt de cocos, de ex. Palmin




Timp de lucru
Timp de lucru: 45 minute plus timpul de coacere

Pregatire

* Untul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se proceseaza cu mixerul, pana se obtine un amestec spumos.
* In amestec se vor incorpora, pe rand, la interval de cate un minut, ouale.
* Separat, se amesteca faina, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie, si se adauga apoi in aluat.
* Afinele se vor strecura. Pastrati siropul scurs.
Se topeste tableta de ciococala Milka, si se adauga o lingura cu varf de smantana. Se amesteca bine.
* Intr-un castron se varsa restul de smantana, in care se va adauga ciocolata topita.
* La final, se vor incorpora in acest amestec afinele scurse. Mixati totul foarte bine
* Intr-o forma de prajituri cu marginea inalta, unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt, se rastoarna 3/4 din aluat si se niveleaza cu o spatula de plastic.
* Intindeti apoi uniform crema de smantana, si amestecati foarte putin cu un tel, astfel incat sa amestecati o cantitate mica din crema, cu aluatul deja intins in tava.
* In final, amestecati restul de aluat cu lapte si turnati peste crema de smantana.
* Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul incins la 180°C
* Se rupe in bucati o tableta de ciocolata Milka alba si se aduce la topit, pe aragaz sau in cuptorul cu microunde. Dupa ce s-a topit, amestecati bine.
* Dupa ce s-a cernut, in zaharul pudra se amesteca sirop de afine. Acest amestec nu trebuie sa fie prea fluid.
* Adaugati treptat, la amestecul de zahar pudra cu sirop de afine, ciocolata Milka topita si amestecati bine.
* Dupa ce s-a racit, ungeti prajitura cu acest amestec si lasati sa se intareasca.

A doua tableta de ciocolata Milka alba, se va topi si se va amesteca cu unt de cocos. Cu o lingurita, se va imparti, sub forma de pete, pe intreaga suprafata a prajiturii.



Răspunsuri în acest subiect
Carte de bucate - de white angel - 21-12-2007, 02:32 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
3 Vizitator(i)