Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Ţigările şi adolescenţii

#2
Da, chiar. Care e treaba cu ţigările şi adolescenţii? ! Aproape că au devenit sinonime 21. Eu sunt adolescentă şi nu fumez. Dar, trebuie să recunosc că am încercat de câteva ori, acum câţiva ani, şi eram chiar mai mică de atât ( lol . ). Însă, nu m-am apucat niciodată de fumat. Nu îmi place, nu vreau, nu mi se pare drăguţ ca o fată , în special, să fumeze. Şi mai ales dacă suntem adolescenţi, ne stricăm corpul de mici. Toţi: n-am nimic! Ce bunică-miu fumează din liceu şi acum are 90 de ani şi e sănătos tun?! Da, scuză-mă , mă adolescentule, sigur că bunicul tău trăieşte şi acum şi fumează, dar tu nu ai sănătatea lui, nu ai trăit în mediul în care a trăit el. Asta e problema, copii s-au născut ceva mai bolanvi, dacă pot să zic aşa, nu sunt la fel de sănătoşi ca altădată, nu suntem la fel de sănătoşi cum au fost bunicii noştrii. Aşa că dacă ne mai apucăm şi de fumat, murim pe la 40 21 nu sunt pesimistă, dar cam ăsta e adevărul.
Ideea e că dacă eşti adolescent vrei să te dai mare, să fii popular, să fii în vogă, să faci cum fac alţii, de fapt toţi vor să fie originali şi se trezesc doar fiind ca şi ceilalţi. Nici pic de originalitate, dar nici măcar nu îşi dau seama. Mi se pare o absolută prostie. Nu spune nimeni să nu încerci, toţi suntem curioşi, dar asta nu înseamnă să te apuci, nu? Este o mare prostie, doar gândul: trebuie să fumez, să fiu ca ceilalţi. Cea mai mare idioţenie pe care am auzit-o. Dacă ai 16 ani şi stai cu ţigara în gură, asta te face cul? Bine, poate pe moment o să fii cul şi toţi or să te placă. Şi după o să mergi la o vizită la dentist şi o să îţi spună că dinţii ţi s-au stricat de la fumat, că plămânii îţi sunt negrii de tutun şi că ai făcut cancer, şi atunci o să mai fii cul? O să îţi mai placă?
Nu ! Ei bine, părerea mea este că nu merită. Nu e o scuză faptul că eşti adolescent, ştiu că e o perioadă grea, şi eu sunt adolescentă, dar trebuie să fim şi raţionali şi să ne gândim la consecinţe. Se spune că trebuie să le faci pe toate în viaţă, n-ai decât, fă-le, dar nu întrece măsura. Fumezi odată, de două ori dar asta nu înseamnă să ajungi la un pachet pe zi.
Eşti adolescent, şi deci ... Fumezi. De ce? Care e treaba cu adolescentul şi ţigara? Dacă eşti adult şi frustrat de muncă, ai voie să ai un viciu, te înţeleg, nu mai poţi! dar tu, ca adolescent, când lumea e a ta şi poţi face ce vrei tu, asta alegi să faci? să fumezi? Să te distrugi?
Nu sunt de acord cu asta, dar în definitiv fiecare face ce vrea. E o mare prostie.



Răspunsuri în acest subiect
Ţigările şi adolescenţii - de Flash - 03-08-2010, 03:58 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 03-08-2010, 04:33 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Lia - 06-08-2010, 01:27 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de She - 10-08-2010, 06:09 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Ada - 27-06-2011, 11:37 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Absinthion - 07-07-2011, 11:28 PM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 04-08-2011, 11:13 AM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 05-08-2011, 09:03 AM
RE: Ţigările şi adolescenţii - de Teh - 06-08-2011, 01:52 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)