Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin

RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin

[Imagine: 43677.jpg]

Rainbow este un anime inspirat din manga-ul cu acelasi nume, scrisa de George Abe si desenata de Masasumi Kakizaki.
Seria anime este produsa de Madhouse Studio, acelasi studio care a mai facut si anime-uri ca Vampire Hunter D: Bloodlust, Trigun sau Ninja Scroll, lucru care s-ar traduce mai simplu prin: grafica uimitoare.

Sunt anuntate 26 de episoade in total, din care au aparut pana acum 16.

Anime-ul RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin prezinta povestea a 7 tineri delicventi japonezi, inchisi intr-o institutie de corectie din Shio, intr-o Japonie a anului 1955, inca slabita dupa cel de-al razboi mondial. Inchisi intr-o celula mizera, intr-un loc in care sunt torturati, batuti si umiliti zilnic, incearca sa o duca la capat cu speranta ca intr-o buna zi le va fi mai bine.

In Rainbow le putem urmari viata de zi cu zi, suferintele prin care trec, prietenia stransa care se leaga intre ei si, intr-o mai mica masura, decaderea existenta in societatea japoneza de atunci.

Va avertizez din start ca anime-ul nu duce lipsa de scene de violenta (si nu numai). Producatorii afirma ca in modul acesta pot descrie mai bine atmosfera de atunci, lucru cu care sunt partial de acord. Scenele nu sunt insa foarte explicite (cu exceptia celor de violenta), si, cu mici exceptii, cele care implica abuzuri sexuale sunt fie nu foarte vizuale, fie mai mult se da de inteles ce se va intampla.

Nu am vazut decat primele 4 episoade, dar pana acum merge. Se prezinta cate putin din povestea fiecarui personaj pe episod insa accentul se pune pe ce se petrece in.. "inchisoare". Exista si un fel de morala la sfarsitul episoadelor, tragi cate o invatatura despre prietenie, viata si asa mai departe, lucru care m-a cam dezamagit putin.

Cand am auzit de serie, am fost foarte incantat. Ma asteptam la ceva in genul filmului Grave of the Fireflies. In schimb, am primit o serie anime pentru televiziune. Meh.
E drept, grafica e superba, personajele sunt interesante, povestea si conceptul sunt iarasi bune, dar am ramas cu impresia ca este putin cam fortat si stereotipic. In fine insa, nu zic nici ca e rau, doar ca nu ma asteptam. Sunt de-abia la episodul 4, mai sunt inca 22 de vazut deci poate ca e doar o impresie falsa.

Pentru cei interesati, eu am descarcat RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin de aici:
- http://www.cyber12.com/page-RAINBOW.html
- http://www.animecrazy.net/rainbow-nisha-...sode-list/

Pe Animecrazy pot fi si urmarite online. Exista insa unele probleme cu download-ul primelor episoade, care au fost sterse de pe site-urile unde erau gazduite, asa ca va recomand sa folositi Cyber12 pentru primele 10 episoade.

Vizionare placuta si va astept la discutii!

Răspunsuri în acest subiect
RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin - de Flaw - 21-07-2010, 04:07 PM
RE: RAINBOW- Nisha Rokubo no Shichinin - de Flaw - 22-07-2010, 03:57 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)