Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ţigările şi adolescenţii

#9
In primul rand inainte de a intra in subiectul in cauza, desi aproape am trecut de adolescenta, nici Darky nu a iesit inca de altfel, trebuie sa-mi mentionez cumva pozitia in dezbatere. Nu sunt fumatoare, dar nu ma consider nici nefumatoare. Sunt pur si simplu dependenta de gusturi, nu o luati inainte ca intelegeti gresit, sa explic. In general nu fumez, desi am foarte multi prieteni si colegi de munca ce practica acest viciu -daca tineti mortis sa-i ziceti asa-, sunt inconjurata mai mult sau mai putin de fumul de tigara si nu ma deranjeaza decat in spatiile inchise cum ar fi masina pe autostrada cand nu poti deschide geamurile. Am avut o perioada de un an si ceva in care am fumat, dar am renuntat la acest lucru anul trecut cand m-am mutat cu mama si fratele meu, fiindca mamei mele nu-i place si nici n-am chef sa dau 3.5 euro pe un pachet de tigari. Nu mi-a fost deloc greu pentru ca nu eram dependenta, deci a fost ceva de genul pocnit din degete. Motivul pentru care fumam e ca imi place gustul tutunului de aceea nu mergea orice porcarie care imi pica in mana si cand cumparam desi nu-mi trebuia un pachet, imparteam cu un prieten care are aceleasi gusturi. Si acum cateodata am o pofta nebuna de un Dunhill negru sau un Lucky, Benson & Hedges, mai rar cate un Davidoff, pofta pe care o aman mereu pana in momentul cand pot sa o impart cu prietena mea la o discutie noaptea pe plaja -saptamana asta va fii duminica xD - .

Acum sa revin la subiectul adolescentilor, care pare sa se refere adesea la cei din licee, si tigarile. Cand am intrat eu in Moisil era cel mai bun liceu din Brasov (da, Darky, aveam medii mai mari de intrare decat sectiunea de info a Sagunistilor 15 ), unde te asteptai la oameni cu cap. Intr-adevar cand eram eu boboaca, se gaseau oameni uimitori in cadrul liceului, inteligenti, creativi cu o forta bine stabilita catre viitor. Genul de oameni de la care nu te-ai astepta sa nu gandeasca sau sa ia decizii aiurea, dar fiindca era un liceu cu standarde si era dificil sa te mentii, majoritatea fumau, nu fiindca elibereaza tigarea in sine cine stie ce stres - desi e un factor mai mult decat psihologic in reactie cu nicotina-, dar fiindca puteau sa se planga in grup de diverse chestii, un fel de decompresie si socializare. Profesorii nu erau impotriva, directorul pe atunci, Sansebes - Sansan xD - statea cu noi si ingheta iarna in paltonul lui smecher si ne lua la discutii in timp ce fuma si el o tigara luata de la vreunul din elevi. Inca imi aduc aminte cand mi-a zis ca sunt scumpa la vedere in ceea ce priveste orele de fizica xD. Dupa ce am ajuns eu printre cei majori au inceput sa intre prin liceu toate plasticoasele si toti nataraii cu tezele nationale si cu note umflate cu pompa de la atata copiat, care au inceput sa fumeze cand nici macar nu terminasera de crescut, cand inca mai purtau codite si aratau a generala de cartier, care veneau la fumoarul de la iesirea din spate ca sa intre si ei in grupul celor cunoscuti prin liceu.

Uite cu asta nu sunt de acord, cu fumatul de la 10-15 ani cand nici n-ai trecut de pubertate si nici nu ti-au crescut sanii, dar tu vrei sa te emancipezi! Ca asta te face cul si iti permiti sa te iei de alti copchii mai mici ca inaltime decat tine si sa-i calci pe cap cu bocancii tai noi de roacker.

@tzahranul, omule, in sfarsit cineva care mai fumeaza narghilea si cu tutun! Majoritatea folosesc doar arome si carbune T.T, mi se pare o risipa aiurea de gust.

Cat despre faptul ca sunt multi care se ascund de parinti, sunt si parinti irationali si idioti in lumea asta, nu ca vai iti strici sanatatea, ca doar sunt perfect constienti ca si chipsurile, snacksurile si toate dulciurile iti deregleaza urat metabolismul/ ingrasa si au o groaza de toxine, dar fiindca e si acolo o moda de genul cum, odrasla mea sa fumeze? Un fel de mandrie parenteasca stupida, si o zic pentru ca am multi prieteni care sunt fumatori si au parinti de genul. Nu le e frica practic de ei, dar reactioneaza foarte urat si preferand sa se lipseasca de asta, pur si simplu se tin departe de lumina faptului.

Si inca ceva, observ ca majoritatea opiniilor vin de la persoane care inca stau in puful lui mamii, mai vorbim noi de cat de rezistenti veti fi la tentatie cand incepeti sa lucrati si in cazuri fericite sa mai aveti si o facultate de facut.

Ih, probabil ca am omis niste chestii si pe alocuri am deviat, dar dupa un somn binemeritat de 10 ore, sunt cam haotica.

Chillax btw! Analizati la rece.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky



Răspunsuri în acest subiect
Ţigările şi adolescenţii - de Flash - 03-08-2010, 03:58 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 03-08-2010, 04:33 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Lia - 06-08-2010, 01:27 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de She - 10-08-2010, 06:09 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Ada - 27-06-2011, 11:37 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Absinthion - 07-07-2011, 11:28 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 04-08-2011, 11:13 AM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 05-08-2011, 09:03 AM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 06-08-2011, 01:52 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)